PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayram ilk Günü Hava Nasıl?

ultra-mehmet
04-12-2008, 12:07
Only the registered members can see the link

Bayram günü yağışlı mı güneşli mi?

Kurban Bayramı'nı güneşli günler bekliyor. Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de gün içinde yağmur beklense de ilk gün güneş yüzünü gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bu hafta Türkiye'de bahar havası yaşanacak. Yağışlar ara verirken, sıcaklıklar da artacak. Tüm bölgelerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4-5 derece üzerinde seyredecek. 8 Aralık'ta yani Kurban Bayramı'nda da havalar açık ve güneşli geçecek.

Bayramda bazı illerde görülecek sıcaklık değerleri şöyle olacak: İstanbul 19, Ankara 14, İzmir 20, Bursa 19, Antalya 21, Gaziantep 15, Mersin 21, Diyarbakır 14, Samsun 19, Hakkari 9 derece olacak.

Only the registered members can see the link

ultra-mehmet
04-12-2008, 12:11
Gaziantep'te hava güzel olacakmıs......:wave:

MUTAF
04-12-2008, 12:14
hafta sonu istanbul 22 dereceye kadar çıkacak diye duydum. hem tvde hem radyoda.
umarım bayramdada iyi olur havalar..

swerrt
04-12-2008, 14:36
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Terör örgütü PKK'nın polis aracıyla askerî birliklere yapmayı planladığı bombalı saldırı son anda önlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü, bölücü örgütün polis ve askeri birbirine düşürmek için hazırladığı sinsi planı deşifre etti.

Buna göre PKK'lılar, bakım ve tamir amacıyla özel servise çekilen polis otolarını çalacak, bu araçlarla askerî birlik ve tesislere bombalı eylem düzenleyecekti. Söz konusu istihbaratı alan Emniyet, saldırı ihtimaline karşı alarm durumuna geçti. İl emniyet müdürlüklerinin bünyesinde bulunan ve 'kademe' diye adlandırılan tamirhaneler kaldırıldı. Polisin envanterindeki yaklaşık 25 bin hizmet ve ekip aracının büyük bölümünün tamir ve bakımları özel servislerde yaptırılmaya başlandı. Bütün valiliklere de konu hakkında çok gizli bir rapor gönderildi; muhtemel tehli***e karşı ilgili birimler uyarıldı. Raporda, 'örgütün bakım ve tamir amacıyla özel servise çekilen bir polis otosunu çalarak, plastik patlayıcılarla askerî birliklere yönelik eylemler planladığı' bilgisi yer aldı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte hizmet otolarının bakımdan geçtiğini hatırlatan Emniyet, tüm polis teşkilatının bu araçların takibinde dikkatli olmasını istedi. Emniyet'in sadece birkaç şehirdeki 'kademe'sinin faaliyetlerine devam ettiği öğrenilirken, buralarda panzer gibi özel donanımlı araçların bakım ve onarımlarının yapıldığı belirtildi.

Bu arada terör örgütü PKK elebaşlarının, 'Abdullah Öcalan'a İmralı Cezaevi'nde kötü muamelede bulunulduğu' iddiasıyla yeni bir eylem talimatı verdiği tespit edildi. 'Türkiye için mahşer günleri' adı altında başlatılması planlanan eylem konusunda da Emniyet, tüm birimleri uyardı

ultra-mehmet
04-12-2008, 17:13
hafta sonu istanbul 22 dereceye kadar çıkacak diye duydum. hem tvde hem radyoda.
umarım bayramdada iyi olur havalar..

Bayramda tüm yurta hava'nın güzel olacagı tamin ediliyo bazı yerlerde sagnak yağıs azda olsa eti gösterecek......

5234
04-12-2008, 18:41
bunlarında ne yapacagı bellı degıl ya

artech
04-12-2008, 18:49
Adı üstünde terör herşey mübah

swerrt
04-12-2008, 18:55
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Çeşitli tarihlerde yaptığı 9 ayrı konuşma nedeniyle Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde “Terör örgütünün propagandasını yapmak” ve “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından yargılanan Leyla Zana'ya mahkeme 10 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Leyla Zana ile mazeret bildiren avukatı katılmadı.

Mahkeme heyeti, il dışında olduğu için duruşmaya katılamayacağını bildiren sanık avukatı Fethi Gümüş'ün mazeretinin "duruşmayı uzatmaya yönelik" olduğu gerekçesiyle reddine karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı, önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını yineledi.

Mütalaada, "Sanığın, Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan beyanlarında, PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini, örgütün elebaşı Öcalan'ı da 'Kürt halk önderi' olarak gördüğünü, PKK'nın mücadelesini de 'özgürlük ve demokrasi' mücadelesi olarak gördüğünü belirterek, dolaylı olarak atılı suçlamaları kabul ettiği, tüm dosya kapsamından anlaşılmaktadır" denildi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından, sanık Zana hakkında "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "Örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından cezalandırılması istemiyle dava açıldığını, yapılan yargılama neticesinde sanığın eylemlerinin terör örgütü PKK üyeliği boyutuna ulaştığını, bu nedenle sanığın TCK'nın "Terör örgütüne üye olmak" suçunu kapsayan 314/2. maddesi uyarınca 8 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanık Zana hakkında verilen hapis cezası, suçun "terör suçu" olması nedeniyle artırılarak 12 yıla çıkarıldı.

Sanığın yargılama esnasındaki davranışlarını dikkate alan mahkeme heyeti, verilen cezayı 10 yıla indirdi.

Mahkeme heyeti ayrıca, sanığa verilen ceza süresinin 2 yıldan fazla olması nedeniyle, TCK'nın "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" hükmünü içeren 53/1. maddesi uyarınca seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasını da kararlaştırdı.

NE DEMİŞTİ?

Zana, sözü edilen 9 konuşmasının birini geçen yıl Nevruz'da Diyarbakır'da yapmıştı. “Kürtlerin 3 önderi var Talabani (MAM CELAL), Barzani (KEK MESUT) ve Abdullah Öcalan”(SAYIN ÖCALAN) sözleri sebebiyle 2 yıl hapis cezası alan DEP eski milletvekili Leyla Zana, mahkemede yaptığı savunmadan dolayı da yargılanmıştı.(*MAM: AMCA, *KEK: ABİ)

artech
04-12-2008, 18:57
Hala üçüncü dünya kafasıyla devam ediyoruz:present: :present:

sarıkanarya_41
04-12-2008, 20:06
adaletyerını buldu ve bulmaya devam edecektır.sehıtlerın kanı yerde kalmayacak.

MUTAF
04-12-2008, 20:27
yemin ediyorum üzüldüm...
neden diceksiniz ;
Çünkü bunun işlediği suçları işleyen bir sürü hain var.
sadece 1 tanesine ceza verilmesine üzüldüm...
isim vermicem ama herkes biliyor göz önündeki hainlerin kim olduğunu...
TEMZİLEYİN ŞU MECLİSİ ARTIK TEMİZLEYİN... YETER !!!

sarıkanarya_41
04-12-2008, 21:12
Karadeniz sahil yolu ulaşıma açıldı

4 Aralık 2008A.A.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Artvin'in Arhavi ile Hopa ilçeleri arasındaki bölümde meydana gelen toprak kayması nedeniyle kapanan Karadeniz Sahil Yolu, kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Alınan bilgiye göre, Arhavi ile Hopa ilçeleri arasındaki Fener mevkisinde saat 15.00 sıralarında meydana gelen toprak kayması sonucu kapanan Karadeniz Sahil Yolunda, bölgeye sevk edilen ekiplerin iş makineleriyle çalışmaları sonucu tek şeritten kontrollü olarak ulaşım sağlanmaya başlandı.

Yolda uzun kuyruklar oluşturan araçlar, yaklaşık 3 saatin sonunda geçiş yapmaya başladılar.

Yetkililer, havanın kararması nedeniyle yolu temizleme çalışmalarına yarın sabah devam edileceğini kaydettiler.

sarıkanarya_41
04-12-2008, 21:12
Münster'de Türk aile faciası

4 Aralık 2008Temel ELCIVAN/ MÜNSTER, (DHA)Only the registered members can see the link { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}ALMANYA'nın Münster kentindeki Rheine semtinde oturan 38 yaşındaki Çağlar Göksal, eşini, 7 ve 15 yaşındaki iki çocuğunu öldürdükten sonra yaşamına son verdi.

Aynı semtte bulunan Kültür ve Spor Kulübü üyelerinden olan Ömer Ölmez, Çağlar Göksal'ın Rheine semtinde bir pizza dükkanı işlettiğini ve böyle bir şey yapacak görüntüsü olmadığını söyledi. Ölmeden önce tanıdıklarına 15'ten fazla SMS çekerek, yakında kötü şeyler olacağını bildirilen Göksal'ın avcılar klübüne üye olduğu ve bundan dolayı da, evde silah bulundurduğu öğrenildi. Münster savcılığı, olayı yakndan takip ettiğini belirtti.

sarıkanarya_41
04-12-2008, 21:13
Öğretmenden öğrencisi için "bekaret testi" talebi

4 Aralık 2008Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)Only the registered members can see the link { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}ISPARTA'da, 16 yaşındaki öğrencisi Y.C. ile cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen beden eğitim öğretmeni 33 yaşındaki F.E.Ö., İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak kendisiyle ilgili soruşturma açılmasını istedi.

2008 yıl Mart ayında düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda dünya 4'üncüsü olan Y.C.'nin antrenörlüğünü de yapan F.E.Ö., kızın velisi olan ablasından bekaret testi yaptırmalarını istedi. Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen hakkında soruşturma açarken Milli Eğitim Bakanlığı (Only the registered members can see the linkğitim_Bakanlığı/)'ndan da müfettiş talep etti.
Isparta Kamile Gürkan İlköğretim Okulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan bekar F.E.Ö., 2006 yılında memleketi Gümüşhane'ye ziyaret için gittiğinde Y.C.'nin spordaki yeteneğini gördü.

Ailesinden izin alan öğretmen F.E.Ö., atletizmde yetiştirmek üzere küçük kızı Isparta'ya getirerek Özel Altınbaşak Lisesi'ne kaydettirdi. F.E.Ö.'nün 2 yıl boyunca çalıştırdığı Y.C., geçen Mart'ta Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda dünya 4'üncüsü oldu. Y.C., eğitim hayatını 11'inci sınıf öğrencisi olarak sürdürürken, antrenörü olan beden eğitimi öğretmeni F.E.Ö ile birlikte oldukları ve cinsel ilişkiye girdikleri yönünde dedikodular yayılmaya başladı. Beden eğitimi öğretmeni, iddiaların yoğunlaşması üzerine geçen günlerde Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak kendisiyle ilgili soruşturma açılmasını istedi. F.E.Ö., kızın Gümüşhane'de bulunan ve velisi olarak görünen ablası 32 yaşındaki A.C. ile de görüşerek, bekaret testi yaptırılmasını talep etti.

‘BU ÇİRKİN BİR İFTİRA’

İlişkisi olduğu iddia edilen öğrencisinin atletizmde dünya 4'üncüsü olduğunu hatırlatan F.E.Ö., hakkında çıkan iddiaların bu başarıyı kıskanan bazı meslektaşları tarafından ortaya atıldığını ileri sürdü.

Konunun müfettişlerce incelenmesini, bu konuda aklanmak istediğini söyleyen F.E.Ö., “Çok çirkin bir iftira ile karşı karşıyayım. Öğrencimin de bu çirkin iftiradan bir an önce kurtulması için bekaret kontrolü yapılmasını istiyorum. Onun için ablasını aradım ve konuştum. O da benimle aynı fikri paylaştı, izin verdi. Anne ve babasının haberi yok. Üzülmesinler diye onalara duyurmadık” diye konuştu.

‘BEN FRANSA (Only the registered members can see the link)'DAYKEN EVİMDE KALDI’

Öğrencisiyle aynı evi paylaştıkları yönündeki iddiaları yalanyan F.E.Ö., şunları anlattı:
“Y.C. Isparta'ya ilk geldiği yıl yurt ayarlayamadığımız için bir ay bir başka antrenör arkadaşın evinde kaldı. Sonra Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi ve Milli Piyango (Only the registered members can see the link) Anadolu liselerinin öğrenci yurtlarında birer yıl arayla kaldı. Ancak yaz dönemi yurtlar kapalı olduğu için ilk yıl bir öğrenci arkadaşının evinde kısa dönem kaldı, daha sonra da ben özel işlerim nedeniyle Fransa (Only the registered members can see the link)'ya gittim. Yurt dışına gitmem nedeniyle, 2 ay boyunca evimi öğrencime tahsis ettim. O da başka bir öğrenci arkadaşıyla birlikte evimde kaldı. Daha sonra öğrencilerimin yurt sorunu çözüldü ve onlar yurda çıktıktan sonra ben kendi evime döndüm. Hiçbir şekilde aynı dönemde evde birlikte kalmadık.”

MÜFETTİŞ SORUŞTURMASI

Öğretmenin talebi üzerine soruşturma açıldığını belirten Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise “Biz de konunun iyi araştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı (Only the registered members can see the linkğitim_Bakanlığı/)'ndan müfettiş talep ettik. Müfettişler konuyu enine boyuna inceleyip rapor hazırlayacak. Biz de rapor doğrultusunda gerekeni yapacağız” diye konuştu.

sarıkanarya_41
Kredi kartıyla kurbanlık alınabilir mi?

4 Aralık 2008Saygı ÖZTÜRK / ANKARA - ANKAOnly the registered members can see the link { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 'kredi kartıyla kurbanlık alınabilir mi?' tartışması ilahiyatçıları ikiye böldü. İlahiyat profesörü Şahin Filiz, 'kredi kartıyla borçlanarak kurban kesilmez' dedi. Bu görüşe Diyanet karşı çıktı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı da buna karşı çıktı ve dini açıdan sakınca olmadığını, kredi kartıyla kurbanlık alınabileceğini açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi İlahiyat Profesörü Şahin Filiz, kurumların kredi kartıyla vekaleten kurban kesmelerine karşı çıkarak “Kredi kartıyla borçlanarak ibadet yapılmaz. Çünkü hac gibi kurban gibi malla yapılan ibadetler kişinin temel ihtiyaçlarının ötesinde bir birikimi, varlığı söz konusuysa yapılabilir” dedi.
Bunun üzerine 'kredi kartıyla kurban kesilebilir mi?' tartışması alevlendi. Kurban Bayramı'nda kredi kartıyla kurbanlık alınıp alınamayacağı tartışmasına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Şevki Aydın son noktayı koydu. Hurriyet.com tr’ye açıklama yapan Profesör Aydın, ''Kurban kesme koşullarını bulunduranlar kredi kartıyla kurbanlık alabilir, dini açıdan hiçbir sakınca yok” dedi.
Maddi durumu kurban kesmeye elvermeyenlerin kredi kartını kullanarak kendilerini sıkıntıya düşürüp kurbanlık almasının uygun olmadığına değinen Profesör Doktor Şevki Aydın, “Durumu iyi olup kurbanlık alacak kişinin bunu kredi kartıyla almasında hiçbir sakınca yoktur. Din İşleri Yüksek Kurulumuz'un da kararı bu yöndedir” dedi.

Eski başkan ne diyor?

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da kredi kartı ile kurbanlık alınabileceğini belirtti. Yılmaz, kurban kesmesi gereken kişinin kredi kartıyla kurbanlık alabileceğini, bunun dini açıdan da hiçbir sakıncasının olmadığını kaydetti.

sarıkanarya_41
Kimyasal saldırı tatbikatı

4 Aralık 2008ANKAOnly the registered members can see the link { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}GÜVEN 2008 Milli Kriz Yönetim Tatbikatı çerçevesinde Ankara, İstanbul ve Kocaeli'nde eş zamanlı olarak ilk kez fiili kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer (KBRN) tatbikatı gerçekleştirildi.

TATBİKATTAN FOTOĞRAFLAR (Only the registered members can see the link)
Ankara (Only the registered members can see the link)’da oluşturulan kriz merkezinden yönlendirilen tatbikatın Ankara (Only the registered members can see the link) ayağında Macunköy Metro İstasyonu’nda kimyasal saldırı düzenlendi.
Senaryoya göre, saldırıyla birlikte istasyonu sarı bir duman kapladı. İlk olarak özel maskeleriyle ekipler kimyasal saldırının düzenlendiği bölgeye geldi. Ardından yine özel maskeli birimler de olay yerine gelerek istasyonu ablukaya aldılar. Yaralılar yine özel maskeli ekipler tarafından istasyon dışına çıkarılırken çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi de olay yerine sevk edildi. Saldırının üzerinden çok geçmeden sağlık ekipleri de Macunköy Metro İstasyonu'na geldi ve yaralılara ilk müdahaleler yapılmaya başlandı. Sivil savunma ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı tatbikat başarıyla sonuçlandı.
Tatbikat kapsamında İstanbul (Only the registered members can see the link)'da içinde şarbon sporları bulunan zarfların valilik binasına gönderilmesi ve Kocaeli'de SEKA tesislerine terörist unsurlar tarafından gerçekleştirilen sabotaj sonrası ortaya çıkan fosgen gazı olaylarına müdahale imkanları denendi.

sarıkanarya_41
04-12-2008, 21:14
Polis kurşunu skandalında son perde

4 Aralık 2008ANKAOnly the registered members can see the link { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Only the registered members can see the link HABERİN DETAYIOnly the registered members can see the link'Dur' ihtarına uymadı, vurularak öldürüldü (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link Silah istem dışı patladı (Only the registered members can see the link)Antalya’da polisin "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen Çağdaş Gemik için Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman soruşturmayı yürüten Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir yazı yazarak Gemik’in polisten kaçarken motosikletten düştüğünü ve ölümünün bu şekilde olduğunu savundu.

27 Ekim tarihinde Antalya (Only the registered members can see the link)’da polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen Çağdaş Gemik’in dosyasında ilginç bir gelişme yaşandı. Otopsi raporuna göre, ensesinden kurşun giren ve yanağından çıkan Gemik için aynı zamanda Antalya (Only the registered members can see the link) İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı olan Vali Yardımcısı Mehmet Seyman soruşturmayı yürüten Antalya (Only the registered members can see the link) Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir yazı gönderdi.

Gizli yürütülen soruşturma hakkında bilgi isteyen Vali Yardımcısı Seyman, Gemik’in ölümüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Seyman, polis memurları M.E. ile A.Ü’nün Çağdaş Gemik ve Halil Keşifçi’ye dur ikazında bulunduğu, Gemik ve Keşifçi’nin bu ikaza uymayarak kaçtığını belirtti. 1173. Sokağa gelindiğinde motosiklet seyir halindeyken polis memuru M.E’nin havaya uyarı ateşi açtığını ifade eden Seyman yazısında şöyle dedi:

Otopsi raporu
34 yaşındaki polis memuru M. E. ve olayın görgü tanığı Halil Keşifçi'nin ifade tutanakları ile otopsi raporlarına göre polis memuru, “Dengemi kaybettim, silah istem dışı patladı” dedi. Otopsi raporunda Çağdaş Gemik'e 2 değil 1 kurşunun isabet ettiği belirlendi. Olay yeri krokisinde de polisin Çağdaş'ı 11.3 metreden vurduğu yazıldı.
''Açılan ateş sonucu motosikletin arkasında oturan Halil Keşifçi motosikletten atlamak suretiyle indiği, motosiklet sürücüsü Çağdaş Gemik’in ise motosiklet üzerinde kaçarken boynundan yaralanarak olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşılmıştır''

Seyman, gizli olarak yürütülen dosyanın safahatı hakkında da savcılıktan bilgi istedi.

"VALİ YARDIMCISI CİNAYET ZANLISINI KORUYOR"

Çağdaş Gemik’in ailesinin avukatı Münip Ermiş, olayın başından beri Antalya (Only the registered members can see the link) Valiliği ve Emniyetin sürdürülen soruşturmayı etkilemeye yönelik davranışları olduğunu belirterek, Vali Yardımcısı tarafından gönderilen yazıyla bu kaygılarında haklı olduklarının ortaya çıktığını söyledi.

Valiliğin, savcılığa bir yazı göndererek görüş beyan etmesi ve soruşturma hakkında bilgi istemesi gibi bir hakkının olmadığını belirten Ermiş, “Zanlı polis memuru, kaza sonucu öldürmeden değil kasten adam öldürme suçundan yani cinayetten tutuklanmıştır” dedi.

Ermiş, Gemik ailesinin Valilik makamına herhangi bir başvurusu olmadığına iyaret ederek Vali Yardımcısı Seyman’ın TCK’nın 277. maddesi ile yaptırım altına alınan ve iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası öngörülen yargı görevini yapanı etkileme suçunu işlediğini savundu.

sarıkanarya_41
04-12-2008, 21:14
Kredi kartı kullanımına dikkat

4 Aralık 2008Özgür BOLAT / [email protected] the registered members can see the link { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Only the registered members can see the link HABERİN DETAYIOnly the registered members can see the linkÖzgür BOLAT'ın diğer yazıları (Only the registered members can see the link)Kredi kartları, söz yerindeyse belki de yüzyılın en iyi bankacılık ürünü ama öte yandan da çoğu kişinin korkulu rüyası.

Peki, neden insanlar kredi kartlarına bu kadar çok borçlanıyor?
Ekonomistler bu durumu nasıl açıklıyor bilmiyorum. Ama psikolojik olarak durumu irdeleyebiliriz.
İnsanlar ihtiyaçlarını veya isteklerini karşılamak için iki şey yapar.
Ya birikimlerinden harcar ya da gelecekte kazanacakları (kazanmayı umdukları) paradan ödünç alır.
Gelecekten ödünç alma durumunda, devreye kredi kartları girer. Ama ekonomik ya da psikolojik nedenlerden dolayı insanlar kredi kartı borçlarını ödeyemez ya da ödeme konusunda gereken hassasiyeti göstermez.
ASGARİ ÖDEME
Bankaların uyguladığı asgari ödeme şartı, öyle gözükmese de, aslında çoğu zaman bir sorundur.
Uygulamalı bir araştırma yapılıyor. Bir grubun hesap özetinde “asgari ödeme miktarı” belirtiliyor. Bir grup için belirtilmiyor.
Asgari ödeme miktarı belirtilmeyen müşterilerin çoğu borcun tamamını ödüyor.
Asgari ödeme miktarı belirtilen müşterilerin çoğu sadece asgari ücreti ödüyor. Borcun geri kalanı ödemiyor.
Asgariyi ödemek kredi kartı borcunu ödemiş psikolojisi yaratıyor. Kredi kartının yükümlüklerini yerine getirdiğini düşünüyor. Rahatlıyor. Ve harcamaya devam ediyor.
Böylece müşteri sürekli faiz ödemek zorunda kalıyor. Borçlar birikiyor.
KAZANILACAK PARA
Kredi kartına borçlanmamak için o ay kredi kartından harcanılacak para ile kazanılan paranın eşit olması gerekir.
Çoğu kişi o ay kazanacağı parayı doğal olarak maaşına göre hesaplıyor. Ama banka tarafından kendilerine verilen kredi kartı limiti kişilerin hesaplarını ve algılarını bozuyor.

Kişilerde “kredi kartı limiti kadar para harcanabilir” psikolojisi yaratıyor.
2000 YTL maaş alan bir kişinin kredi kartı limiti 4000 YTL olursa, o kişi gelirini 4000 YTL olarak hesaplıyor.
Böyle olunca da kişi 4000 YTL harcama hakkını kendinde görüyor. Kredi kartına borçlanıyor.
Bu psikolojik süreçlerin farkında olarak para harcamak en mantıklısı.
DİĞER NEDENLER
Tabi ki kredi kartı borçlanmalarında başka etmenler de rol oynuyor.
Bazen tek geliri olan dört kişilik bir ailenin her ferdinde kredi kartı oluyor. Birbirlerinden habersiz kartı kullanıyorlar.
Taksitlerin bolluğu insanlara cazip geliyor ve sık sık alışveriş yapıyor. Küçük taksitler birikiyor.
Güçlükle geçinen bir aile günü kurtarmak için (ileride para kazanma umudu ile) kredi kartına sarılıyor.
Kredi kartı borcu yüzünden intihar eden insanları duyuyoruz hep.
Çok disiplinli kullanmak gerekiyor. Özellikle kurban bayramı öncesi.

sarıkanarya_41
04-12-2008, 21:15
'Rüya Bahçeler 7 renk 98 çiçek kitabı'

4 Aralık 2008hurriyet.com.trOnly the registered members can see the link { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Bahçeseverlere müthiş bir sürpriz. ‘Rüya bahçeler 7 renk 98 çiçek kitabı’…

Piyasaya yeni çıkan sert kapaklı, kuşe kağıda basılı 96 sayfalık kitap, birbirinden güzel bahçelerle, gökkuşağının renklerini taşıyan çiçeklerle içinizi açacak. ‘Rüya bahçeler 7 renk 98 çiçek kitabı’yla, harika bahçeler yaratmanın sırlarını öğreneceksiniz. Hangi bitki, hangi bitkiyi sever? Hangi renk, hangisiyle anlaşır? Bahçenizi dört mevsim ayakta tutmanın sırları, 7 renkten 98 çiçeğin yetiştirilmesi, bahçede harika peyzaj düzenlemeleri için püf noktaları, ‘kendin yap’ fikirleri, aylara göre ekim, dikim, bakım önerileri… Hepsi bu kitapta. Bahçe düzenlemesiyle ve bitkilerle ilgili aklınıza takılan soruların cevabını, size, ‘Rüya Bahçeler 7 renk 98 çiçek kitabı’ verecek. Büyük marketlerden ve kitabevlerinden satın alabilirsiniz. Kaçırmayın!

sarıkanarya_41
04-12-2008, 21:21
Anne katiline ‘akıllı’ raporu

4 Aralık 2008Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)Only the registered members can see the link { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}BURSA’da, internette düzenlediği ‘annemi nasıl öldürürüm?’ anketinden sonra, en çok oy alan öldürme şekline göre, annesi Asiye F.’yi boğarak öldüren, daha sonra da cesedini parçalara ayırıp çöp poşetine koyarak denize atmak isterken yakalanan 17 yaşındaki M.F.nin, akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin doktor raporu verildi.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Kasten annesini öldürmek’ suçundan ‘Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle hakkında dava açılan M.F.’nin yargılanmasına bugün devam edildi. Çıktığı ilk duruşmada mahkeme kararıyla Devlet Hastanesi’nde akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması için kontrole gönderilen M.F. ile ilgili verilen raporda, akli melekelerinin yerinde olduğu belirtildi. Mahkemeye ulaşan bu rapora Cumhuriyet Savcısı ve M.F.’nin Avukatı Metin Uzun itiraz edip, sanığın Adli Tıp Kurumu’nda yeniden muayene edilmesini istedi.

Sanık M.F.’nin, İstanbul (Only the registered members can see the link) Adli Tıp Kurumu’nda muayene edilmesi talebini kabul etmeyen mahkeme heyeti, duruşmayı eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için Ocak ayına ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

sarıkanarya_41
04-12-2008, 21:22
Metrobüs inşaatında büyük kaza: 2 ölü

4 Aralık 2008DHAOnly the registered members can see the link { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}'Metrobüs' yolu çalışması yapan iş makinesi kazaya neden oldu. Kazada 2 kişi öldü.

İŞTE KAZA YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR (Only the registered members can see the link)

Boğaziçi Köprüsü yolu Ankara (Only the registered members can see the link) istikameti Acıbadem mevkii'nde metrobüs yolu çalışması için sağ şeritten aniden orta refüje yöneldiği öne sürülen iş makinesine, arkadan hızla gelen araç yandan çarptı.

Saat 11.30 sıralarında meydana gelen kazada, Dünya Göz Hastanesi'ne ait olduğu belirtilen araçtaki Mustafa İlkbahar ve Murat Türkmen hayatını kaybetti.

Kaza sonrası gözaltına alınan iş makinesi operatörü Erdoğan Kamel'e, "Ben normal şekilde manevra yaptım" diyerek kendini savundu.

Kaza nedeniyle Boğaziçi Köprüsü Ankara (Only the registered members can see the link) istikametinde trafik felç oldu. Olay yerine gelen İlkbahar ve Türkmen'in arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Yaklaşık 40 dakika sonra araç ve cesetlerin kaldırılmasının ardından yol açılırken kazayla ilgili inceleme devam ediyor.

sarıkanarya_41
04-12-2008, 21:40
İstanbul Üniversitesi'nde olay

4 Aralık 2008DHA.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}İstanbul Tıp Fakültesi 14 Mart Amfisi'nde, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği'nin rektör adaylarını biraya getirmek amacıyla düzenlediği panele öğrenciler alınmayınca olaylar çıktı.

Amfi önünde toplanarak içeriye girmek isteyen öğrencilere, güvenlik görevlileri müdahale bulundu.
Öğrencilerin ısrarla içeriye girmek istemesi üzerine çıkan arbede büyüdü, ezilme tehlikesi geçirenler oldu.
Arbede sonrası zorla dışarıya çıkartılan öğrenciler, güvenlik görevlilerinin kendilerini tartaklandığını belirterek panelden çıkan öğretim üyelerine şikâyetlerini ilettiler.
Ancak öğrenciler, olaylara duyarsız kaldıkları gerekçesiyle öğretim üyelerini de protesto etti
Fakülte önünde toplanan öğrencilerin tepkisi uzun süre devam etti.