PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SSK'lılara kötü haber!

zekı62
01-01-2009, 19:19
SSK'lılara kötü haber! 2009 yılı :varan 1

"İlaç Alım Protokolü" feshedildi

Only the registered members can see the link
Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, tüm sigortalıların serbest eczanelerden ilaç almasını sağlayan, “İlaç Alım Protokolü”nü bugün itibariyle feshettiklerini açıkladı.

Türk Eczacıları Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, “tüm sigortalı vatandaşların, 2 Şubattan itibaren parayla ilaç alma dönemi başlayacağı” ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ne Sağlık Bakanlığı ne SGK ne de hükümetin diğer yetkili kurumları, sesimizi hiçbir platformda dinlemediler, dinlemek istemediler. 32 bin kişiyle Ankara Kolej Meydanı'nda miting düzenledik, yine sesimize kulaklarını tıkadılar. Ne anlaşma sağlandı ne de uzlaşma. 'Artık yeter' dedik ve demeye devam ediyoruz.

MUTAF
01-01-2009, 19:31
mağdur olan vatandaş.
ama yinede unutmamak lazım.
Eczacılar birliği bizler için uğraştılar.. AYNEN DEDİKLERİ GİBİ. UZLAŞMA YOLU BIRAKMADILAR...

“Ne Sağlık Bakanlığı ne SGK ne de hükümetin diğer yetkili kurumları, sesimizi hiçbir platformda dinlemediler, dinlemek istemediler. 32 bin kişiyle Ankara Kolej Meydanı'nda miting düzenledik, yine sesimize kulaklarını tıkadılar. Ne anlaşma sağlandı ne de uzlaşma. 'Artık yeter' dedik ve demeye devam ediyoruz.

remats
01-01-2009, 21:42
nasıl yani şimdi ben eczaneden ilaç alamıyacakmıyım( ssk ilacını)

MUTAF
01-01-2009, 22:27
nasıl yani şimdi ben eczaneden ilaç alamıyacakmıyım( ssk ilacını)

parasını verip alıcaksın. sanırım...
açıklamada öyle anlaşılıyor..

kanaryam1950
02-01-2009, 00:45
parasını verip alıcaksın. sanırım...
açıklamada öyle anlaşılıyor..

parasını vereceksem ssk ne işe yarayacakmış...

kanberoğlu
02-01-2009, 01:02
parasını vereceksem ssk ne işe yarayacakmış...
heraysonu paranı almaya yarayacak sanırım arkadaşım. bunlar böyle ne yapacaksın. vurdumduymazlık hatsafhada gidiyor. Allah herşeyin Hayırlısını naip etsin.

MUTAF
02-01-2009, 02:44
yakında maaşları vermemeye başlayacaklar..
emekliler boşa maaş kuyrugu beklemesin diye..
sigortalılarda nasipini alacak.. bu ülkenin kaderi..

nazımyolcu
02-01-2009, 09:58
ben bir eczacı teknisyeni olarak durumu çok ciddi görüyorum fakat 1 ay içinde anlaşma sağlanacaktır diye düşünüyorum.

adnanarkan
02-01-2009, 13:47
peki bu işin sorumluları neyapıyorlar acaba ?

MUTAF
02-01-2009, 14:13
bu işin sorumluları. mevzuyu hiçtınlamıyorlar.
az öncede tvde haberlerde çıktı...
gelde isyan etme..

mrbrown
02-01-2009, 14:30
ne olacak bu işin sonu

majeste
02-01-2009, 14:38
eczacılara kulak vermeleri lazım onlar bizim için muayene ücretleri kalksın diyorlar.sgk da kabul etmiyor...

Dijitalci
02-01-2009, 18:14
Yazıklar olsun .!!!! Memleketimin haline bir bakın DEVLET ÇATIR ÇATIR bedava KÖMÜR
dağıtıyor YARDIM KOLİLERİ + YARDIM ÇEKLERİNE vs PARA VAR , ama SSK kalıya İLAÇ YOK.

erol58
02-01-2009, 19:42
bir an önce halletseler iyi olacak olan yine bizlere oluyo.

pasaoglu1
02-01-2009, 22:00
arkadaşlar eczanelere hak vermek lazım ama :

ekmek aslanın azında

devlete verilen borç muhakkak alınır geç olabilir ama devlet öder. kendilerini normal esnafla kıyaslasınlar.alacaklı peşinde koşan yada batan mütahitle beraber parsı giden esnafla.

bugüne kada sanırım %20 kar marjı vardı bunu 90 iş günü içinde devlet ödeyebilir.basit esnaf % 10 razı.

eczacıların müşterisi var müşteri derdi yok. hiç elinde reklam kağıdıyla dolaşan müşteri arayan eczane gördünüz mü? bunu basit esnaf çok yapıyor.

tamam adamlar okudular ama ben mesleğimi elime alabilmek için 11 yıl okul + yaz tatilinde toz pisliğin içinde mesleğimi yaptım. sonuçta saygı duyulan bir usta oldum tecrübe edindim.

adamlar reçeteye yazılan ilacı veriyorlar yoksa muadili veya ara ecza deposunu göndersinler. benim mesleğimdede 1000 aşkın ürün var bunları markaları ile 8000 bulur. muasebe programımda 7050 adet stok sayfası var.

bence eczacılar biraz maması kısıldı?

MUTAF
02-01-2009, 22:32
vatandaş mağdur olmasına rağmen eczacılar bence sonuna kadar haklı.

sedatdincc
03-01-2009, 01:51
eczacılar bir dünya para kazanıyorlar gözleri paraya doymuyor gözlerini toprak doyursun
İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEN SERVET YAPANLAR ACIMASIZ YARATIKLARDIR

sedatdincc
03-01-2009, 01:54
Basri Mutaf Ortalığa Negatif Enerji Yayıp Durma Pasaoğlu 1 Doğru Söylemiş

sedatdincc
03-01-2009, 01:55
Eczacıların Gözünü Para Hırsı Bürümüş Yazıklar Olsun Az Zahmet çok Paraya Alışmışlar Bir Kere .........................

MUTAF
03-01-2009, 04:31
Basri Mutaf Ortalığa Negatif Enerji Yayıp Durma Pasaoğlu 1 Doğru Söylemiş

öncelikle etrafa negatif enerji yaymıyorum.

eczanelerde ekmeğinin peşinde bu tamam. ama adamlar kaç aydır miting yapıyorlar. bize düşmeyen işi bize yaptırıyor bu SGK diyor.
ssklı hasta muayene oluyor ilaç alırken birde muayene ücreti ödüyor. eczanelerde buna aracı olmak istemiyor. bunu anlamak veya anlamamak bu kadarmı zor. adamlar ne yaptı ne etti. herşeyde boyun eğdiler.+sgk dan o kadar çok alacaklarrı varki. SGK borcunuda ödemiyor, yetmezmiş gibi kendi işlerini eczanelere yaptırıyorlar.

HİÇ ÜŞENMEYİN GİDİN MAHALLENİZİN ECZANESİNE SORUN. NE OLUP BİTTİĞİNİ ANLARSINIZ. GERİSİ HİKAYE..

emmi
03-01-2009, 05:01
Basrimutaf arkadaşımıza kızan zevatlar; bu ülkenin SSYB'ına vekalet eden eden zevata tek satır sitemiminiz yok maşallah! İstiyorsanız sizin dilinizle konuşum. Adamı hasta etmeyin. İnşlallah iki gün sonra bugünleride arayacağınız günler gelecek. Fazla merak buyurmayınız haşmetmapları. Çaktırmadan, sağlık sistemini özelleştirelere sözünüz yok ama sistemin yanlışlığını anlatan arkadaşa, maşallah dil bir karış! Sistemi emperyalizmin hizmetine sunanlara laf yok! Allah sizi bildiği gibi yapsın. Başka ne deyim ki?
Saygılar.

veyselbakan
03-01-2009, 09:30
:clap2::
Basrimutaf arkadaşımıza kızan zevatlar; bu ülkenin SSYB'ına vekalet eden eden zevata tek satır sitemiminiz yok maşallah! İstiyorsanız sizin dilinizle konuşum. Adamı hasta etmeyin. İnşlallah iki gün sonra bugünleride arayacağınız günler gelecek. Fazla merak buyurmayınız haşmetmapları. Çaktırmadan, sağlık sistemini özelleştirelere sözünüz yok ama sistemin yanlışlığını anlatan arkadaşa, maşallah dil bir karış! Sistemi emperyalizmin hizmetine sunanlara laf yok! Allah sizi bildiği gibi yapsın. Başka ne deyim ki?
Saygılar.:clap2:: :clap2:: :clap2:: :clap2:: :clap2::

arkadaş zannedersem eczanecilerin ilaçları bedava aldığını düşünüyor üstadım sadece laf olsun diye konuşmamak gerekiyor bu adamlar evine ilaç satarak para götrürüp çoluğunun çocuğunun rızkını çıkarıyorlar adamlar ne yapacaktı tüm vatandaşa ilaçlar bedava gel bir ilaç alana yanında bir demet gül bedavamı diyecekti işte sadece muhalefet olmak için yazı yazmak diye ben buna derim verdiğiniz cevap bizlere tercüman olmuş teşekkürler!

wtwt99
03-01-2009, 10:54
TEB) bütün sigortalıların serbest eczanelerden indirimli ilaç almasını sağlayan protokolü iptal ettiğini duyurması, vatandaşı zor durumda bıraktı.

Hastane köşelerinde yeniden ilaç kuyruğuna girmek istemeyen sigortalılar, gözlerini Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) çevirdi.

TEB DEVRE DIŞI KALACAK

Bunun üzerine SGK'dan adeta yüreklere su serpen bir açıklama geldi. Her yıl yenilenen protokol öncesi TEB'in yaptığı 'parayla ilaç alma dönemi başlayacak' tehdidinden rahatsız olan kurum, örgütü devreden çıkaracak sistem geliştirdi.

İnternetten imzalanabilecek bir sözleşme hazırlayan SGK, TEB ve eczacı odalarının uzlaşmaz tutumlarını sürdürmeleri halinde sistemi devreye sokarak artık eczacıları tek tek muhatap alabilecek. Böylece eczaneler, birlikten bağımsız olarak kurumun sitesine girerek anlaşmalarını yenileyebilecek.

TEB 250 YTL'LİK SÖZLEŞME BEDELİNİ ALAMAYACAK

Üstelik TEB'e 250-500 TL arasındaki sözleşme bedelini ödemekten kurtulacak. Sigortalı vatandaş da ilacını parayla alma tehlikesiyle karşı karşıya kalmayacak. T

EB ile SGK arasında yapılan ilaç alım protokolü, 31 Aralık 2008 tarihi itibarıyla sona erdi. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, dünkü açıklamasında, sözleşmeyi 1 Ocak 2009 itibarıyla feshettiklerini, 2 Şubat'tan itibaren ilaç paralarının cepten ödeneceğini duyurmuştu.

İKİ SANİYEDE BİREYSEL SÖZLEŞEME

Artık eczacılar, bireysel olarak istedikleri an web ortamında SGK ile sözleşme yapabilecek. 22 bin 576 eczaneyi yakından ilgilendiren e-sözleşme dönemi başladığında, eczaneler mevcut provizyon sisteminin altyapısı üzerinden birkaç saniyede sözleşme yapabilecek. Ayrıca otomasyon sisteminden sözleşmelerin tahsilat girişi gibi çalışmalar da yapılabilecek. Böylece ***fi uygulamalar ortadan kalkacak. Uzlaşmazlıklar sürerse, e-sözleşmenin her an devreye alınabileceği ifade ediliyor.

adnanarkan
03-01-2009, 11:41
eczacılar herşeyi ile haklılar.

pasaoglu1
04-01-2009, 08:50
Eczacıların Gözünü Para Hırsı Bürümüş Yazıklar Olsun Az Zahmet çok Paraya Alışmışlar Bir Kere .........................

arkadaşlar eczacılar parasını alamadıkları için değil geç aldıkları için grev yapıyorlar. SSK'lı çalışan hastanede yattığı zaman günlüğünü SSK karşılıyor. bu parayı en az 60 günde alıyor. bu adamın ekmek parsı arkadaşlar. eczacılar göre o zaman herkes grev yapmalı.