PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğalgazdaki (B) indirim !!!

MUTAF
19-01-2009, 04:38
Doğalgazda (b)indirim

BOTAŞ Genel Müdürlüğü, doğal gaz satış fiyatlarında yarından geçerli olmak üzere, konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptı.

BOTAŞ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, enerji KİT'lerinde maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasına geçilmesine ilişkin alınan 14 Şubat 2008 tarih ve 2008/T-5 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Karalı ile 1 Temmuz 2008 tarihinde başlatılan uygulama gereği yapılan hesaplamalar neticesinde BOTAŞ'ın, yarından geçerli olmak üzere doğal gaz satış fiyatlarında konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
''Hatırlanacağı üzere BOTAŞ, daha önce, petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak 2009 yılının doğal gaz satış fiyatlarında önemli indirimlerin yapılacağı bir yıl olacağını açıklamış ve bu yılın ilk indirimini 1 Şubat 2009 tarihinden geçerli olmak üzere sanayide yüzde 18 ve konutta yüzde 17 oranında gerçekleştirmiştir.

Yapılan bu indirimlerle doğal gaz kullanan tüketicilerimize bin metre küp başına ortalama 306 TL tutarında bir katkı sağlanmıştır.''

1 Nisan Şakası gibi.

Yaz gelmek üzere ve bize yapılan kıyağa bakın.

Doğalgazda yüzde 20 indirim müjdesi

1 Şubat'ta doğalgaza konutlarda yüzde 17, sanayide yüzde 18 indirim yapan BOTAŞ, yılın ikinci yüksek oranlı indirim için geri sayıma başladı.

SABAH'ın edindiği bilgiye göre son dakikada herhangi bir müdahale olmazsa 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere doğalgaza yüzde 15-20 aralığında indirim yapılacak...

1 Şubat'ta doğalgaza konutlarda yüzde 17, sanayide yüzde 18 indirim yapan BOTAŞ, ikinci yüksek oranlı şok indirim için geri sayıma başladı. Nisan ayı itibariyle alım maliyetleri ciddi biçimde gerileyen BOTAŞ'ın, 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere doğalgaza yüzde 15-20 aralığında indirim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

YILIN İKİNCİ İNDİRİMİ

1 Şubat'ta doğalgaza konutlarda yüzde 17, sanayide yüzde 18 indirim yapan BOTAŞ, yılın ikinci yüksek oranlı indirimi için geri sayıma başladı. SABAH'ın edindiği bilgiye göre son dakikada herhangi bir müdahale olmaması hailnde 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere doğalgaza yüzde 15-20 aralığında indirim yapılacak.
Sabah

************************************************************************************************

Doğalgazda geçen yıl üst üste yapılan zamlardan sonra gaz tüketimi azalmasına rağmen çok yüksek doğalgaz faturalarını görenler şok oluyor. 2008'in en yüksek zammı 1 Kasım'da geceyarısı yapılan yüzde 22.5 artış olmuş, vergilerle birlikte zamların toplamı yüzde 82.2'ye ulaşmıştı. Tüketicilerin astronomik oranda artan faturalara tepkileri yaygınlaşıyor. Sivas'ta 432 lira doğalgaz faturası ödeyen memur emeklisi Muttalip Kara, emekli maaşının yarısını gaza yatırdığını belirterek tepki gösterdi.

Only the registered members can see the link

"AİHM'YE ŞİKÂYETİ DÜŞÜNÜYORUZ"
Yapılan zamların insan haklarına aykırı olduğunu belirten Kara, birçok kişinin devleti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikâyeti düşündüğünü söyledi. İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (İGDAŞ) 2008 ve 2009 yıllarının Ocak aylarına ilişkin iki faturası da, zammın tüketicilere nasıl yansıdığını ortaya koyuyor.Ayhan Bey'e 2 Ocak 2008'de gönderilen doğalgaz faturasında, 272 metreküplük gaz tüketimi için 179 TL ödenmesi istenirken, 7 Ocak 2009 tarihli faturada 260 metreküplük tüketim için 294 YTL istendi. Bir başka deyişle 12 metreküp daha az gaz kullanımına karşılık tam 115 lira daha fazla talep edildi. İki fatura arasında gaz satış fiyatının yüzde 72.6 artışla 0.4996166 liradan 0.8621414 liraya çıktığı görülüyor.

MUTAF
19-01-2009, 04:41
Bir tanede fatura ben getiricem...
Tam 484 ytl lik fatura...

Allah en büyük acıyı versin,
Çoluğundan çocuğundan çıkar inşallah , bizi bu hale düşürenlerin....

hallederiz
19-01-2009, 08:48
arkadaşım lütfen kimsenin suçunun cezasının çocuğundan çıkmasını istemiyelim çünkü o çocuklar masumdur..ne söyleyeceksek ne isteyeceksek kendileri için söyleyelim kendileri için isteyelim..unutmayalım çocuklar melektir

oxijen75
19-01-2009, 10:58
bu tür zamlar devam ederse insanların dayanacak gücü kalamyacak ve kanunsuz işler bulaşak.ozaman güvenli ne sokak kalacak nede cadde.allah hepimiz hakkında hayırlısı neyse onu versin.

Dijitalci
19-01-2009, 11:44
Durmak YOK ZAMLARA DEVAM....

osmann
19-01-2009, 12:20
soba ya döneceğiz sonunda...
düşünmüyor değilim...ama benden evvelki ev sahibi baca deliklerini kapatmış...
4 kata odun kömür çıkarmakta mesele ama ne yapıcaksın? hem adam gibi açama kombiyi hemde gelsin 200-300 liralık fatura...ohh keka..
selametle...

MUTAF
19-01-2009, 14:02
arkadaşım lütfen kimsenin suçunun cezasının çocuğundan çıkmasını istemiyelim çünkü o çocuklar masumdur..ne söyleyeceksek ne isteyeceksek kendileri için söyleyelim kendileri için isteyelim..unutmayalım çocuklar melektir

umrumda değil.
benim çocuğumdan yeğenimden kardeşimden çıkıyorken kimse el uzatıyormu? yardım ediyormu. etmiyor
tam tersine 1 senede % 82 zam ile habire becermeye devam ediyorlar.
Bu hallere düşüren kim ise Allah ona en büyük acıyı yaşatsın...

484 ytl fatura hanginize geldi arkadaşlar.
emekli maaşı 550 ytl.
çalışan 600 ytl alıyor.
öde 484ü bak bakalım elinde ne kalıyor....

adnanarkan
20-01-2009, 11:55
amin.emeklinin aldığı maaş ortada yaptıkları zamlar ortada ben bunları rabbime havale ediyorum.

MUTAF
21-01-2009, 22:20
ödeyemedik 484 ytlyi... nasıl olcak şimdi....
kimse elimizden tutmuyor... bu insan müsvettelerine ettiğim her hakarette her küfürde sonuna kadar Haklıyım...

MUTAF
02-04-2009, 20:06
1 Şubat'ta doğalgaza konutlarda yüzde 17, sanayide yüzde 18 indirim yapan BOTAŞ, yılın ikinci yüksek oranlı indirim için geri sayıma başladı.

:)

dilay11
02-04-2009, 20:28
oortalama 700tl alan bir emekliye yılın ilk 6 ayı icin verilen %2 zam 14tl yapar bu 14tle ile bu zamlarnı nasıl karşılarız bir emekli olarak sayın başbakan ve bizi idare edenlere sesleniyorum siz kendinize zam yaparken ikdidar ve mualefet kendinize yaptığınız maaş zamına neden karşı cıkmıyorsunuz emeklinin aldığı 14tl yi emekliye cok görüyorzunuz bunu emeklilere vermeyin milletvekillerinin maşlarınına ilave edin geci siz o kocaman 14tlyi beğenmesiniz allah size vicdan merhamet versin ne diyeyim başka

MUTAF
01-05-2009, 12:27
Doğalgazda (b)indirim

BOTAŞ Genel Müdürlüğü, doğal gaz satış fiyatlarında yarından geçerli olmak üzere, konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptı.

BOTAŞ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, enerji KİT'lerinde maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasına geçilmesine ilişkin alınan 14 Şubat 2008 tarih ve 2008/T-5 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Karalı ile 1 Temmuz 2008 tarihinde başlatılan uygulama gereği yapılan hesaplamalar neticesinde BOTAŞ'ın, yarından geçerli olmak üzere doğal gaz satış fiyatlarında konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
''Hatırlanacağı üzere BOTAŞ, daha önce, petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak 2009 yılının doğal gaz satış fiyatlarında önemli indirimlerin yapılacağı bir yıl olacağını açıklamış ve bu yılın ilk indirimini 1 Şubat 2009 tarihinden geçerli olmak üzere sanayide yüzde 18 ve konutta yüzde 17 oranında gerçekleştirmiştir.

Yapılan bu indirimlerle doğal gaz kullanan tüketicilerimize bin metre küp başına ortalama 306 TL tutarında bir katkı sağlanmıştır.''

aliharbiye
01-05-2009, 12:59
Bir tanede fatura ben getiricem...
Tam 484 ytl lik fatura...

Kesinlikle sana katılıyorum ve bu parayı yiyecek olan şahıs çoluk çocuk her kimse inşallah yemeğe fırsatı olmaz eşkiya bunlar eşkiya insan yaşamı faturası bütün dünyada çok ucuz olmalı yuh yaniii saygılarımla aliharbiye

yildizim
01-05-2009, 17:08
üzüm mü yiyoruz bağcıyı mı dövüyoruz yapılan indirim için yetkililere teşekkür ediyorum

hayaliisim
02-05-2009, 10:57
Dostlar;Kış gelmeden Milleti kazıkladılar şimdi düşürüyorlar.Benim şuna aklım ermedi beni ve milyonlarca tüketiciyi aydınlatırlarsa memnun olacağım.Dogalgaza zam yaptıklarında dolar 1.2-1.3 YTL aralığında dolaşıyordu. ne olduda dolar 1,6 Tl ye çıkınca ucuzlatıldı.Acaba YTL den TL ye geçişte birşeyler mi? keşfettiler.Yoksa daha fazla mazlum ahı almamak için mi? ucuzlattılar.

MUTAF
14-08-2009, 15:04
sonbahar-kışa girmek üzereyiz.
bakalım ne zaman zamn gelecek....

yazn zaten kullanılmayan ürüne zam yapsan ne olur. doğalgaz kışın kullanılıyor. (genelde)