PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : com1 girişi

kılavuzlu
16-02-2009, 23:57
Değerli arkadaşlar herkese kolay gelsin konunun yeri burasımı değilmi bilemedim kusura bakmayın eğer yanlış ise moderatör

arkadaşlar düzeltirlerse sevinirim. hemen konuya gireyim benim sunny 7010 12.01.a5 cihazım var 2 hafta önce stream yazılımı

yükledim buraya kadar herşey normal bütün bunları bugüne kadar com1 girişi ile yapıyordum yazılımdan sonra com1 çalışmaz

oldu yazılımı tekrar sunny e çevirdim yine aynı com2 çalışıyor com girişli maos denedim com1 sağlam çalışıyor biosdan baktım

comlar sağlam fakat bir türlü com1den ne yazılım ne kke atamıyom okadar uğraştım birtürlü com1 in çözümünü bulamadım.

bilgisi olan bu konuda tecrübesi olan dostlardan bilgi ve tavsiye bekliyorum herkese saygılar sunarım.

Volkan
17-02-2009, 00:08
bilgisayarım özellıkler aygıt yonetıcısınden com 1 gırışıne gir ordan bağlantı noktası ayarlarından gelişmiş e gir ve com 1 com 3 olarak ayarla sonra bilgisayarı yenıden başlat bilgisayar açılınca aynı işlemı yap ve tekrar com 1 olarak ayarla ve bılgısayarı tekrar yenıden başlat ayrıca com 2 ile com 1 ın bağlantı noktası ayarlına bak bır farklılık varmı.

kılavuzlu
17-02-2009, 22:54
bilgisayarım özellıkler aygıt yonetıcısınden com 1 gırışıne gir ordan bağlantı noktası ayarlarından gelişmiş e gir ve com 1 com 3 olarak ayarla sonra bilgisayarı yenıden başlat bilgisayar açılınca aynı işlemı yap ve tekrar com 1 olarak ayarla ve bılgısayarı tekrar yenıden başlat ayrıca com 2 ile com 1 ın bağlantı noktası ayarlına bak bır farklılık varmı.

değerli dostum ilgin ve bilgin için çok teşekkürler bilgin çok işime yaradı daha öğreneceğimiz çok şey var sağolasın. teşekkürler. saygılar sunarım.

Volkan
17-02-2009, 23:05
bende teşşekkur ederım arkadaşım işe yaradı ise problem yok.

bolaman
19-02-2009, 21:37
arksdaşım aynı sorun bendede var ustanın dediğini yaptım olmadı benim pc nin ttek com port çıkışı var daha önce yazılım atıyodum bi sorun yoktu strem yazılımı attım en son şimdi hiçbişe atamıyorum yazılımı yüklemeye başladığımda disconekt yazıyo bi yardım edin kafayı yiyecem

Volkan
19-02-2009, 22:14
arksdaşım aynı sorun bendede var ustanın dediğini yaptım olmadı benim pc nin ttek com port çıkışı var daha önce yazılım atıyodum bi sorun yoktu strem yazılımı attım en son şimdi hiçbişe atamıyorum yazılımı yüklemeye başladığımda disconekt yazıyo bi yardım edin kafayı yiyecem

cıhazınıza ilk olarak kurukafa yukleyın sonra yazılım yuklemeyı dene.

bolaman
19-02-2009, 22:21
arkadaşım hiç bişe almıyo ne kuru kafa ne kke nede yazılım

cetindeniz
19-02-2009, 22:24
Cihaz yüklemiyor siz kuru kafadan bahsediyorsunuz kk yüklemeyen cihaz kuru kafada yüklemez sen beni dinlersen rs kablonda bir proglem vardır yada başka bir bilgisayarda yazılım yüklet cihaz düzelecektir

Only the registered members can see the link

bolaman
19-02-2009, 22:24
ayrıca cihazda strem menü var reset attım bütün kanallar silindi 12731 v3333 frekansından güncelleme de yapmıyo tp leri tek tek ellemi girecem

1970divrigi
08-03-2009, 18:19
com 1 girişinin ayarları hakkında bilgi verebilirmisiniz.Formumuzda var ama ben bulamadım

kılavuzlu
11-03-2009, 23:58
com 1 girişinin ayarları hakkında bilgi verebilirmisiniz.Formumuzda var ama ben bulamadım

değerli dostum ben şu şekilde anladım sorunu saniyedeki bit sayısı 9600,veri bitleri 8, eşlik yok, dur bitleri 1, akış denetimi yok, ayarlar bu şekilde olmalı. saygılar.

erhanula
12-03-2009, 00:54
aynı sorun bendede oluştu kabloyuda değiştirdim farklı bilgisayardanda denedim bir türlü olmadı

1970divrigi
12-03-2009, 01:36
alakana teşekkürler kılavuzlu ama com 1 den böylecede bilgisayardan cihaza hiç bir şey yükleyemiyorum,kabloyu da değiştirmeme nazaran

gulcu
15-03-2009, 03:45
com 1 ayarlarını dediğiniz gibi ayarladım şuanda com 1 çalışıyor sağ:clap2:: olasınız

kılavuzlu
15-03-2009, 18:52
alakana teşekkürler kılavuzlu ama com 1 den böylecede bilgisayardan cihaza hiç bir şey yükleyemiyorum,kabloyu da değiştirmeme nazaran

benim değerli dostum bu verdiğim bilgiler benim bilgisayardaki orjinal bilgilerdir. yapman gereken masaüstü bilgisayarım sağtuş özellikler donanım aygıt yönetisi bağlantı noktaları iletişim bağlantı noktası com1 çift tıkla bağlantı noktası ayarları orada verdiğim işlemler benim pcdekilerin aynısı kusura bakma ama senin cihazda başka bir arıza olmasın varsayılan yükle desende aynımı birde volkan dostumun dediklerini uygulasan saygılar sunarım.

mustafa30
16-03-2009, 00:39
Değerli arkadaşlar herkese kolay gelsin konunun yeri burasımı değilmi bilemedim kusura bakmayın eğer yanlış ise moderatör

arkadaşlar düzeltirlerse sevinirim. hemen konuya gireyim benim sunny 7010 12.01.a5 cihazım var 2 hafta önce stream yazılımı

yükledim buraya kadar herşey normal bütün bunları bugüne kadar com1 girişi ile yapıyordum yazılımdan sonra com1 çalışmaz

oldu yazılımı tekrar sunny e çevirdim yine aynı com2 çalışıyor com girişli maos denedim com1 sağlam çalışıyor biosdan baktım

comlar sağlam fakat bir türlü com1den ne yazılım ne kke atamıyom okadar uğraştım birtürlü com1 in çözümünü bulamadım.

bilgisi olan bu konuda tecrübesi olan dostlardan bilgi ve tavsiye bekliyorum herkese saygılar sunarım. hocam bende de com 1 sorunu var biostan nasıl görebiliyoruz acaba

HCakir
16-03-2009, 00:45
hocam bende de com 1 sorunu var biostan nasıl görebiliyoruz acaba

Bios kullanımı anakarttan anakarta göre değişir anakartın markasını yazarsanız biseyler bulmaya calısırız..!

1970divrigi
22-03-2009, 23:50
benim anakart elitegroup G31T-M7 yardımcı olabilirseniz sevinirim

kılavuzlu
23-03-2009, 00:45
benim anakart elitegroup G31T-M7 yardımcı olabilirseniz sevinirim

değerli dostum senin anakart konusunda bilgim yok fakat Bilgisayar açılırken genelde -del tuşuna basarak -setup ayarlarına gir orada com1 ve com2 ayarlarına bak öncelikle açık olsunlar sonra adresleri auto mu ona bak öyleyse onlara manuael adresler ver bazan herşey normaldir ama yine de çalışmayabilir her biosta farkli olmakla birlikte integrated peripheral kisminda com portlarinin disable olmadigina emin ol. (eger oyleyse + - yada page up page down ile com1 ve com2 yap.esc ile ana menuye don.save ile cik.bilgisayar yeniden acilinca windows otomatik olarak portlari yukleyecektir. (eger bir arizasi yoksa.)BAĞLANTI NOKTASI AYARLARI kısmından da
Saniyedeki bit sayısı: 9600
Veri bitleri:8
Eşlik: yok
Dur bitleri:1
Akış denetimi:yok
olarak görmen lazım
inşaallaah yardımcı olmuşumdur. saygılar sunarım.

1970divrigi
24-03-2009, 01:02
kılavuzlu ustam; senin dediğin gibi integrated peripheral bölümüne girdim,ama com portlarla ilgili bir şey yoktur sadece;
****** Port1 Adress bölümünde;
Disabled
3F8/IRQ4
2F8/IRQ3
3E8/IRQ4
2E8/IRQ3 var benimkindede 3F8/IRQ4 seçili,diğer com bağlantı ayarları normal,ilgine çok teşekkürler

Volkan
24-03-2009, 01:07
kılavuzlu ustam; senin dediğin gibi integrated peripheral bölümüne girdim,ama com portlarla ilgili bir şey yoktur sadece;
****** Port1 Adress bölümünde;
Disabled
3F8/IRQ4
2F8/IRQ3
3E8/IRQ4
2E8/IRQ3 var benimkindede 3F8/IRQ4 seçili,diğer com bağlantı ayarları normal,ilgine çok teşekkürler

arkadaşım sen prblemını kullanıdğın cihazı tam olarak acık şekilde yaarmısın.

1970divrigi
24-03-2009, 01:13
volkan ustam ben cihazıma hiçbir şekilde program yükleyemiyorum,ne softcam,ne kke,ne kurukafa hiçbirşey yüklenmiyor,rs232 kablosunu değiştirdim gene olmadı bende com ayarında bir problemmi var diye soruyorum,ayrıca bu kadar hızlı cevap verdiğin için çok teşekkür ederim

Volkan
24-03-2009, 01:23
volkan ustam ben cihazıma hiçbir şekilde program yükleyemiyorum,ne softcam,ne kke,ne kurukafa hiçbirşey yüklenmiyor,rs232 kablosunu değiştirdim gene olmadı bende com ayarında bir problemmi var diye soruyorum,ayrıca bu kadar hızlı cevap verdiğin için çok teşekkür ederim

arkadaşım şimdi ilk olarak aldığın rs 232 kablonun iç bağlantılarını kontrol etmen gerekır kaon boardlı cıhazlarda 2-3 3-2 5-5 bağlantısı olması gerekır. ilk olarak bunu kontrol etmen gerekır. zaten bu bağlantıların dışında bağlantı varsa softcam ve kanal listesı yuklerken hata alırsın ama yazılım yuklersın. ilk olarak kablonun ıc bağlantılarını kontrol et.

1970divrigi
25-03-2009, 02:42
volkan ustam teşekkür ederim sanırım kablodaki bağlantılardanmış,çünkü bugün başka kablo aldım şu an softcam yükledi