Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabeskin üç babası için zirveden inme vakti geldimi?
Özgür Erge
30-03-2009, 12:04
Only the registered members can see the link
Ellilerin sonu, altmışların başlangıcı... Köyden kente göçle birlikte ne tam şehirli, ne tam köylü olan bir nesil ortaya çıkmıştı. Taşı toprağı altın sanılan büyük şehirler hiç de bekledikleri gibi çıkmamıştı. Büyük hayallerle geldikleri şehirlerde yaşadıkları hüzünler, hayal kırıklıkları, umutsuzluklar yeni bir müziğin doğmasına neden olmuştu.
O günlerde bu kesimin hislerine tercüman olan üç 'baba'nın kişisel hikâyesi onlardan farklı değildi. Yokluğu görmüşler, yoksulluğu yaşamışlardı. Şarkılarında kendi hikâyelerini anlatırken milyonların sevgisini kazanarak daha otuzlu yaşlarda babalık unvanını kazanmışlardı. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses'in hayranlarıyla olan karşılıksız, çıkarsız ilişkisi uzun yıllar sürdü.
Baba'ların arayışı müzik çevrelerinden ve eleştirmenlerden tam not alsa da hayranları onları bu yolda yalnız bırakmış görünüyor. Belki evi terk etmelerine kızıyorlar, belki de 'baba' diye bağırlarına bastıkları idollerinin magazin malzemesi olmasına. Ama bir gerçek var. Artık babaların yaptıkları albümler milyonlar satmıyor.
Şimdi sizce üç babanın zirveden indimi yoksa hala zirvedeler mi??
Anketimiz 15 gün sürecektir..
Degerli yorumlarınızı bekliyoruz..
Ben bir Orhan gencebay şarkıları tadında beste ve güfte yapacak ve söyleyecek bir şarkıcı daha Türkiyede görmedim.Varda yoksa benmi bilmiyorum.Yerine kimi koyacaksınız.
Özgür Erge
30-03-2009, 12:30
şöle bi bakıyorumda filmleri çıkmıyo şarkılarıda pek dinlenmiyor bana göre ama yinede benim için ferdi 1 numara :45:
Orhan Gencebay'ın sesi kimsede yok. Ama Müslüm Gürses tadını kaçırmaya başladı bence. Bu sorunun cevabı Orhan için "HAYIR" Müslüm için "EVET" bence.
Benim hayatımda arabeskin yeri bambaşkadır neden insinlerki bu sekil devam etsinler bir ömür boyu
halen mırıldanırım üçünün şarkılrını :)
ölselerde unutulmazlar..
müslümü pek sevmem...ve dinlememde... ama orhan gencebay ve ferdi tayfur u arada bir de olsa dinlerim... eski şarkıları unutulacak gibi değil...onlar hep bir numara...
selametle...
f47xfenerli
30-03-2009, 13:43
her başın bir sonu vardır tıpkı yaşam gibi yoksa değişim yenilik
hitebet sanatı yerinde sayardı hayatın olmasa olmaz yasası bu...
harika seslerdi onların şarkılarıyla duygulandık üzüldük sevdik sevildik
ama her söylem bir döneme hitap eder.
yargıç_1
30-03-2009, 14:34
ben arabesk dinlemem onun için kararsız olarak işaretledim
hakk_memet
30-03-2009, 14:48
Bence inme vakitleri geldi,müslüm pop şarkılar söylemeye başladı cıvıttı :)
Bence inme vakitleri geldi,müslüm pop şarkılar söylemeye başladı cıvıttı :)
aynen bence de
zaten güzel değildi. şahdı şahbaz oldu işte.
ayrıca burada cengiz kurtoğlu yok
o da bunlardan ;)
Herşey tadında bırakılmalıdır. Eğer çekip sündürürseniz bu durumlara düşmeniz kaçınılmazdır. Artık köşelerine çekilmeleri gerekir. Ama söz ve beste üretimine devamla. Kendilerinin yaşlarıda bir hayli ilerledi. Arabesk şarkılarbelli bir yaşa kadar söyleniyor ama o yaştan sonra bayıltıyor insanı. İnmeleri gerekir bence de.
Saygılar.
Forever MÜSLÜM BABA...
:45:
sarıkanarya_41
30-03-2009, 20:02
bakınız asla ve asla arabeskın eskı sanatcıları dusus yasamaz,bunu kım soylerse soylesın ınanmam.ali tekin ture,ali seven,ali gencebay,şakır askan,muhıttın secen,selehattın ozdemır ve daha ısmını sıgdıramayacagım pek cok ustad var?bu adamlar magazınlerde tvlerde pek cıkmazlar ama beste sarkı sozu satarlar tıpkı benım gıbı.ayrrıca vvarmı hüseyin altın gıbı ses kimde var?
ayhankeskin
30-03-2009, 20:29
Orhan Abinin türkü tarzında söylediği parçalar özellikle çok hoşuma gidiyor. Bir Türk Halk Müziği kasedi yapsa, bol sazlı ve hoş istemezmiyiz yani. Abiciğim; öyle bir saz ve söz üstadı gelmedi bu aleme. Yerini doldurabilecek birini de ben henüz görmedim. Daha zamanı var diyorum. Hepsinin de yeri ayrı ayrı sanatçılardır. Müslüm ve Ferdi ninde yeri ayrıdır ve yerleri doldurulamaz. Bunların zaman içinde bir çok defalar taklitleri çıktı, ama; hiçbiri orijinalinin tadını vermedi ve vermez.
Ben bir Orhan gencebay şarkıları tadında beste ve güfte yapacak ve söyleyecek bir şarkıcı daha Türkiyede görmedim.Varda yoksa benmi bilmiyorum.Yerine kimi koyacaksınız.
aynen sana katılıyorum kucer kardeş...
arkadaşlar bu üç sevdiğim sanatçıyı dinleyerek büyüdüm...fakat bir kenara çekilme zamanları geldide geçti bile...ne demek istediğimi bir yetmişli ****enli yıllarda okudukları birde son okudukları klasiklerdeki parçalarıyla kıyaslama yapacak olursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız..nefes,ses tonu ve gırtlak farkı...bu üçlünün bugün parça okurken komik ve aciz duruma düştükleri bariz eksileri..fakat insanoğlu neden hala olmayacak duaya amin der anlamıyorun...
beydemir
31-03-2009, 02:37
türkiyede orhan GENCEBAY, zeki MÜREN ,barış MANÇO, nun yeri asla ve asla dolmaz.SELAMLAR.
veyselbakan
31-03-2009, 13:56
müslüm gürses tarzını değiştirdi çünkü artık ses tonu fazla yukarılara çıkamıyor orhan baba genelde saz çalma taraftarı aynı şekilde artık gırtlak yavaş yavaş gidiyor ferdi de aynı şekilde zaten onlarda bazı şeylerin farkında ama neolursa olsun onlar bizim değerlerimiz ve baş tacımız rahmetli zeki müren gibi bu değerler kolay yetişmiyor biz ve bizden önceki nesiller onların şarkıları ile yetişti ve halende eski şarkıları bir yerde çaldığı zaman insanı alıp bir yerlere götürüyor bırakırlar y da bırakmazlar onların takdirine kalmış ama ne olursa olsun hepsi kalplerimizde çoktan taht kurdular zaten saygılar!
süleyman09
31-03-2009, 14:04
ben diyorumki orhan baba tercihim usta yorumcu
Bu insanlar Türk müziginin altyapısını oluşturmuş insanlardır ve bundan 20 yıl önce 30 yıl önce insanların severek dinledikleri sanatcılardır..! Ve şu an icinde de hala severek dinleyenler var,elimizin tersiyle bi kenara savuramayız.. :)
Zirveden inme vakitleri gelmedi ama popülariteleri azaldı diyebiliriz,ama bu durum onların dinlenmemesi anlamına gelmez sadece göz önünde durmuyorlar o kadar..
Saygılar
süleyman09
31-03-2009, 14:46
eskisanat cıları unutman mümkünmü:
SELAMLAR bence orhan gencebay artık kosesine cekilmeli ben onu en buyuk tanıdım ve oyle kalmasını istiyorum ammaaaa müslüm baba kendini geliştirmeyi bildi ve hala cok iyi ne desiniz bu arada ferdi tayfur en iyisini yapıp cekildi helaal sana ferdi baba
ferdifan
01-04-2009, 15:01
Bence Ferdi Tayfurun yerihicbirzaman dolmaz cünkü ferdi tayfur bugüne kadar türkiyeye gelmis gecmis en büyük sestir vede sanatcidir almanlar yugoslavlar yunanlar italyanlar bile dinliyor ben buna sahidim neyseki türkiyede bazi kesim müzigi cok iyibiliyormus gibi hep kücümsemistirler ama bir gercek var oda ferdi baba gercegi almanyada hala en cok dinlenen sanatcidir saygilarimla
Hayır Onlar benim İçin 1 numara :nod:
hallederiz
02-04-2009, 08:41
onları indirsen yerine kimi yada kimleri getireceksin
mertcan25
02-04-2009, 08:44
gencliyimiz onları diyerek geçti nasıl bırakırız onları ama yeni nesi daha farkli tabi
heawymetal
02-04-2009, 11:00
her başın bir sonu vardır tıpkı yaşam gibi yoksa değişim yenilik
hitebet sanatı yerinde sayardı hayatın olmasa olmaz yasası bu...
harika seslerdi onların şarkılarıyla duygulandık üzüldük sevdik sevildik
ama her söylem bir döneme hitap eder.
son yazdıgına katılmıyorum.bence bu ısım ozellıkle orhan gencebay bır doneme degıl butun donemlere hıtap eder.20 yıllık sarkıları halen cower yapılıyorsa dejavu gıbı bı grup sewemedim karagozlumu konserde herkese soyletebılıyorsa sagopa cıkıp orhan babayla bı calısmam olmasını ıstıyorum dıebılıyorsa sanırım boyle bı sanatcı bı donemlık degılde tam donemlık bı sanatcıdır.wede bence yerının doldurulması ımkansız...
veyselbakan
02-04-2009, 11:45
söylediklerine tamamen katılıyorum arkadaşım bu sanatçıların yerleri kolay kolay sdolmaz değil hiç bir zaman dolmaz rahmetli zeki müren gibi veya orhan gibi hem sazı hem besteleri
ferdi gibi anadolunun adananın o gırtlak ezgilerini müslüm baba gibi ezilmişlerin aşıkların garibanın derdini dile getiren bir sanatçı daha çıkabilirmi dedim ya onlar bizim baş tacımız ve yeri dolmazlar arasında olan nadide insanlar
Baldemir
02-04-2009, 11:57
Onlar bizim için her zaman bir numara yerleri hiç bir zaman dolmaz bu böyle biline.:45:
dagobert67
02-04-2009, 12:56
arkadasım bu sanatcı abılerımız yıllarını senelerını duygularını vermısler.ve cok güzel eserler yazmıslar bizlerde senelerce dınleyerek geldık kendımızı bulduk bu bestelerde sözlerde.bu anketı acman bile bana göre sacma.bunlar bırer elbısemı ki bellı zaman sonra modası gecsin.senin dediğin gibi öyle sanatcıların modası gecse idi bu gun bile yüzyıllardan beri söylenilen türkülerimizde olmazdı bestecılerımızde.bu sanatcıların ses tellerı9nde sorun olursa zaten kendılerı seslendirmezler ve müzık yasamlarına nokta koyarlar.saygılar ve sevgılerle kalın.
aliharbiye
02-04-2009, 15:49
Arkadaşlar kimse alınmasın lütfen ama bu 3 şahsın kasetlerine para verenin aklına şaşarım ben, Bunlar dinlenirmi yaw hele hele müslüm gürses ile ferdi tayfur ne acaip şarkıları var yaaa "mesele" emmioğlu orhan göncebay bir kaç şarkısı hariç diğerleri çok banal valla yanlış anlamayın bana üzerine para verseler dinlemem, hayatımda bu ana kadar daha hiçbirinin kasedini albümünü almış değilim aslada almıyacam olsalarda olmasalarda umurumda değil zaten. Şarkılara bakın ya "seni andım çayı demledim"ayağında kundura"zehir istedim bal verdin"karpuz kestim"dom dom kurşunu"sabuha"gibi beş para etmez şarkılar halen bu şarkıcılar beste yapıp satıyorlar helal olsun ha bunlardan daha çok berbat sesede şarkılarada sahip olan şarkıcılar var hele hele şu hurolar varya seslerine ne demesin kendileride sesleride harika:D ve artık şarkıcılardanda geçilmiyor topunu toplasan bir adam etmez ama kasetlerine gelince yok satıyorlar sanırım toplumumuzun 100/10'nu akıllı geriye kalanı ise malum ARABESKÇİ saygılarımla aliharbiye.
Arkadaşlar kimse alınmasın lütfen ama bu 3 şahsın kasetlerine para verenin aklına şaşarım ben, Bunlar dinlenirmi yaw hele hele müslüm gürses ile ferdi tayfur ne acaip şarkıları var yaaa "mesele" emmioğlu orhan göncebay bir kaç şarkısı hariç diğerleri çok banal valla yanlış anlamayın bana üzerine para verseler dinlemem, hayatımda bu ana kadar daha hiçbirinin kasedini albümünü almış değilim aslada almıyacam olsalarda olmasalarda umurumda değil zaten. Şarkılara bakın ya "seni andım çayı demledim"ayağında kundura"zehir istedim bal verdin"karpuz kestim"dom dom kurşunu"sabuha"gibi beş para etmez şarkılar halen bu şarkıcılar beste yapıp satıyorlar helal olsun ha bunlardan daha çok berbat sesede şarkılarada sahip olan şarkıcılar var hele hele şu hurolar varya seslerine ne demesin kendileride sesleride harika:D ve artık şarkıcılardanda geçilmiyor topunu toplasan bir adam etmez ama kasetlerine gelince yok satıyorlar sanırım toplumumuzun 100/10'nu akıllı geriye kalanı ise malum ARABESKÇİ saygılarımla aliharbiye.
aliharbiye sen madem bu adamları vede madamları beyenmiyorsun söyle bakayım harbi harbi kimleri dinlememizi tavsiye edersin...dokuz kişinin ısrarla evet dediğine birkişi hayır derse sizin oralarda bu ademoğluna ne derler..şimdilik soracaklarım bu kadar harbi arkadaşım..
aliharbiye
03-04-2009, 12:00
aliharbiye sen madem bu adamları vede madamları beyenmiyorsun söyle bakayım harbi harbi kimleri dinlememizi tavsiye edersin...dokuz kişinin ısrarla evet dediğine birkişi hayır derse sizin oralarda bu ademoğluna ne derler..şimdilik soracaklarım bu kadar harbi arkadaşım..
Sana bu cevabı yakıştırmadım benim beyendiyimi sen beyenmek zorunda değilsin 9 kişinin beyendiyini ben beyenmek zorundada değilim ben yukarda sadece bu şarkıcılarla ilgili olan fikrimi söyledim ayrıca bizim buralarda veya sizin oralarda 100 kişinin beyendiyini 1 kişi beyenmezse herhalde ona eşek denmez seni kınıyorum çok ayıp kendine saygın varsa lütfen bana cevap yazma çünkü reply yaparsan bile sana cevap yazmıyacağım allah rahmet eylesin aklıma aziz nesinin bir kitap adı geldi şimdi ama neyse adına yazmıyacam kendine iii bak sana bu 3 şarkıcılarla mutlu yaşamlar ve dinlemeler dilerim saygılarımla aliharbiye.
bu isimler çok üzün süre halkın duygularına tercüman oldular şarkılar yaptılar büyük kitleleri etkilediler fakat duygular değişmeye başladı halkın zevk aldığı müzikte çeşitlilik göstermeye başladı. bu isimler hala saygı duyulması gereken küşülerdir ve bakıldığında hala dinlenilen tercih edilen isimlerdir.
Özgür Erge
06-04-2009, 16:01
anketi açmaktaki amaç ünlü arabeskçilerimizin hatırlanması..
veyselbakan
06-04-2009, 17:32
Sana bu cevabı yakıştırmadım benim beyendiyimi sen beyenmek zorunda değilsin 9 kişinin beyendiyini ben beyenmek zorundada değilim ben yukarda sadece bu şarkıcılarla ilgili olan fikrimi söyledim ayrıca bizim buralarda veya sizin oralarda 100 kişinin beyendiyini 1 kişi beyenmezse herhalde ona eşek denmez seni kınıyorum çok ayıp kendine saygın varsa lütfen bana cevap yazma çünkü reply yaparsan bile sana cevap yazmıyacağım allah rahmet eylesin aklıma aziz nesinin bir kitap adı geldi şimdi ama neyse adına yazmıyacam kendine iii bak sana bu 3 şarkıcılarla mutlu yaşamlar ve dinlemeler dilerim saygılarımla aliharbiye.
arkadaşım alınmakla haklısın haklısında arkadaş senin söylemlerie de bakacak olursak arabesk dinleyenleride akılsız yapmışsın peki biz sana alınmayalımmı sen kabul etsende etmesende türkiyede bu müziklerin büyük bir dinleyici kitlesi var sen dinlersin yada dinlemezsin ona saygı duyarım ama sen bu müziği dinleyen insanlara akılsız yakıştırması yaparsan ki yapmışsın o zaman kusura bakma sende alınmayacaksın müzik evrenseldir arabesk de dinlerim yeri gelir popta dinlerim yeri gelir bah ya da beethowen da dinlerim müzük öyle bir sihirdirki o an hangi ruh halinde isen müziğinide o na göre seçersin saygılar!
kral.123
07-04-2009, 13:00
aliharbiye; bu baştan sona kadar arabesk bir rumuz yani senin içinde duygularında bile var ama inat ediyorsun çünki bu senin düşüncen değil
Tüm Orhan GENCEBAY hayranlarına gitsin
Orhan GENCEBAY - ÇİLEKEŞ
yahu zevkler tartışılırmı bre?
sevende olur sevmeyende.....
kavgaya gerek yok...sakin sakin...
takın teyibe gencebay abimizin "hatasız kul olmaz" kasetini...
(gerçi şimdilerde teyipte kalmadı yaa...)
selametle...
aliharbiye
08-04-2009, 19:35
arkadaşım alınmakla haklısın haklısında arkadaş senin söylemlerie de bakacak olursak arabesk dinleyenleride akılsız yapmışsın peki biz sana alınmayalımmı sen kabul etsende etmesende türkiyede bu müziklerin büyük bir dinleyici kitlesi var sen dinlersin yada dinlemezsin ona saygı duyarım ama sen bu müziği dinleyen insanlara akılsız yakıştırması yaparsan ki yapmışsın o zaman kusura bakma sende alınmayacaksın müzik evrenseldir arabesk de dinlerim yeri gelir popta dinlerim yeri gelir bah ya da beethowen da dinlerim müzük öyle bir sihirdirki o an hangi ruh halinde isen müziğinide o na göre seçersin saygılar!
Arkadaşım sana ve kültürüne saygı duyuyorum eğer size ve forumdaki arkadaşlara karşı herhangi bir hatam varsa ve olduysa çok özürdilerim amacım asla sizi kırmak değil beni olumlu yönden eleştirdiğine çok sevindim keşke herkez böğle olsa ne güzel olur ewet doğrudur ben kabul etsemde etmesemde bir çok şahıs arabesk dinlemektedir sağlıcakla kal saygılarımla aliharbiye.
aliharbiye
08-04-2009, 19:42
aliharbiye; bu baştan sona kadar arabesk bir rumuz yani senin içinde duygularında bile var ama inat ediyorsun çünki bu senin düşüncen değil
Arkadaşım mesajın için teşekkür ederim ben 42 yaşındayım beni kim yönetecekki veya benim fikrime karşı çıkıpta başkasının fikrini uygulama gibi bir söz konum asla olamaz hiçbirşeyede inat ettiğim yok emin ol ben şahsen arabesk dinlemem otobüs yolculuğunda veya kendi hükmümün sürmediği yerde asla saygısızlık yapıp yok şu arabesk kasedi veya cd'yi çekin ben arabesk dinlemediğim için siz dinlemeyin diyemem tabikii mecburen dinliyorum ama sonuç itibarı ile ben şahsen arabesk cd kaset vs alıp dinlemiyorum sağlıcakla kal saygılarımla aliharbiye.
veyselbakan
09-04-2009, 11:37
Arkadaşım sana ve kültürüne saygı duyuyorum eğer size ve forumdaki arkadaşlara karşı herhangi bir hatam varsa ve olduysa çok özürdilerim amacım asla sizi kırmak değil beni olumlu yönden eleştirdiğine çok sevindim keşke herkez böğle olsa ne güzel olur ewet doğrudur ben kabul etsemde etmesemde bir çok şahıs arabesk dinlemektedir sağlıcakla kal saygılarımla aliharbiye.
saygılar bizden kardeşim özür dileyecek bir konuda yok ayrıca bir hatan ve yanlışında yok için rahat olsun bir konu açılmış fikirlerini dile getirmişsin kendine iyi bak allaha emanet ol!
onların tahtına oturacak kimse olduğunu düşünmüyorum. orhan gencebay ve ferdi tayfur asla yeri doldurulamacak sanatçılar.:45:
no no no no no 1000 kere no desem azdır yerleri mümkün değil
kirmastılı
13-04-2009, 19:07
yeri doldurulamaz sanatçılar amma velakin insan yeni yüzler yeni sesler bekliyor zaten uzun zamandır sesleri yok gibi--müslüm baba dışında:wave: :wave: :wave: