Orijinalini görmek için tıklayınız : uydudan paylaşım ve ethernet..
Arkadaşlar sharing için dreambox cihaz almayı düşünüyorum fakat modemim alt katta decieveri nete bağlamak için araya bir 20m falan ethernet kablosu almam gerekiyor.Acaba bu uzunluktaki kablodan veri akışında bir sorun olur mu ? Yoksa sorunsuz modemde yaptığım gibi halledebilir miyim?:smiles24:
VE bir sorum daha var acaba ben bu paylaşıma üye olmam bir şuç teşkil ediyor mu?Bağlandığım adam yakalandıktan sonra elbet benide bulurlar,ağır cezası falan varsa hiç bulaşmayalım :)
arkadaşım kablo uzunluğu bazı klon cıhazlarda problem yaratıo ben 15 mt kablo kullanıom şu an problem yok eğer olursa cihazıa girmeden bır hub koyarsın problemı o şekildede çözersın tabi bu 20 mt kabloyu cat 5 yerıne cat 6 kullanırsan daha iyi olur. paylaşım işine gelınce yakalanmayı sen düşünmeyecen sana verecek düşünecek o tarafı senı ılgılendırmez sanda bişi olmaz.
airman06
06-04-2009, 14:11
20 m hiç bir sorun olmaz .ben 100m de switchle denedim sorunsuz.
illegal sharing ??:D İllegal..
yalnız veren kadar alanında bası yanar diye biliyorum
20 m hiç bir sorun olmaz .ben 100m de switchle denedim sorunsuz.
illegal sharing ??:D İllegal..
yalnız veren kadar alanında bası yanar diye biliyorum
Senin 100m için kullandığın ethernet kablosu nedir?Cat6 kablolar biraz pahalı galiba 20m i için 50tl istiyorlardı galiba.
Senin 100m için kullandığın ethernet kablosu nedir?Cat6 kablolar biraz pahalı galiba 20m i için 50tl istiyorlardı galiba.
arkadaşım normal bir cat 5 veya cat altı kablonun arada swıch olmaksızın kullanılabileceği standart mesafe 90 mt dir. normalde 70 mt den sonra swıch konulup daha uzun mesafeye aktarılmadılır. ayrıca arkadaş 100 mt demış ama deneyıp görmek lazım klon cıhazlarda 15 mt rede bile ıp almamam gibi sorunlar cıkartıp eternet entegrelerınde arızalar meydana gelmekte ayrıca cat 6 demişsin 50tl isitıolar bunu bir defa vereceksın yayınlarında donma olamamsı veya ıp almama gibi sorunlar yaşamamak istiıosan sen ilk önce kalıtelı mazleme kullnacaksın yok bugun cat 5 alır yarında cat 6 alırsın sonrada 50 tl derken 80 tl olur.
f47xfenerli
06-04-2009, 14:55
sen ilk önce kalıtelı mazleme kullnacaksın yok bugun cat 5 alır yarında cat 6 alırsın sonrada 50 tl derken 80 tl olur.
aynen ucuz mal pahalı olur demişler:45:
airman06
06-04-2009, 17:53
bildiğim kadarı ile 5ile 6 arasında perlerin dışı folyo ile kaplı olması ve toprklama olması vardı.
90m üzerinde bile kaliteli kablolar ile netice alındığını duydum.
belden kalite bir kablo
bildiğim kadarı ile 5ile 6 arasında perlerin dışı folyo ile kaplı olması ve toprklama olması vardı.
90m üzerinde bile kaliteli kablolar ile netice alındığını duydum.
belden kalite bir kablo
arkadaşım cat 6 kablonun ızalasyonu daha iyi ve içindekı bakır oranı daha fazla dışındakı folyo sayesınde frekans sapmaları daha az. belden marka kablo bıraz fıyat olarak pahalı hatta normal kabloların fıyatının ıkı katıdır. ama 20 mt gibi bir mesafede buna gerek yok.
ayrıca network işinde 90 mt den sonra fiber kablo kullanır bunu nedenı ise 90 mt fazla kablolarda data alışverıişinin çok yavaşlaması ve sıstemı çok yormasına sebep olur.
airman06
06-04-2009, 19:29
yaklaşık 4 yıl önce 77 daireli ve 7 bloktan oluşan her blok arası 20-80 m arasında değişen bir siteye network kurduk.
blok gecişleri cat6 blok içi 5 kullandık ayrıca her blokta da inca switch kullandık.
sistemde en ufak bir sorun yaşamadığımız gibi veri akışının bu kadar iyi olacağı aklımın ucundan bile gecmezdi.
sisteme daha sonra başka bir binayı da bağladık.aradki mesafe belkide 90m nin de üzerinde idi.en o iş extra yapıldı.olmasada öenmli değildi.
kısaca kısa mesafelerde kablo kalitesi çok önemli değil ama her zaman kaliteli kablo secmekte fayda var derim. kullandığımız kablo oem kablo fiyatının3 katından fazla idi.eger ucuz kablo kullansak sistemin çalışacağını da pek sanmıyorum.zaten maliyeti de kablo tuttu.switch jack modem para değil.
''TCK. md. 163'e göre telefon hatları ile frekanslarından veya elektromanyetik dalgalarla yapılan ŞİFRELİ VEYA ŞİFRESİZ YAYINLARDAN SAHİBİNİN VEYA ZİLYEDİNİN RIZASI OLMADAN YARARLANAN KİŞİ, ALTI AYDAN İKİ YILA KADAR HAPİS VEYA ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILIR... Bu suç kanunda KARŞILIKSIZ YARARLANMA kapsamında değerlendirilmiş... '' Şeklinde bir şey buldum. Almasak mı ne yapsak . :)
''TCK. md. 163'e göre telefon hatları ile frekanslarından veya elektromanyetik dalgalarla yapılan ŞİFRELİ VEYA ŞİFRESİZ YAYINLARDAN SAHİBİNİN VEYA ZİLYEDİNİN RIZASI OLMADAN YARARLANAN KİŞİ, ALTI AYDAN İKİ YILA KADAR HAPİS VEYA ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILIR... Bu suç kanunda KARŞILIKSIZ YARARLANMA kapsamında değerlendirilmiş... '' Şeklinde bir şey buldum. Almasak mı ne yapsak . :)
arkadaşım senın bileceğin iş bu kadar kafaya takarsan bulaçmıyacan bu işe. bu konuda sana burda yardımcı olamayız. karar senın. cıhaz ve kabloda tavsiyemızı yaptık. az cok paylaşım içinde yorum yaptık ama sen halen daha çelişkide isen yapcak bişşi yok.
Yardımlarınız için teşekkürler. Bir çok konuda yardımcı oldunuz. Dediğin gibi arada kalmak kötü bir şey.