PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TSK'nın üzerinden elinizi çekin

rene_gade
26-06-2009, 13:19
Only the registered members can see the link
TSK'nın üzerinden elinizi çekin
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargâhı'nda tüm kuvvet komutanlarının da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Başbuğ, Taraf Gazetesi'nin gündeme taşıdığı 'İrtica ile Mücadele Belgesi'ni “kağıt parçası” olarak değerlendirdi ve “Bu kağıt parçasının, kimler tarafından, ne amaçla hazırlandığının ortaya çıkarılması görevinin, devletin istihbarat organlarıyla, ilgili yargı organlarına düştüğünü ifade ediyor ve bunu istiyoruz” dedi.

Konuşmadan satırbaşları:
Türkiye'de etrafımızda ve dünyada cereyan etmekte olan gerçek olaylara bakarsak, ciddi bir çok sorunun bulunduğunu ve yaşandığını görürüz.Dünya ülkelerinin hemen hemen hepsi, küresel ekonomik kriz ve bunun doğurduğu ekonomik ve sosyal sorunlarla boğuşmaktadır.
*Türkiye bunun yanında terör ve bölücü terör örgütüyle mücadelesine devam etmektedir.
*Çevremizde başta İran'daki son gelişmeler olmak üzere, Irak, Afganistan ve Pakistan'da ciddi olaylar yaşanmaktadır. Kıbrıs görüşmeleri de bir tarafta sürmektedir.

KAĞIT PARÇASI
*Şimdi bütün bunlar yaşanırken Türkiye neredeyse iki haftadır bugün itibariyle iki hafta. Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın elinde bulunan topladığı ve talep ettiği bütün bilgiler çerçevesinde yürüttüğü hazırlık soruşturması neticesinde ulaşmış olduğu kararla ortaya çıkan bir 'kağıt parçası' etrafında gereğinden fazla enerjisini tüketmiştir harcamıştır.
*Ayrıca yargı sürecine sabırla ve sükunetle bekleme basiretini de gösterememiştir. Her şeyden önce bunlardan dolayı gerçekten biz TSK olarak üzgünüz.
*Askeri Savcılık'ın kararını beğenmeyebilirsiniz ama saygı duymalısınız
*Askeri Savcılık, hukuk kuralları içinde gerekeni yerine getirmiştir

OLAYLAR TSK'YI YIPRATMAYA YÖNELİK
*Bu kağıt parçasının kim tarafından hazırlandığının ortaya çıkarılması, devletin istihbarat ve yargısının görevi
*TSK, hukuka bağlı olmayan kişileri bünyesinde tutmaz. Bunu Genelkurmay Başkanı olarak ben söylüyorum.
*Benim sözlerim kamuoyu için en büyük teminattır
*Artık TSK üzerinden elinizi çekiniz.
*TSK'ya karşı medya üzerinden psikolojik harekata son verin
*Akılsız insanlar, her konuda fikrini söyleyen insanlardır
*TSK, hukuk dışı faliyetle yıpratılmaya katlanamaz
*TSK'yı yıpratma girişimleri, bizim görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmemize engel olamaz.
*TSK hukuksuzluğun karşısında gerekeni 'kendiliğinden' yapar
*Askeri kişilerin askeri suçlarına, Askeri Yargı bakar
*Unutulmamalıdır ki TSK'nın bütünlüğünün korunmasını ve haksız yere yıpratılmasını aynı zamanda ülkemizin bir beka sorunu olarak görüyoruz. Lütfen bu noktanın iyi anlaşılmasını istiyorum.
*Askeri Mahkemeler hakkındaki spekülasyonlar maksatlı
*Askeri Mahkemeler sokak mahkemesi midir?
*Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Askeri Mahkemelerde subayların olmaması için dava açtı.
*Askeri Savcılık'ın verdiği karara saygı göstermek zorundasınız.
*Yarbay Mustafa Dönmez ile ilgili iddianameyi yine bu savcılar hazırladı.
*Haber gazetede çıktığı gün, Askeri Savcı soruşturma açtı.
*Genelkurmay Askeri Savcılığı yapması gereken her şeyi, en ince ayrıntısına kadar yaptı.

SORUŞTURMA TEKRAR AÇILABİLİR
*Kovuşturmaya yer olmadığı kararı kesin değildir. Bu soruşturma tekrar açılabilir.
*Yeni delil gelirse bu soruşturma yine burada açılır.
*TSK olarak delil toplama konusunda yetki ve sorumluluğumuz yok
*Hiçbir olayı örtbas etme gibi bir niyetimiz olamaz
*İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bu belgenin kim tarafından ve neden hazırlandığının bulunmasını istiyoruz
*20 hakim albayı karşıma getirin, hangisi askeri başsavcı tanımam, bilmem...
*Prensip olarak bizim askeri savcılarla hiçbir bağımız yok
*Askeri Savcılık, belgede ıslak imza olmadığı için, sonucun değişmeyeceği kararına vardı
*Ben suç duyurusuyla ilgili görüş ve düşüncelerimi Başbakan Erdoğan'a ilettim
*Ak Parti'nin yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak yorum yapmam doğru olmaz.
*TSK, hukuk devleti ilkelerine bağlı ve saygılıdır.
*Önceki sözlerimden, farklı yorum çıkarılmaya çalışılmasın
*Belge lafını kullanıyoruz ama bu bir kağıt parçası
*Bu kağıt parçası bir gazeteye servis edildi, bu çok açık
*Bu belgenin Nisan 2009'da hazırlandığını kim tespit etti? Üzerinde bir tarih yok.
*Medya üzerinden asimetrik bir psikolojik harekat yapılıyor
*Bırakın, gerçek nedir ortaya çıksın. Hiçbir itirazımız yok.
*Televizyon yorumcuları belgeyi okumadan yorum yapması çok ayıp