PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan ve Başbuğdan DTP(PKK) ye net yanıt

Volkan
03-09-2009, 19:52
Başbuğ'dan şehit ailelerine üç net mesaj

Genelkurmay, terör örgütü PKK’nın ateşkes ve eylemsizlik kararları aldığı iddiasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de silah bırakmasını talep edenlere tepki gösterdi.

Only the registered members can see the link

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, iftar yemeğinde bir araya geldiği şehit yakınları ile gazi ve ailelerine demokratik açılım konusunda 3 net mesaj verdi:

1- Dağdaki son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz sürecek

2- Şehitlerimizle, teröristlerin aynı kefeye konulmasını kabul edemeyiz

3- Türk Milleti, terörist başını ne muhatap alır, ne de affeder

Başbuğ, dün akşam yaklaşık 700 şehit yakını ile gazi ve ailelerine iftar yemeği verdi. Yemekte şehit ailelerinin "Demokratik açılım" a yönelik hassasiyetlerini dile getirmesi üzerine Başbuğ, "Dağdaki son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Gazi Orduevi'nde Orgeneral Başbuğ ve eşi Sevil Başbuğ'un ev sahipliğinde verilen yemeğe kuvvet komutanları ile çok sayıda general katıldı. 2.5 saat süren yemekte Başbuğ'un konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Orgeneral Başbuğ, ailelerin, şehit ve terörist annelerinin bir araya getirilmesine ilişkin itirazlarına şöyle cevap verdi:

"DEVLET İZİN VERMEZ" "

Akan kan dursun istiyoruz ama bu kanı kim akıtıyor ona bakmak lazım. Ülkesi için canını ortaya koyan şehitlerimizle, teröristlerin aynı kefeye konulmasını kabul edemeyiz. Bugün itibariyle 5 bin, 7 bin şehit verdik. Buna neden olanlar elini kolunu sallaya sallaya gezemez. Buna devlet izin vermez." Orgeneral Başbuğ, açılımla ilgili Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasına ve genel affa karşı olduklarını söyleyen şehit ailelerine, "Böyle bir şey söz konusu değil. Türk Milleti ve TSK terörist başını ve terör örgütünü ne muhatap alır, ne de affeder" karşılığını verdi. Şehit ailelerinin acısını paylaştıklarını belirten Orgeneral Başbuğ, "Amacımız sizin acılarınızı biraz hafifletmek. Ben ve buradaki komutanların hepsi bir dönem teröristlerle mücadelede bulundu. Bizler de şehit olabilirdik. Ama bu şahadet mertebesi bizlere değil sizin evlatlarınıza nasip oldu" diye konuştu.

Volkan
03-09-2009, 19:54
"Muhatabımız 72 milyon Türk vatandaşı"

Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görevli polislere iftar yemeği veren Başbakan Erdoğan "Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, teröristleri muhatap alması, onlarla müzakereye oturması asla ve asla söz konusu olamaz" dedi

Only the registered members can see the link

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu'da terörle mücadele için kurulan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanlığı'nda görevli polis memurlarıyla yaptığı iftarda, "Demokratik açılım" sürecinde teröristleri muhatap almalarının ve onlarla müzakereye oturmalarının asla ve asla söz konusu olmayacağını belirterek, "Kimse de bizi böyle bir yere oturtmaya kalkmasın" dedi. Erdoğan, alkışlarla karşılanan konuşmasında kendisine önceki gün iletilen 4 sayfalık mektubu hatırlatarak, "Artık bu işi ne olur Başbakanım, çözün diyordu. Kendi oyunu nereye verdiğini de çok açık ve söylüyordu, benim partime verilmiş bir oy yoktu. Tamamen bu işin zıttı olan bir oydu. Ama bir gerçeği orada tespit ediyordu. O da bizim 10 yıllardır, son 25 yıldır içimizi yaralayan, dağlayan o sürecin içinde yaşadıklarımızdı" diye konuştu. Erdoğan, "Hiç kimsenin kendisini şunun ya da bunun temsilcisi, sözcüsü, hak arayıcısı gibi göstermeye kalkışmasın" diyerek, milletin topyekun temsilcisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunun altını çizdi. Erdoğan şunları söyledi: "Bu milletin başka temsilcisi yoktur. Hele hele Türkiye Cumhuriyeti devletinin ya da Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, teröristleri muhatap alması, onlarla müzakereye oturması asla ve asla söz konusu olamaz. Bunu çok açık ve net söylüyorum. Kimse de bizi böyle bir yere oturtmaya da kalkmasın. Bizim muhatabımız, topyekun 72 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bunun dışında bir muhatap kabul etmedik, etmeyiz. Meclis'te daha önce de söyledim, ben şehidimin bir damla kanını 550 milletvekilliğine değişmem. Bu işin bedeli ne olursa olsun, biz bu yola çıktık ve devam edeceğiz.

Volkan
03-09-2009, 20:01
Bana kalırsa Bu DTP dene partinin bir an önce kapatılarak PPK ve imrali canisi savunanların derhal haklarında suç duyurusu yapılıp tutuklanıp yargılanması lazım.

ayran
03-09-2009, 20:05
1- Dağdaki son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz sürecek

2- Şehitlerimizle, teröristlerin aynı kefeye konulmasını kabul edemeyiz

3- Türk Milleti, terörist başını ne muhatap alır, ne de affeder

"Hiç kimsenin kendisini şunun ya da bunun temsilcisi, sözcüsü, hak arayıcısı gibi göstermeye kalkışmasın" diyerek, milletin topyekun temsilcisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunun altını çizdi.

:warn:BAŞKA SÖZE GEREK YOK:warn:

O KADAR

edenur
04-09-2009, 00:21
TSK vermiş cevabı bunun üzerine kimse laf edemez. Volkanın dediğinide katılıyorum bu parti kapatılmalı ve millet veillerinin dokunulmazlığı kaldırılarak öcalanı lider olarak tanımlayan ve PKK yı savunanlar tek hücreli ceza evlerine kapatılmalı bunların hakkı sadece bu.

erdal05
04-09-2009, 02:40
"Hele hele Türkiye Cumhuriyeti devletinin ya da Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, teröristleri muhatap alması, onlarla müzakereye oturması asla ve asla söz konusu olamaz. Bunu çok açık ve net söylüyorum. Kimse de bizi böyle bir yere oturtmaya da kalkmasın. Bizim muhatabımız, topyekun 72 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bunun dışında bir muhatap kabul etmedik, etmeyiz. Meclis'te daha önce de söyledim, ben şehidimin bir damla kanını 550 milletvekilliğine değişmem. Bu işin bedeli ne olursa olsun, biz bu yola çıktık ve devam edeceğiz."...başbakan erdoğan....
......
demek ki neymiş...."demokratik açılım"a karşı çıkanlar...havanda su dövüyo...
açılım bu maddeleri baz alarak olacak....
kimse teröristbaşını muhatap almıyo...
genelkurmay başkanı ve başbakan bunu anlatmak için çırpınıyo...
biz hala...an la ya mı yo ruz .........
vatan millet sakarya diyerek...açılıma destek verenleri "düşman" ilan ediyoruz...
okuyun yukartıdaki başbakanın ve başbuğun yazılarını....öyle yorum yapın...:)