Orijinalini görmek için tıklayınız : 20.5.2011 Bıldırcın çıkımı gerçekleşti 19 adet bıldırcın!!
evet arkadaşlar hobi maksadıyla kuluçka makinesi yaptım yumurtaları koydum sıra geldi civcivlerin çıkmasını beklemeye:)
kısaca özetlemek gerekirse geniş büyük boy bir strafor kutuyu yani yalıtımı iyi olsun diye delerek bir hava girişi üst kapagı delerek bir pencere üzerinde cam var birde kabloların geçmesini saglamak için delik açtık
1 adet termostata( içerideki havayı sabitlemek için 37-38 derece aasında)
2 adet içerideki ortamı ısıtmak için 60 watt lık ampul ve duy
1 adet pc kasa fanı (içerideki havayı devir daim yaspsın diye
1 adet termometre (içerideki sıcaklığı ölçek için)
1 adet büyük boy strafor kasa (40 lt )
1 adet su kabı (içinde biraz su olacak)içerideki havayı nemlendirmek için
1 adet yumurtaları kooymak için kap (benimki vileda kovasının sıkma aparatı:):))
belli oranda kablo rezistansı( ampulleri) baglamak için
1 adet kasa fanını baglamak için cep telefonu şarzı 50 amper olacak çünkü fan 12 watt la çalışıyor direk 220 verdiğinide gerisini siz düşünün:)
bunlarda resimler ilk denemem umarım verim alırım yapacak arkadaşalr varsa yardımcı olmaya çalışırım
81. Mesaj Günceldir:) !!!
Hocam şimdi bu makina gunluk ne kadar getirisi var :)
Hocam şimdi bu makina gunluk ne kadar getirisi var :)
getirisini bilmem ama götürüsünü ay sonu göreceğiz:)
pekii ay sonunda getirisi götürüsünden fazla olursa haber verirseniz bizde girelim bu işe ustalar. :d
Üzerini Pleksiglas ile örtersen görsel olarakta kapağını açmadan
içerideki sıcaklık değeri değişmeden gelişmeleride takip edebilirsin
:ranger:
ŞAVKÇI09
06-10-2009, 22:49
güzel olmuş emeğine sağlık usta
Cabbari napcan tavuk çiftliğimi kuracan.
Yine mucitlik peşindesin bakalım.
Yumurtaların belli aralıklarla çevrilmesi lazım. Sanırım bu işleri düşünmedin. Kuluçka makinelerinde bu iş oto olarak yapılıyor. Tavuklar ise günlük olarak yumurtaları çevirirler.
Yumurtaların belli aralıklarla çevrilmesi lazım. Sanırım bu işleri düşünmedin. Kuluçka makinelerinde bu iş oto olarak yapılıyor. Tavuklar ise günlük olarak yumurtaları çevirirler.
tabiki düşündüm yer kısıtlı oldugu için bunu makinenin kendisini çevirerek yapıyorum hem kapagını açıp nem ve ısı dengesini bozmuyorum hemde zamandan tasarruf ediyorum
selametle
Üzerini Pleksiglas ile örtersen görsel olarakta kapağını açmadan
içerideki sıcaklık değeri değişmeden gelişmeleride takip edebilirsin
:ranger:
sevgili oldsman eger bu cihazdan verim alırsam zaten bunu geliştirecegim mdf den yapıp içini straforla kaplayacagım bu tamamiyle amatör oldu görselliği zayıf bir çalışma ama neticede prensip olarak çalışlıyor haydi hayırlısı
Bence olmuş verimde alınır zannediyorum
pencere77
07-10-2009, 00:01
yaw usta civcivlerden 1 tanesini alırım çıkarsa:):)
en sonunda yaptın ya bu işi helal olsun.....
yaw usta civcivlerden 1 tanesini alırım çıkarsa:):)
en sonunda yaptın ya bu işi helal olsun.....
veririm hele bir çıksın bakacak yerin varmı?
Bence olmuş verimde alınır zannediyorum
şu anda tek sıkıntı nem olayı nem %50 lerde geziyor çıkım zamanı %80-90 olması lazım onuda bir ampul fazladan yakarak saglamayı düşünüyorum
kanberoğlu
07-10-2009, 01:35
Hayırlı olsun ustam. önemli olan bu icadı yapmak. inşallah sonucu hayırlı olur. saygılar.
pencere77
07-10-2009, 02:07
veririm hele bir çıksın bakacak yerin varmı?
usta balkon geniş.balkonda bakarım.olmadı bahçede kulübe yaparım::):)
harika olmuş arkadaş olyorsa gercekten tarlaya ciflik kuracağım bi ara yapcaktım makinası bıhalıydı vazgectim tam civciv cıkyorsa guruntusude versen varsa tlf msn versen
tşk
inşallah mucidin bi işe yarar yaramassa ay sonu götürüsü adamı sıkar :D
inşallah mucidin bi işe yarar yaramassa ay sonu götürüsü adamı sıkar :D
ay sonuna ne olur bilemem şimdi 21 günü
var bekleyip göreceğiz zaten 3-4 gün sonunda boşmu dolumu oldugu belli olur ona göre yorum yaparız
harika olmuş arkadaş olyorsa gercekten tarlaya ciflik kuracağım bi ara yapcaktım makinası bıhalıydı vazgectim tam civciv cıkyorsa guruntusude versen varsa tlf msn versen
tşk
arkadaşım bu iş hobi meselesi ama bakacak yerin müsaitse kesinlikle zevk meselesi bende sonuç çıkarsa çıkım olursa haberleşelim sanada yaparız yardımcı olmaya çalışırım
peki cabbari bildiğim kadarıyla kuluçkanın mevsimi geçti genelde ilk bahar ve yazın olur bu nasıl çıkacak ekim ayına girdik?
peki cabbari bildiğim kadarıyla kuluçkanın mevsimi geçti genelde ilk bahar ve yazın olur bu nasıl çıkacak ekim ayına girdik?
şayet çıkardıgın civcivi besleyecegin yerde sorun yoksa problem olmaz zaten ben alanyada yaşıyorum iklim şartları buna müsait
selametle
cabbari çanakkalede benimde küçük çapta bir çiftliğim var şahsen ben hazır aldım ve bir dünya para vermiştim 3 sene önce anladıgım kadarıyla makineni iyice inceledim fakat nem ölçer göremedim yokmu yoksa eklemedinmi?
nem ölçer almamıştım ucuz yönlü birşey olsun dedim bir tane buldum 17 tl onu monte edecegim bugün takınca ekelrim resimlerini
selametle
evet higrometreyide ekledim işte resmi
nem oranı ilk zamanlarda %60 %70 idare eder ama çıkım zamanı %85-%90 olması lazım
yumurtaları bakkaldan mı aldın,şayet bakkaldan aldıysan çıkmaz
köy yumurtası olmalı horozsuz tavuğun yumurtasından civciv çıkmaz.icadından dolayı seni kutlarım
yumurtaları bakkaldan mı aldın,şayet bakkaldan aldıysan çıkmaz
köy yumurtası olmalı horozsuz tavuğun yumurtasından civciv çıkmaz.icadından dolayı seni kutlarım
tabiki yumurtalar köy yumurtası fakat yumurtalardan iki tanesi 2-3 saat buzdolabında kalmış bozulmuş olabilir ama neyse onuda koydum
beydemir
08-10-2009, 02:39
CABBARİ usta kış geldi civcivlere bakmak yetiştirmek sorun olmayacakmı SELALAR
CABBARİ usta kış geldi civcivlere bakmak yetiştirmek sorun olmayacakmı SELALAR
yukarıdada anlattım ben alanyada yaşıyorum benim için sorun değil hala cayır cayır klima çalışıyor denize giriyoruz sıcaklık çok problem değil
selametle
TEKNİSYEN101
08-10-2009, 13:16
Usta emeğine sağlık. Güzel bir çalışma olmuş makinayı yapacak lar için ön bir bilgi olmuş.Eğer seri üretime geçersen patenti almayı unutma :rockon:
saygılar
Usta emeğine sağlık. Güzel bir çalışma olmuş makinayı yapacak lar için ön bir bilgi olmuş.Eğer seri üretime geçersen patenti almayı unutma :rockon:
saygılar
benim seri üretimde falan gözüm yok maksat hobi hemde yapacak arkadaşalra ön bir bilgilendirme
bugün yumurtayı koyuşumun 2. günü yarında 10 adet bıldırcın yumurtası koyacagım oda 19 günde çıkıyor tavuklarla aynı güne denk gelecek bakalım nasıl olacak
yargıç_1
08-10-2009, 14:28
hayırlı olsun inşallah sonuç olumlu olur
yahu benim mesajıma "kuluçka makinası benden" dediğinde şaka zannetmiştim...pes doğrusu... bakalım sonuç ne olacak...bizide meraklandırdın...
selametle...
yahu benim mesajıma "kuluçka makinası benden" dediğinde şaka zannetmiştim...pes doğrusu... bakalım sonuç ne olacak...bizide meraklandırdın...
selametle...
ne şakası osmann dostum 2 haftadır bu meretle ugraşıyordum sonunda bitti yumurtaalrıda yerleştirdim iki gün oldu bu akşam 10 adette bıldırcın yumurtası koyacagım 20 gün sonra bakacagız elde ne var?
ve işte bıldırcın yumurtalarımda geldi fazla istemiştim ama 5 tane geldi olsun bir deneyelim bakalım bu akşam onlarıda koyacagım 19 gün sonra onlarda çıkar inşallah
cabbari istersen sana nisan mayıs ayı gibi sülün yumurtası gönderebilirim koleksiyon yaparım dersen bana pm at görüşelim
cabbari istersen sana nisan mayıs ayı gibi sülün yumurtası gönderebilirim koleksiyon yaparım dersen bana pm at görüşelim
bundan verim alırsak tamam olur neden olmasın
bıldırcın yumurtalarınıda akşam koyduk bakalım ansıl olacak
bunlarda avrupai kuluka cihazları orjinal benimkilerde bunalrın klonları:)
Only the registered members can see the link
Pasilobus
10-10-2009, 18:34
Senin meşhur kedi bunlar büyüyünce yine üç beşini aşırmasın:tomato:
cabbari usta resimlere baktımda bunun yapımı zor değilmiş
cabbari usta resimlere baktımda bunun yapımı zor değilmiş
evet zor değil küçük bir ugraşmayla sende yapabilirsin
Cabbari yarın yada birgün bakabilirsin yumurtalara bosmu dolumu diye guclu bır ısıgın altına tut bak belli olur damarlar falan
bir kaç gündür yoktum cevap yazamadım pardon bir hafta oldu yarın bakacagım içine varmı yokmu diye bakalım sonuç ne çıkacak
ula cabbari yapmadığın bir bu iş kalmıştı sonunda onuda yaptın
merak ettim yahu varmı yokmu diye merakla okudum başlığı ama hala kesin sonuç belli değil.
merakla bekliyoruz iyi haberlerini
Pasilobus
16-10-2009, 12:54
merak ettim yahu varmı yokmu diye merakla okudum başlığı ama hala kesin sonuç belli değil.
merakla bekliyoruz iyi haberlerini
cabbariyle az önce beraberdim interneti kesilmiş:)
şimdi boşmu dolumu diye bakmak için ışık ve boş kutu ayarlıyor öğleden sonra haber verecek
arkadaşlar yumurtalaeda henüz hareketlenme yok bir kaç tanesine baktım göremedim ya boş yada olmamış yada göremedim 9 gün oldu koyalı bakalım haftaya belli olur
pencere77
17-10-2009, 00:52
arkadaşlar yumurtalaeda henüz hareketlenme yok bir kaç tanesine baktım göremedim ya boş yada olmamış yada göremedim 9 gün oldu koyalı bakalım haftaya belli olur
usta merakla bekliyoruz kuluçka makinasının marifetlerini:)
usta merakla bekliyoruz kuluçka makinasının marifetlerini:)
az kaldı 10 güne çıkar inşallah
selametle
kaldı 3 gün
hadi hayırlısı
cabbari yumurtalar ne halde...varmı bir durum?
merakla bekliyoruz...
selametle...
alaattinboy
26-10-2009, 15:30
ewet ilgiyle bekliyoruz..
horoz olduk nerdeyse.
:):):)
arkadaşlar son durum şöyle:
koydugum 10 tavuk yumurtanın 9 tanesi boş yani dölsüz bir taneside yarı oluşmuş yarı cıvık şeklinde telef olmuştur bıldırcın yumurtası koydugum 5 taneden 3 tanesi dolu ama çıkamadan ölmüş 2 tanesi boş demekki bir yerde yalnışlık yaptık ama nerede tahminlerime göre çevirmede biraz yalnışlık yaptık ben direk makineyi çeviriyordum demekki tam egimi veremediğimi düşünüyorum sıcaklık olayıda önemli ama termostat 37,5 ayarlı demekki onuda anolog değilde digital termostatla değiştirmek gerekiyor hayırlısı şimdi elimde 10 adet daha bıldırcın var ama makineyi biraz daha değiştirip koymayı düşünüyorum ya otomatik yada dışarıdan manuel çevirmeli bir sistem yapacaghım
pencere77
28-10-2009, 20:07
arkadaşlar son durum şöyle:
koydugum 10 tavuk yumurtanın 9 tanesi boş yani dölsüz bir taneside yarı oluşmuş yarı cıvık şeklinde telef olmuştur bıldırcın yumurtası koydugum 5 taneden 3 tanesi dolu ama çıkamadan ölmüş 2 tanesi boş demekki bir yerde yalnışlık yaptık ama nerede tahminlerime göre çevirmede biraz yalnışlık yaptık ben direk makineyi çeviriyordum demekki tam egimi veremediğimi düşünüyorum sıcaklık olayıda önemli ama termostat 37,5 ayarlı demekki onuda anolog değilde digital termostatla değiştirmek gerekiyor hayırlısı şimdi elimde 10 adet daha bıldırcın var ama makineyi biraz daha değiştirip koymayı düşünüyorum ya otomatik yada dışarıdan manuel çevirmeli bir sistem yapacaghım
sağlık olsun usta
hegelmahmut
29-10-2009, 01:04
Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni olarak bravo diyorum. Demekki yaratıcı birisin.
hegelmahmut
29-10-2009, 01:06
Yıllma devam et. Yaparsın.
desene ay sonu fatura kabarık gelecek nese salık olsun
yılmak yok bugün makineyi biraz değiştirip temizleyip 10 adet daha koydum 17 gün soonra tekrar görüşürüz:)
arkadaşlar koydugum ilk partide birşey çıkmaamıştı sonra tekrar koydum hepsi dölsüzdü bekledim gecenlerde tekrar koydum dün 21. gün iki delik açıldı yani çatladı baktım sabaha çıkmışlar bir taneside çatlak çıkmak üzere şu an elde var üç sekiz adet yumurta koymuştum siftah çıktılar reszimleri akşama paylaşırım
veyselbakan
27-05-2010, 14:16
cabbari ustam gerçekten güzel düşünmüşsün hem bu sıcakta garibim tavuğu kuluçkaya yatmaktan kurtarmışsın:):)
cabbari ustam gerçekten güzel düşünmüşsün hem bu sıcakta garibim tavuğu kuluçkaya yatmaktan kurtarmışsın:):)
tavugun yerine benim mekine yattı:):)
cabbari desene yakında tavuk çiftliği hazır.
tabi hazır al işte ilk resimler sıcak sıcak tam kurusunlar yenileride ekelrim
tabi hazır al işte ilk resimler sıcak sıcak tam kurusunlar yenileride ekelrim
Usta 2009 model makina pek işe yaramadı ama 2010 model makinan baya maharetliymiş ha :):):)
aynı makina dostum değişen yok sadece fan kısmını biraz yukarı aldım
dün gece bir adet daha çıkım gerçekleşti toplamda 4 adet oldu ama son çıkan biraz ufak diğerleri 24 saatlik oldular öbürünü rahatsız ediyorlar:):)
veyselbakan
28-05-2010, 13:00
gözün aydın ustam gerçekten çok başarılı bir makina olmuş tebrikler umarım bir sürü tavukların olur
tazecik yumurta fıstık gibi biliyormusun usta köy yumurtasına köy tavuğuna hasret kaldık!
gözün aydın ustam gerçekten çok başarılı bir makina olmuş tebrikler umarım bir sürü tavukların olur
tazecik yumurta fıstık gibi biliyormusun usta köy yumurtasına köy tavuğuna hasret kaldık!
şimdi 10 tane keklik yumurtası geldi onları koyacagım birde kekliklerimiz olsun:)
veyselbakan
28-05-2010, 14:14
yerin müsaitse çok iyi olur ustam sen bayağı bayağı tavuk entegre tesislerini kuracaksın anlaşıldı:8[1]::8[1]::8[1]::8[1]:
son durum 4 çıkım var hepside civciv bakalım tavukmu çıkar horozmu:):)
10 adet keklik yumurtası koydum 25 gün sonra bakalım ne cıkacak
selametle
son durum 4 çıkım var hepside civciv bakalım tavukmu çıkar horozmu:):)
10 adet keklik yumurtası koydum 25 gün sonra bakalım ne cıkacak
selametle
Usta sen bu olayı çözdün ha hadi hayırlısı...:) Kolay gelsin :)
keklikler için son 3 gün bakalım çıkım nasıl olacak
veyselbakan
17-06-2010, 18:21
keklikler için son 3 gün bakalım çıkım nasıl olacak
inşallah hayırlısı olur ustam
inşallah hayırlısı olur ustam
10 adet keklik yumurtası koymuştum bir hafta sonra baktım 8 döllü 2 boş vardı 2 attım sekiz kaldı onlarıda bekliyorum artık son 3 gün artık
selametle
işite cumartesi çıkan ilk keklik yavruları
valla elıne saglık ustam guzel fıkır
valla elıne saglık ustam guzel fıkır
teşekkürler
pencere77
21-06-2010, 18:51
işite cumartesi çıkan ilk keklik yavruları
usta kekliklerden ve tavuktan istiyorum...:wave::wave:
sen bu işi çözdün usta....:45:
usta kekliklerden ve tavuktan istiyorum...:wave::wave:
sen bu işi çözdün usta....:45:
besleyecek yer ve imkan varsa ayıp ettin vereyim
20.5.2011 bıldırcın çıkımım arkadaşlar 15 adet çıkım oldu 4 taneside makinanın içinde çıkmayı bekliyor toplamda 19 adet bıldırcım iyi bir çıkım oldu
ticari değil tamamiyle hobi olarak yapıyorum bakacak yerimde mevcut sorun olmuyor
selametle
ŞRARSKOZ
21-05-2011, 01:13
hayırlı olsun güzel gözüküyorlar saygılar
son çıkanlarla birlikte çıkan sayısı 20 oldu
sealmetle
Bunlar senden yakışıklı yaa :)
veyselbakan
22-05-2011, 00:33
gözün aydın usta maşallah bayağı çıkım olmuş eh artık hem etinden hemde yumurtasından faydalanırsın :) insan özeniyo valla inşallah ileride bende düşünüyorum
gözün aydın usta maşallah bayağı çıkım olmuş eh artık hem etinden hemde yumurtasından faydalanırsın :) insan özeniyo valla inşallah ileride bende düşünüyorum
bu makinayı a dan z ye kendim yaptım parçaları topladım kendim yaptım bu 6. çıkım daha öncede gecen sene yazın falan keklik tavuk ve bıldırcın çıkarmıştım
slametle
yalcinticaret
22-05-2011, 20:42
cabbari usta gözün aydın diyelim
isim verdinmi onlara ayrı ayrı gerçi hepsi birbirinin tıpkısı aynısı
pencere77
22-05-2011, 20:59
usta helal olsun.sen bu işi öğrendin:)
soldaki kahverengi olanın adı halilibrahim diğer kahverengilerde halil ahmet halil hüseyin halil mehmet diye tüm isim arşivlerini barındırıyor:)
veyselbakan
24-05-2011, 17:26
usta halil olmazsa olmaz diyorsun yani:D:D:D
usta halil olmazsa olmaz diyorsun yani:D:D:D
halil bir yana diğerleri bir yana:)
veyselbakan
24-05-2011, 17:54
usta ciddi anlamda bak dalga geçmiyorum bu işin ticaretini düşünüyormusun???
güzel olmuş emeğine sağlık usta
securityizmir
29-04-2012, 00:09
server bitti kuluckaya devam ii iş 30krş yumurtada civcive