Orijinalini görmek için tıklayınız : uydu yön bulmak için yardım
blacker00
08-02-2010, 00:49
sizlere şöle bi sorum olucak eğer yardımcı olursanız bizim gibi yeni başlayanlara çok yardımcı olursunuz
şimdi diyelim ki bi adadayız ve çanak anten kurucaz elimizde sadece veriler var lnb nin duruş açısını çanağın duruş açısını ve yönünü nasıl buluruz
Enlem: 38.4762°
Boylam: 27.0919°
Çanak
Elevasyon:42.8°
Azimut: 156.9°
Polarizasyon: -17.9
bunlar hakkında bilgisi olan rkadaşların yardımlarnı bekliyoruz
Hocam senin veri ile işin yok Bak şimdi lnb yönü turksatta genelde saate ele alırsak saati 5.30 gibi düşün hotbird uydusunu ise 6.30 gibi tum yerlere asagı yukarı uydu kurdum bu sekil acı dereceleri
Özgür Erge
08-02-2010, 01:48
siz hangi uyduları izlemek istiyorsun..
blacker00
08-02-2010, 02:52
bakın abilerim ben adadayım sadece veriler var sağdaki soldaki antenlere bakar gibi oraya 5 cm çevir buraya 2 cm çevir yok sadece veriler var bana ve bizim gibilere yardımcı olucak kimse yokmu aynı zaman da yayın hz ve db leri var uydunun verdiği yayın açıları var artık ne diyorsunuz o uydu burdan çekmez bu burdan çekmez bunlar neye göre bu çanak burayı çeker bu çanak burayı çekmez bunlar neye göre hesaplanıyo bunlar her çanak kuranın bilmesi gereken şeyler değilmi?. bu frekasta bu hz de nasıl tayin edilir yardım edicek kimse yokmu demek istediğim şu uydu uzayda bide ondan veri alıcazz .sadece uzaydaki uydunu yerini nokta olarak nasıl buluruzyok oraya çevir yok buraya 5 cm yanına koy bunlar saçma bunlar ezber görerek yapılan veya deneyerek yapılan şeyler bilerek yapan kimse yokmu . öğrenmeye çalışıyorum.
blacker00
08-02-2010, 03:02
pasa abi receiver tuner girişi hz girişi varmış okuduğum kadarı ile receiver tuner girişini neye göre yapıyolar uyduya göremi yoksa bulunduğun meridyene göremi çok manyak bi iş açıklarsan çok sevinirim
bakın abilerim ben adadayım sadece veriler var sağdaki soldaki antenlere bakar gibi oraya 5 cm çevir buraya 2 cm çevir yok sadece veriler var bana ve bizim gibilere yardımcı olucak kimse yokmu aynı zaman da yayın hz ve db leri var uydunun verdiği yayın açıları var artık ne diyorsunuz o uydu burdan çekmez bu burdan çekmez bunlar neye göre bu çanak burayı çeker bu çanak burayı çekmez bunlar neye göre hesaplanıyo bunlar her çanak kuranın bilmesi gereken şeyler değilmi?. bu frekasta bu hz de nasıl tayin edilir yardım edicek kimse yokmu demek istediğim şu uydu uzayda bide ondan veri alıcazz .sadece uzaydaki uydunu yerini nokta olarak nasıl buluruzyok oraya çevir yok buraya 5 cm yanına koy bunlar saçma bunlar ezber görerek yapılan veya deneyerek yapılan şeyler bilerek yapan kimse yokmu . öğrenmeye çalışıyorum.
Buralara bak bakalım
Only the registered members can see the link
Only the registered members can see the link
(Only the registered members can see the link)
blacker00
08-02-2010, 20:25
teşekkürler Only the registered members can see the link
işte burada iphone yaptığı şeyi arıyodum