pencere77
31-05-2010, 19:22
İsrail sabaha karşı 04:30 sularında Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırdı.
Tüm dünya İsrail saldırısının şokunu yaşarken Türk medyasında, TV ekranlarına yansıyan manşetler de görenleri bir hayli şaşırttı.
İsrail'in sabaha karşı gemilere saldırması bekleniyordu. Buna rağmen TV kanallarının çoğu bu saldırı anına ve gelişmelere hazırlıksız yakalandı. 24 saat haber yayını yapmakla övünen haber kanalları, yine sabaha karşı İskenderun'dan gelen şehit haberini sadece altyazı olarak verebildiler.
Gazze Yardım Konvoyu'ndaki saldırı anını sadece TVnet kanalı yayınladı. Diğer haber kanalları saat 06:30 gibi Gazze haberini vermeye başladı.
Muhtemelen hepiniz şu anda ekranlarda büyük puntolarla yazılan "son dakika" yazılarını görüyorsunuz.
Stratejik Boyut bu manşetleri inceledi. Haber kanallarından bir tanesi varki, onun haberi veriş şekli diğerlerinden bariz biçide ayrılıyor. Bu haber kanalı CNN TURK...
Doğan grubunun CNN ortaklığı ile kurduğu bu haber kanalı, gemilere yapılan saldırıyı "operasyon" olarak gördü.
İŞTE TÜRK HABER KANALLARININ MANŞETLERİ
trt haber: israil yardım gemilerine saldırdı
24 tv: israil'den çılgınlık, yardım filosuna saldırdılar
habertürk: yardım konvoyuna baskın
tgrt haber: yardım konvoyuna saldırdılar
samanyoluhaber tv: israil gemilere saldırdı
ntv: yardım gemisine baskın
cnntürk: yardım konvoyuna operasyon
bugün tv: israil insanlığa saldırdı
sky türk: yardım konvoyuna saldırı
tv net: yardım gemilerine baskın
Peki "OPERASYON" ne demek?
Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre operasyon;
1. Dizi eylem.
2 Emniyet teşkilatında suçluların yakalanması için düzenlenen dizi eylem:
3. Askeri Harekât.
Şimdi tekrar düşünelim. İsrail'in uluslararası kara sularında, insani yardım taşıyan gemilere saldırarak, 16 kişiyi öldürmesi, "operasyon" tanımına uyar mı?
Bütün TV kanallarının "saldırı" ve "baskın" olarak gördüğü, 16 kişinin öldüğü bu olayı CNN Türk neden "operasyon" olarak görüyor?
Stratejik Boyut - Demokratik Düşünce Platformu (Only the registered members can see the link) / ÖZEL / Ayhan Ferik
Only the registered members can see the link
Tüm dünya İsrail saldırısının şokunu yaşarken Türk medyasında, TV ekranlarına yansıyan manşetler de görenleri bir hayli şaşırttı.
İsrail'in sabaha karşı gemilere saldırması bekleniyordu. Buna rağmen TV kanallarının çoğu bu saldırı anına ve gelişmelere hazırlıksız yakalandı. 24 saat haber yayını yapmakla övünen haber kanalları, yine sabaha karşı İskenderun'dan gelen şehit haberini sadece altyazı olarak verebildiler.
Gazze Yardım Konvoyu'ndaki saldırı anını sadece TVnet kanalı yayınladı. Diğer haber kanalları saat 06:30 gibi Gazze haberini vermeye başladı.
Muhtemelen hepiniz şu anda ekranlarda büyük puntolarla yazılan "son dakika" yazılarını görüyorsunuz.
Stratejik Boyut bu manşetleri inceledi. Haber kanallarından bir tanesi varki, onun haberi veriş şekli diğerlerinden bariz biçide ayrılıyor. Bu haber kanalı CNN TURK...
Doğan grubunun CNN ortaklığı ile kurduğu bu haber kanalı, gemilere yapılan saldırıyı "operasyon" olarak gördü.
İŞTE TÜRK HABER KANALLARININ MANŞETLERİ
trt haber: israil yardım gemilerine saldırdı
24 tv: israil'den çılgınlık, yardım filosuna saldırdılar
habertürk: yardım konvoyuna baskın
tgrt haber: yardım konvoyuna saldırdılar
samanyoluhaber tv: israil gemilere saldırdı
ntv: yardım gemisine baskın
cnntürk: yardım konvoyuna operasyon
bugün tv: israil insanlığa saldırdı
sky türk: yardım konvoyuna saldırı
tv net: yardım gemilerine baskın
Peki "OPERASYON" ne demek?
Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre operasyon;
1. Dizi eylem.
2 Emniyet teşkilatında suçluların yakalanması için düzenlenen dizi eylem:
3. Askeri Harekât.
Şimdi tekrar düşünelim. İsrail'in uluslararası kara sularında, insani yardım taşıyan gemilere saldırarak, 16 kişiyi öldürmesi, "operasyon" tanımına uyar mı?
Bütün TV kanallarının "saldırı" ve "baskın" olarak gördüğü, 16 kişinin öldüğü bu olayı CNN Türk neden "operasyon" olarak görüyor?
Stratejik Boyut - Demokratik Düşünce Platformu (Only the registered members can see the link) / ÖZEL / Ayhan Ferik
Only the registered members can see the link