Orijinalini görmek için tıklayınız : Işte pkk'ya gönüllü yardim eden ünlüler!
veyselbakan
13-07-2010, 12:37
Only the registered members can see the link iddianamesinin ek klasörlerinde, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin ardından kendisine ve örgüte destek verenleri anlattığı ifadesinin tutanağı da yer aldı
Delil klasörü 3 numaralı DVD’ye göre Öcalan ifadesinde PKK’ya Türkiye içinden destek olanların belli olduğunu savunarak, çoğunun HADEP çatısının altında toplandığını; Bucak, Adıyaman Kaviler, Suruç Kılıçlar aşiretlerinden dostlarının olduğunu ileri sürdü. Öcalan’ın sanatçılardan kendilerini desteklediğini iddia ettiği isimler ise Ahmet Kaya, Şivan Perver, Gülistan ve Şahturna.
İbrahim Tatlıses’e ait olan Tatlıses Turizm’in gönüllü yardımlarını gördüklerini öne süren Öcalan, Halis Toprak’a ait Toprak Holding’den de zaman zaman parasal yardım gördüklerini savundu. Batman’daki petrol sendikalarından dostlarının olduğunu ve zaman zaman para yardımı gördüklerini iddia eden Öcalan, Antalya’da geniş yatırımlara giren Ceylan Holding’in pek çok yardım ve katkılarını gördüklerini ileri sürdü.
MİLLİYET
haber eski bir haberdeir ama herkes artık kimin ne olduğunu kimin kimlere ne şekilde hizmet ettiğini bilsin!
veyselbakan
13-07-2010, 12:39
bu arada aklıma gelmişken yukarıda adı geçen ahmet kayanın mezarını sayın başbakanımız kürt açılımı için buraya getirmek istiyordu ??????
draculu45
13-07-2010, 14:23
böyle hainlere bu memlekette nefes alması bile çok
toprak holdingmi????
vayyy be bilmediğimiz daha neler neler var
aydın doğanı unutmuşsunuz
veyselbakan
13-07-2010, 15:44
alperen biz değil de apo iti onu itiraf etmemiş
imparator diye kanallarda herkesin alkış tuttuğu ve buradan kazandığı para ile köşe olup oteller evler lokantalar zinciri yapan ibo sayın başbakanın açılım için faydalı olur diye ölüsünü türkiyeye getrmek istediği ahmet kaya bu ülkeden yine trilyonları götüren halis ağa ve ceylan holding şimdilik bunları biliyoruz alkışlayalım iboyu imparator o biz hala şakşakçılığa devam edelim sonuçta bu pkk köpeklerine silah lazım malzeme lazım
:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:
çanakkaleli
13-07-2010, 17:50
ah be arkadaşlar sadece bunlarla sınırlımı sanki..daha gün yüzüne çıkmamış sanat,iş camia sından daha kimler vr kimbilir...yoksa bu itler 1980denberi nasıl dayanıyor türk ordusuna adamlar ne bitti ne tükendi.ve biticeğinide sanmıyorum yani en azından bizim ömrumuz bunu görmeye yetermi hiç sanmıyorum Mevlam gelecek nesillere huzurlu bi hayat nasip etsin.
sahneye çıkınca bizim millette köpek gibi alkışlıyor.utanmasalar altına yatacaklar.adam zafer işareti yapıyor,kırmızıgül ün masasında pkk bayrağı var bu hainlere tüküreceklerine,alkışlıor bizim inek millet...
hallederiz
13-07-2010, 18:12
daha bunlar ne ki..
veyselbakan
13-07-2010, 18:19
benim anlamadığım elebaşı apo itiraf ediyor isim veriyor ve niye bu şahıslar araştırılmıyor izlenmiyor takibe alınmıyor
Bu şerefsizlere,bu köpeklere yardım ve yataklık yapanlara Allah bintürlü belalarını versin.
gladyator
13-07-2010, 18:34
araştıramazlar terör meclisin içinde o yüzde adamlar onun için rahat rahat haraket edip bey gibi yaşıyorlar bizlerde enayi gibi bilebile onlara oy verip meclise yolluyoruz bakın referendumda da evet çıkacak bu insanlar önce kızarlar sonrada baş köşede ilah yaparlar
benim anlamadığım elebaşı apo itiraf ediyor isim veriyor ve niye bu şahıslar araştırılmıyor izlenmiyor takibe alınmıyor
onlar araştırmaları,telefon DİNLEMELERİ başkaları üzerinde yapıyorlar.
yukarıda söylenen şerefsizşirvanada trtye davet etmekle meşgüller..
muslum-baba
14-07-2010, 00:34
bunların hepsi kominist allah bunlara büyük bela versin
belki de apo hedef şaşırtıyor ne malum.....
hükümet apo'nun lafını ciddiye almıyodur....yalan söylemeyeceğinin bir kanıtı var mı....
mesela orda niye yalçın küçük yok....halbuki apo ile görüşmeleri var....
şivan perver hayatının hiç bir döneminde apo için konser vermemiştir...sadece kürt sanatçısıdır o kadar....vatanından kaçmak zorunda kalan kürt sanatçısı...
ahmet kaya'nın apo'nun resimleri altında konser verdiği bilgisi zaten iftira....
ki bu iftirayı atan ...foto montaj yapan hürriyet gazetesi bunu kabul bile etmiştir....o gecede ona çatal atan serdar ortaç yaptıklarından dolayı daha sonradan ahmet kaya ailesinden özür dilemiştir....
bunlar ahmet kaya'yı aklamaya yeter....
bunlar ortadayken...apo itinin sözlerimi bizi bağlıyacak....
Dailymotion - Ahmet Kaya - Kanalı (Only the registered members can see the link)
burada bu şahsın videosunu vermek istemezdin ama a kayanın ne olduğunu gösteriyor.
montaj mış falanmış görün.
biraz internetten araştırınca ortaya çıkıyor kimin yalan söylediği..
Dailymotion - Ahmet Kaya - Kanalı (Only the registered members can see the link)
burada bu şahsın videosunu vermek istemezdin ama a kayanın ne olduğunu gösteriyor.
düzeltme....yukarıda ben ahmet kaya'nın ....apo resimleri altında konser vermediğini söylemiştim....ss2007 arkadaşım beni düzeltti....saolsun....
ama demek istediğim....ahmet kaya'nın.....kürdistan haritası önünde verdiği poz du....hürriyet gazetesi onu foto montaj yapmıştı...
ama şunu ekleyeyim....siz devlet olarak...bir kısım vatandaşınızı üvey ewlat olarak görürseniz....onlarda istemediğiniz noktalara gelebilir....
biz ne zaman kürtleri kucakladık ki....
ahmet kaya'nın dün söyledikleri...yani kürtçe klip ve konuşma bugün serbest....onun tek suçu ...bu doğruları sadece erken söylemesiydi...
ahmet kayanın hayatı da zikzaklı...keşke elinden tutabilip...dışlamasaydık....
veyselbakan
14-07-2010, 09:02
düzeltme....yukarıda ben ahmet kaya'nın ....apo resimleri altında konser vermediğini söylemiştim....ss2007 arkadaşım beni düzeltti....saolsun....
ama demek istediğim....ahmet kaya'nın.....kürdistan haritası önünde verdiği poz du....hürriyet gazetesi onu foto montaj yapmıştı...
ama şunu ekleyeyim....siz devlet olarak...bir kısım vatandaşınızı üvey ewlat olarak görürseniz....onlarda istemediğiniz noktalara gelebilir....
biz ne zaman kürtleri kucakladık ki....
ahmet kaya'nın dün söyledikleri...yani kürtçe klip ve konuşma bugün serbest....onun tek suçu ...bu doğruları sadece erken söylemesiydi...
ahmet kayanın hayatı da zikzaklı...keşke elinden tutabilip...dışlamasaydık....
yahu erdal bende anasız babasız büyüdüm devlet bana ne kadar sahip çıktı ise onlarada o kadar sahip çıktı kürt halkını savunacaksan eyvallah ama hiç bir neden açlıktan gebermekte buna dahildir bu vatana ihanet etmeni askere kurşun sıkmanı gerektirmez tutturmuşuz devletde devlet diye arkadaş hırsızın hiçmi suçu yok ahmet kayaya devlet daha nasıl sahip çıkacak kasetlerinden tonla para kaldırdı burada benim insanım çöpten ekmek topluyor hemde kürt değil anlatabiliyormuyum eğer senin dediğin gibi üvey evlat muamelesi görülüyorsa devletten bunu bir tek kürtler görmüyor fazlası ile hepimiz görüyoruz bu arada ahmet kaya ile ilgili ılımlı konuşmuşsun
bu adam roj denen kanalda çıkıp şerefsizlerin memleketinde arabamı evimi bıraktım diyecek kadarda pkk lıdır yukarıda yazılan belgeleri biz kafamızdan uydurmadık bizzat imralıdaki itin savcılığa soruşturma kapsamında verdiği ifadelerdir zaten belirtilmiştir
biz ne zaman kürtleri kucakladıkki diyorsun peki soruyorum kürtler ne zaman bu vatana gerçek anlamda sahip çıkıp bizleri gönülden kucakladı askerine bayrağına milletine sahip çıktı öyle demi ama herşeyide her zaman devletten beklemeyeceksin eğer gerçek anlamda kürtler bu memlekete bağlı olsaydı dağda askere kurşun sıkan bir tane it kalmazdı ama olmaz ne yapacaklar 70 yaşında teyzenin eline apo itinin resmini verecekler 9 10 yaşlarındaki çocukların eline molotof ve taş verecekler apo apo diye sokaklarda dolaşacaklar ve kürdistan hayalleri ile yaşayacaklar ben sana bir şey söyleyeyim arkadaşım vatanına milletine bayrağına bağlı insanlar bu ül***e karşılıksı menfaat olmadan gönülden bağlanırlar fazla bir beklentileri değil hiçbir beklentisi olmadan ve ül***i bölme hayali kurmazlar !!!!!!!!
veyselbakan
14-07-2010, 09:14
şarkıya bak kürdüz sonuna kadar vallahi biz apoyu özledik!
ondan sonra kalkacaz bu devlet ahmet kayaya haksızlık yaptı diyeceğiz bu mudur?
veyselbakan
14-07-2010, 09:17
Türkiye’ye getirilmeye çalışılan şarkıcı Şivan Perwer için şimdiye kadar kamuoyuna, “Kürtçe şarkı söyleyemediği için yurt dışına gitti” denildi. Bu hikâyeye bugüne dek pek çok kişi ya inandı veya inandırıldı. Oysa Şivan’ın yurtdışına çıktığı 1976 yılında Türkiye’de “Kürtçe yasağı” diye bir şey yoktu. Kürtçe konuşamamak veya Kürtçe şarkı söyleyememek bir yana, o dönemde “Roja Welat”, “Rizgarî”, “Kawa”, “Tîrêj” “Özgürlük Yolu”, “Jîna Nû” gibi Kürtçe-Türkçe dergilerin çıktığı biliniyor. 1982’de getirilen Kürtçe yasağının 1992’de kaldırıldığı ne çabuk unutuldu?
Şivan’ın, hep “gariban”lığı yansıtıldı ve tartışıldı. Kimse onun 35 yıldan beri dillendirdiği bölücü yönünü, PKK ile ilişkisini irdelemedi, öteki yüzünü göstermedi. Merak edenler için biraz araştırdık. İşte Şivan’ın öteki yüzü:
“Şivan Perwer” (Kürtçe anlamı: çoban sever) adıyla ünlenen şarkıcının asıl adı İsmail Aygün. 1955’te Urfa’nın Viranşehir ilçesinin Sori köyünde doğdu. 1975’te illegal çıkardığı “Govenda Azadixwazan” (Özgürlük İsteyenlerin Halayı) kaseti nedeniyle arandı. Hapse girmekten korktuğu için 1976 yılında Almanya’ya kaçtı. O gün bugündür yurtdışında. Şimdiye kadar 30 kadar kaset çıkardı. Tümü de siyasi Kürtçü mesajlar içermekte.
Şivan, 1980- 90’lı yıllarda PKK’ya yakındı. PKK’nın Avrupa’daki hemen hemen her şölenine katılır, siyasi mesajlar içeren şarkılarıyla PKK militan ve sempatizanlarını coştururdu. PKK’ya ait Med/Medya TV’de (şimdiki Roj TV) müzik programlarına çıkardı. Eşi Gülistan da “Baxçé Gulan” (Gül Bahçesi) adlı bir müzik-eğlence programı sunardı.
Şivan, PKK örgütüne o kadar yakındı ki, PKK’nın Almanya’da çıkardığı “Serxwebûn” (Bağımsızlık) ve “Berxwedan” (Direniş) adlı gazetelerin isimlerini, daha sonra doğacak olan iki oğluna ad olarak verdi. Şivan’ın bilahare, “PKK ile arasına mesafe koyduğu” iddia edildi ise de, bu doğrulanmadı. Zira Şivan, PKK’nın düzenlediği etkinliklerde yer almaya hala devam ediyor.
Şivan’ın yakın dönemde görev aldığı PKK’nın etkinliklerine dair haberlerin yer aldığı PKK’ya ait yayınlardan iki örnek sunuyoruz:
“Fransa/Paris’te, PKK’nin 31. kuruluş yıldönümü bir etkinlikle kutlandı. Önder Abdullah Öcalan ve PKK şehitlerinin posterleri, KCK ve PKK bayrakları ile donatılmış Espace Jean Monnet Salonu’nda gerçekleşen kutlamada parti tarihi anlatıldı, konuşmalar yapıldı. Ardından ise sanatçı Şivan Perwer’in sahne almasıyla kitle hep bir ağızdan ‘Biji PKK’, ‘Biji Serok Apo’ sloganları attı.” (Fırat Haber Ajansı, 23.11.2009)
“Almanya’nın Freiburg kentinde PKK’nin 31. kuruluş yıldönümü bir gece ile kutlandı. Sahne, yaşamlarını yitiren PKK kadrolarının posterleri ile süslendi. Gecenin kültür programında, Şivan Perwer, H.Kawa, Grup Sir, Koma Mozaik yer aldı.” (Yeni Özgür Politika, 08.12.2009).
AKP’li bazı milletvekilleri, ilkin TRT-6(Şeş)’in açılışına katılması için Şivan’la temasa geçtiler. 2008 sonlarında Almanya’da yapılan görüşme bir sonuç vermedi. Çünkü Şivan, siyasi görüşünü koruduğunu söylüyor ve dönüş için “Kürt sorununun çözümü” koşulunu dayatıyordu. Daha sonra, AKP Diyarbakır milletvekilleri Abdurrahman Kurt ve İhsan Arslan ile Van milletvekili Gülşen Orhan’dan oluşan heyet, Almanya/Bonn’da 14.11.2009’da katıldığı “Şıvan Perwer Kültür Merkezi”nin açılışı sonrasında, Şıvan’ı tekrar Türkiye’ye davet etti. Şivan ise heyete şunları söyledi “Kürt sorunu çözülmeden gelemem. Halk olarak özgürlük istiyoruz. ‘Kine em?’ şarkısını okumama izin vermezler.” (Fırat Haber Ajansı, 16.11.2009)
Peki, Şivan’ın “okumama izin vermezler” dediği “Kine em?” (Kimiz biz?) şarkısında neler var? İşte o şarkıdan bir bölümün çevirisi:
“Kürdistan perişan/Tutsak olmuş Kürtler/Zulmün, zorbalığın ve tutsaklığın uykusuna dalmışlar/Bir keresinde başkaldırdılar/Ama düşman erkenden kesti başlarını/İnsanlık nedir bilmiyor bunlar/Saldırın ve ele geçirin!/Boyunlarını kırın bu pis mundarların!/İçimizden kovun bunları!/Yaşasın Kürdistan!/Kahrolsun köleciler!”
Şivan, “Kine em?” şarkısında, AKP’ye destek veren Kürtlere de adeta ateş püskürüyor ve şöyle diyor: “Bazıları ağa oldu, bazıları bey/Bazıları da hain/ Kürdistan’ı sattılar düşmanlara/Mezhepçi oldular/Dinci oldular/Gerici oldular tef ve tespihleriyle/Devletin ayakları altında ezdirdiler bizi.”
Şivan’ın çoğu şarkıları siyasi içerikte. İki örnek daha verelim:
“Serhıldan jiyane” (Başkaldırı yaşamdır) adlı şarkıda; “Dağlarda başkaldırı, zindanlarda direniş/Gençlerin ve kızların seslerini iyi duyuyorum/ Başkaldırı yaşamdır, direniş yaşam/Durmak işimiz değil/Amacımız ilerlemek/ Umudumuz Kürdistan, yolumuzu gözlüyor.”
“Pır xweşe ***webûn” (Bağımsızlık çok güzeldir) adlı şarkıda; “Kürtler, yiğitler, çok güzeldir bağımsızlık/El ele verin, ilerleyelim hepimiz/Vatan için yürüyelim/Ya ölüm, ya kurtuluş/Güneş bizim için doğdu/Uyanın uykudan çabuk/Artık savaş zamanıdır.” ifadeleri yer alıyor.
Türkiye’ye döndüğünde bu tür şarkıları okumasına ses çıkarılmaması gerektiğini söyleyen Şivan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından da 21 Mart 2010’da yapılacak Nevruz kutlamalarında konser vermek üzere Türkiye’ye davet edildi. Günay, Şıvan’la birlikte halay çekmek istediğini de beyan etti (Peyamner, 05.01.2010). Bakan’ın olaya bakışına bakınız!
Şıvan, son bombasını ise 30.01.2010 günü Viyana’daki konserinde patlattı. Bazı sözleri nedense Türk medyasına yansı(tıl)madı.
Irak/Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, AKP milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat ve Gülşen Orhan, kapatılan DTP lideri Ahmet Türk ve milletvekili Aysel Tuğluk, BDP milletvekili Sırrı Sakık’ın da katıldığı konserde, Şivan Perwer şunları söyledi: “Türkiye şu anda ateş altındadır. Baskı ve zulüm devam ediyor. Özgürlüğümüz yok. Türk-Kürt birlikte hareket edersek kurtulabiliriz. Sonra bir Anadolu Cumhuriyeti çatısı altında kardeşçe yaşayabiliriz. Türkiye’de birçok şeyin değişmesi gerekir. Bunlar gerçekleşmedikçe benim gelmem fayda etmez. Türkiye’nin beni kaldırması mümkün değil. Çünkü ben zor bir insanım, kendi gerçeklerimden vazgeçmem. Şimdilik dönmeyi düşünmüyorum.” (Rojev, 01.02.2010)
Şivan’ın bu sözleri, AKP’li Dengir Mir Mehmet Fırat’ın konser öncesinde yaptığı; “Türkiye’de başlatılan açılım sürecine Şivan Perwer’in katkısının olacağına inanıyorum. Türkiye’ye dönmesi için daha önce Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan kendisini davet etmişti. Şu an yasal bir engel yok.” (Sabah, ANF, 01.02.2010) açıklamasına bir cevap niteliğindeydi.
Şivan’ın, bir süre önce Gazeteci Neşe Düzel’e söylediği; “Kürtlerin de kendi toprakları üzerinde bağımsız yaşama hakkı var. Çözüm için PKK’nin de sürecin içinde olması gerekiyor.” (Taraf, 14.09.2009) sözlerini de hatırlayalım.
Güya “açılıma katkı” yapması için Türkiye’ye getirilmeye çalışılan Şivan’ın durumu işte bu! Böyle bir kişinin nasıl bir katkı yapacağını gerçekten merak ediyorum.
ilk kursun gazetesi
geberdi dedikleri günün akşamı,med tv de konser veriyordu şerefsiz...
yılamaz erdoğan diye biri var onu unutmuşsunuz herdefasında demokrasi barış eşitlikden bahseden bu şerefsiz yediği önünde yemediği ardında birde delikanlı olup ben kürtüm diyebilse ama bir kısım akıllı insanım adamı desteklemeden duramıyor yazıklar olsun birde anlamıyorum izmirde en güzel işyerleri hep bunlarda adamlar para basıyor ya biz çok aptalız ya bunlar çok akıllı bakın doğo ve güney doğuda yapılan araştırmalarda en lüks satışlar hep oralarda yeşil kart zenginliği oralarda ama hep alıyanlar elektrik su vergi vermeyenler oralarda yine onlar
draculu45
14-07-2010, 12:31
şarkıya bak kürdüz sonuna kadar vallahi biz apoyu özledik!
ondan sonra kalkacaz bu devlet ahmet kayaya haksızlık yaptı diyeceğiz bu mudur?
helal olsun içimden gecenlere tercüme ettiğin için:present::present::present::present:
ismi gecenler için yorum yapmıcam ama,
Apo, Başbakanda bize yardım ediyordu dese inanacakmısınız?
Sadece bunu merak ediyordum :)
veyselbakan
14-07-2010, 14:44
Sadece bunu merak ediyordum :)
yahu basri adam zaten kuyruğu kıstırmış yakalanmış kaybedecek bir şeyi yok öyle yada böyle kurtuluşu yok yalan söylemenin o ite ne faydası olacak
kaldıki bu saydıkları isimlerin o veya bu şekilde pkk ile bağlantıları olduğu hakkında yazılar var görüntüler var onun dışında söylediklerine zaten kimse inanmaz!
D-Smartci
14-07-2010, 15:03
arkadaşlar neyi karıştırmaya çalışıyorsunuz anlamadım siz korkuyu yaşadınızmı hiç bırakında hükümetin neler yapmak işstedpini hepimiz görelim benim kanaatim bu memlekette aslında kürt ve türk ayrımının artık ortadan kalkması kanaati bunun içinde işin egelmemeyenler çeşitli haberler yapacak çeşitli duyurlar ve hükümet aleyine çalışmalar sürdürcek biz geçmişte kimin ne karıştırdığını bir kenara bırakalımda şimdi neler yapabiliriz onları tartışalım gelin hep beraber refarandumu tarışalım okyalım içeriklerini açalım vicdanene kendimizle hesaplaşalım doğruları ve yanlışmalrı yazalım bu memleketi bölemdiler bölemeycekler ama içimizde vatan sevgisi deyipte kendi ırkından başka ırkı kabul etmeyenlerede cevap vermeliyiz insanca yaşama adına çalışmalıyız biz insanız ve rahat huzurlu sağlam geleceği olan yarınlar için çaba sarf etmeliyiz bunun içinde aramızdaki sorunları halletmeli içimizdeki 2 yüzlü insanlarıda deşifre ederek saf dışı bırakmalıyız
Sadece bunu merak ediyordum :)bizden ergenekon,balyoz ve saldıray berk erzincan savcısı için her söylenene inanmamaızı isteyenler bu konuda niye inanmıyalım bir şiir davasından yargılanıp eş başkanlıkla birlikte başbakan olarak başımıza gelen hep söylediğim bu adamların gelişi normal değil kıbrısı fener rum patrikanesi sorununu kürt sorununu ermeni meselesi konusunda ve bütün devlet işletmelerini satarak tam bir amerika ve avrupa hayallerini gercekleştirerek insanımı fakirleştiren kendisinin imzasıyla kurtuluş savaşı ibaresini iptal ettiren recep beye apoyla anlaşmış olması fazla abez değil basri kardeş
veyselbakan
14-07-2010, 15:25
arkadaşlar neyi karıştırmaya çalışıyorsunuz anlamadım siz korkuyu yaşadınızmı hiç bırakında hükümetin neler yapmak işstedpini hepimiz görelim benim kanaatim bu memlekette aslında kürt ve türk ayrımının artık ortadan kalkması kanaati bunun içinde işin egelmemeyenler çeşitli haberler yapacak çeşitli duyurlar ve hükümet aleyine çalışmalar sürdürcek biz geçmişte kimin ne karıştırdığını bir kenara bırakalımda şimdi neler yapabiliriz onları tartışalım gelin hep beraber refarandumu tarışalım okyalım içeriklerini açalım vicdanene kendimizle hesaplaşalım doğruları ve yanlışmalrı yazalım bu memleketi bölemdiler bölemeycekler ama içimizde vatan sevgisi deyipte kendi ırkından başka ırkı kabul etmeyenlerede cevap vermeliyiz insanca yaşama adına çalışmalıyız biz insanız ve rahat huzurlu sağlam geleceği olan yarınlar için çaba sarf etmeliyiz bunun içinde aramızdaki sorunları halletmeli içimizdeki 2 yüzlü insanlarıda deşifre ederek saf dışı bırakmalıyız
zaten herkesin amacı bu bende katkıda bulunayım deyip vatan millet diye nara atıp daha sonra pkk ya 7yardım eden yüzsüzlerin konusunu açtım buraya fenamı yaptık?
arkadaş yaradılanı hor görme yaradandan ötürü ben bu şekilde büyüdüm yetiştim 2. ırk değil gönüller bir olsun hainlik olmasın bu bünye 3 ve 4 ırkıda kabullenir ama vatan haini olmamak askere kurşun sıkmamak bunlarıda yapanları destesteklememek koşulu ile o zaman bu bünye isyana geçer yapı meselesi:49:
aliihsan48
14-07-2010, 15:44
veysel bakan kardeşim düşüncelerine aynen katılıyorum.Maalesef güney doğuda yaşayan halk için yapılan fakirlik, açlık,susuzluk yoksulluk edebiyatına kananlar var.Ne gariptir ki gerçekleri görmeden savunuculuğunu üstleniyorlar adeta.Bu memleketin en gelişmiş bölgelerinde bile güneydoğudan daha fakir köyler var.Neden kimse bilmiyor?Çünkü halkı onuruna düşkün.,yetinmesini biliyor,herşeyi devletten beklemiyor.Akıllı olmak lazım.Kimsenin maşası olmamak lazım.En önemlisi artık türk halkı olarak üzerimizdeki ölü toprağından silkinip uyanmamız lazım.Türkiye üzerine oynanan oyunları iyi anlamamız ve Atatürk'ün gençliğe hitabını iyi kavramamız lazım.
veyselbakan
14-07-2010, 15:47
veysel bakan kardeşim düşüncelerine aynen katılıyorum.Maalesef güney doğuda yaşayan halk için yapılan fakirlik, açlık,susuzluk yoksulluk edebiyatına kananlar var.Ne gariptir ki gerçekleri görmeden savunuculuğunu üstleniyorlar adeta.Bu memleketin en gelişmiş bölgelerinde bile güneydoğudan daha fakir köyler var.Neden kimse bilmiyor?Çünkü halkı onuruna düşkün.,yetinmesini biliyor,herşeyi devletten beklemiyor.Akıllı olmak lazım.Kimsenin maşası olmamak lazım.En önemlisi artık türk halkı olarak üzerimizdeki ölü toprağından silkinip uyanmamız lazım.Türkiye üzerine oynanan oyunları iyi anlamamız ve Atatürk'ün gençliğe hitabını iyi kavramamız lazım.
kalemine yüreğine sağlık:present::present::present::45:
yahu erdal bende anasız babasız büyüdüm devlet bana ne kadar sahip çıktı ise onlarada o kadar sahip çıktı kürt halkını savunacaksan eyvallah ama hiç bir neden açlıktan gebermekte buna dahildir bu vatana ihanet etmeni askere kurşun sıkmanı gerektirmez tutturmuşuz devletde devlet diye arkadaş hırsızın hiçmi suçu yok ahmet kayaya devlet daha nasıl sahip çıkacak kasetlerinden tonla para kaldırdı burada benim insanım çöpten ekmek topluyor hemde kürt değil anlatabiliyormuyum eğer senin dediğin gibi üvey evlat muamelesi görülüyorsa devletten bunu bir tek kürtler görmüyor fazlası ile hepimiz görüyoruz bu arada ahmet kaya ile ilgili ılımlı konuşmuşsun
bu adam roj denen kanalda çıkıp şerefsizlerin memleketinde arabamı evimi bıraktım diyecek kadarda pkk lıdır yukarıda yazılan belgeleri biz kafamızdan uydurmadık bizzat imralıdaki itin savcılığa soruşturma kapsamında verdiği ifadelerdir zaten belirtilmiştir
biz ne zaman kürtleri kucakladıkki diyorsun peki soruyorum kürtler ne zaman bu vatana gerçek anlamda sahip çıkıp bizleri gönülden kucakladı askerine bayrağına milletine sahip çıktı öyle demi ama herşeyide her zaman devletten beklemeyeceksin eğer gerçek anlamda kürtler bu memlekete bağlı olsaydı dağda askere kurşun sıkan bir tane it kalmazdı ama olmaz ne yapacaklar 70 yaşında teyzenin eline apo itinin resmini verecekler 9 10 yaşlarındaki çocukların eline molotof ve taş verecekler apo apo diye sokaklarda dolaşacaklar ve kürdistan hayalleri ile yaşayacaklar ben sana bir şey söyleyeyim arkadaşım vatanına milletine bayrağına bağlı insanlar bu ül***e karşılıksı menfaat olmadan gönülden bağlanırlar fazla bir beklentileri değil hiçbir beklentisi olmadan ve ül***i bölme hayali kurmazlar !!!!!!!!
söylediklerinde doğruluk payı var veysel....
ama sorun daha derinlerde dostum...
siz bu ül kenin kürtlerle sorunun sadece pkk ile sınırlı olduğunu mu düşünüyorsunuz.....bi araştıralım bakalım pkk dan önce onlarca kürt örgütleriylede çatışmamışmıdır devletimiz...
ne yani hep devletimiz haklı ve karşı taraf haksız mıdır....
ben şunu bilirim şunu konuşurum.....bir devlet....başka ırkları yok sayarsa...(ki türk devleti bunu düne kadar yapmıştır...yeni yeni farklı ırkları adamdan saymıştır....)
o ırklar bi şekişlde terörize olur.....yer altına girer.....
sen elinden tutacaksın ki....başka düşüncelere kapılmasın...
biz nerdeyse tarihimiz boyunca...türklerden başka kjimseyi adamdan...insandan saymadık....türkün türkten başka dostu yoktur....ya sev ya terket....ne mutlu türküm diyene gibi....söylemlerin ardına sığınıp...diğer ırkların ötekileşmesini sağladık....
sonrada şimdi...oturup ağlıyoruz.....
biz hep şaşı baktık.....devletin resmi söylemi olmaz ama...biz hep resmi ideolojiyle yönetildik...
bu resmi ideoloji...bizi böldü...parçalara ayırdı....
sonrada ipin ucu kaçtı...hadi düzelt düzeltebilirsen....
ben ahmet kaya'yı önemserim....hayatının bazı dönemleri hariç.....söyledikleri her söze imzamı atarım...çünkü o bu toplumda işkencelere.....zalimliklere....yanlışlara başkaldırıyordu....
kürttü...senin türk olduğun kadar doğal.....
ama kürt olması ...kürtçe şarkı söylemesi hep sorun olmuştu....kaç kere kasetleri toplatıldı bilir misiniz siz....
12 eylül darbesinde....kenan evren kürtler için...."doğuda çok kar yağardı....o bölgenin insanları kara basınca..."kart-kurt" sesdi çıkardı...bu zamanla ..."kürt" oldu..." demiştir....kürtleri yok saymak bu değil de nedir...işte o dönemde pkk örgütü palazlanıp büyüdü....
şimdi sormak lazım....pkk'yı besleyen aslında kimdi.....?
kenan evren....türk devletimizin o dönem....en yüce insanı......
bu devlet....kendi zalimliklerini bildiği için....bu zalimliğinin altını çizeni hep ezdi...susturdu....
başörtülü kızların cadı kazanına atıldığı bir döznemde...sanatçılardan sacede ahmet kaya ....başörtülü kızları savundu...bilir misiniz siz....
bilmez siniz...çünkü siz hiç bu toplumda itilmediniz....kakılmadınız.....
itilen ve kakılanların nasıl düşündüğünü öğrenmek için....bir kürtle konuşun.....başörtülü okumak isteyen bir genç kızla konuşun....asker olmak isteyen bir imam hatipliyle konuşun....
siz yada sizin yakınınızda...akrabalarınıuzda...bir kürt yoksa...bir başörtülü okumak isteyen genç kız yoksa...siz bu insanların ruh halini anlayamazsınız....
söyledikleriniz...sadece dışardan ahkam kesmek olur.....
bir türk gözüyle kürdü....başı açık bir okuyan kız gözüyle...başı kapalı bir genç kızı anlayamazsınız....onların dertlerini onlardan dinleyeceksiniz.....
ahmet kaya doğrudur....apo ile ilgili şarkı sözleri var....ama bunun tek suçlusu sistemdir....dışlanmışlığın...ezilmişliğin verdiği bir yanlıştır....
ahmet kaya'nın ....bi dünya tüklerin ve kürtlerin kardeşliği ile ilgili sözleri var...ve bir çok tanınmış sanatçıların ahmet kaya'ya övgüleri....ne yani tüm bu kişiler vatan haini mi...
vatan hainliğini böyle bir basit duruma getirirseniz.....herkez hain olur......çünkü sistemin....rejimin o kjadar yanlışı var ki....
ama ne olur kucaklayalım......kardeşliğin altını çizelim.....
eline silah alanlar tabiki düşmanımızdır....ama sözleriyle bu rejimin yanlışlarını söyleyenleri de hemen vatan haini görmeyelim....
bakın bu ül kede kimin eli kimin cebinde belliş değil....ergenekon terör örgütü....pkk'yı da finanse ediyor haberimiz var mı....
peki kim bu ergenekoncular.....kamera önünde şehit cenazelerine ağlayıp....kamera arkasında pkk'ya silah satan bazı türk paşaları....!!!
ben de başbakanın selam yoladığı....ahmet kaya'ya selam yollarım arkadaş.....çünkü hep iftiralara maruz kaldı...bu yüzden bugün objektif bakanlar...onun mazlumluğunu görüyor....
yeter ki.....ırkçı bir bakış açısıyla olayalara bakmasınlar....!!!
ya erdal yazıp cizip duruon ama yazdıkların hiç bir şey ıfade etmıo.i
Ahmet KAYA denen PKK lı nın ölüsü iyiki bu ülkede değil. böyle bir pisliğin benım vatanımda olmadığına sevınıyorum.
Ayrıca ırkçı bakmayın demışsın ama kimlerın ırkçı olduğu bellı dağa cıkıp kendı ailesınden hatta anasına bacısına tecavuz edlip öldürülmesıne göz yumarn asker vuran öğretmen doktor vuran iş yerlerını yakan otobus tarayan ve bunlara yardım yataklık eden propagandasını yapanlar hem ırkçı hem halsiyetsız hemde bu vatana ıhanet eden hayınlerdır. Onların uzantıları olan partilerine oy verenler kalleştir bu ül***i bölmek i,steyen asıl ırkçılar bölücler onlardır.
Neymış kurtler dune kadar yok sayılmış.
Kurtler kim ya bu ul***e ıraktan kaçıp geldiler özal ın sayesınde bu ül***e sığındılar. Sonra ne yaptılar afedersınız camı duvarına işediler.
Neymış kurutuluş savaşında savaşmışlar mış da kurtuluş savaşında savaşsaydılar Türk bayrağını bu cumhuriyetı inkar etmezlerdi.
Onlar için bir pacavara ve o mınıcık akıllarında kurdıstan denen rezillik var onun için fazla uğraşmayın. bu ülkede lazıda var rumuda var çerkezi de var kürtler kendi pisliklerini eskiden de ortaya koydular şimdide ortaya koyuyolar.
Bana göre bu ülkede bu PKK sorunun bitmesi için IRAKtan gelenlerin tekrar ırağa göndermek. bu ülke için zerre kadar faydaları yok aksine hep zarar.
Bu ülkede neymış kürtlerin etnık kımlığı çok isteyen ırak gider orda ne kımlığı istiyorsa ne etkınlığı ıstıyorsa aalır .
Bu ülkenın tek bayrağı tek adı ve tek kımlığı var. Bunları kabul etmeyen her kişiye akpı acık zorlada tutmuyoz zaten Türkiye cumhuriyeti olmasa bir taraflarına giyecek don dahi bulamazlar ya bir şşey olduk zannedıolar.
Böyle şerefsizler olduğu sürece (........) noktalarıda siz doldurun :D