PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ŞOK! Sigara ve alkole vergi zammı



kellebekir
19-08-2010, 20:38
Sigara ve alkolden 'sağlık vergisi' alınması için harekete geçildi. Dünya Sağlık Örgütü ile yürütülen çalışmayla, sigara ile alkolden kaynaklanan ve tedavisine yılda yaklaşık 5 milyar TL harcanan hastalıklar için ek bir gelir kapısı yaratılacak.

Hükümet, sigara ve alkolden sağlık vergisi alınması için düğmeye bastı. Her bir paket sigara ve içki şişesinden elde edilen gelirin yüzde 1-2'si oranında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) pay alması öngörülüyor. Bu gelir, Türkiye'nin yılda 4-5 milyar lira harcadığı sanılan akciğer, gırtlak gibi kanser türleri, kalp ve damar hastalıkları gibi sigara ile alkole bağlı hastalıkların tedavisi için kullanılacak. Ayrıca, sigarayla mücadele ve bırakma kampanyaları için de bir fon işlevi görecek.

Volkan
19-08-2010, 20:50
yanı bu habere çok sevındım bu verginin yanında bıde başkalarına verilen zarar içinde vergi alınsa ne iyi olur aslında en pahalı olması geken gereksız maddeler bence.