PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeli onayıyla Barzani'ye yardım

beydemir
31-08-2010, 01:07
Only the registered members can see the link

SABAH'ın ele geçirdiği "çok özel" belgelere göre, MHP lideri Bahçeli', "Mehmetçik katili ve Türkiye'ye meydan okuyan küstah" dediği Barzani'ye 57. Hükümet'teyken silah ve para verdi

Sabah, Irak Bölgesel Yönetim Lideri Mesut Barzani'ye yönelik sert eleştirilerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili önemli bir ayrıntıyı açıklıyor. Bahçeli'nin "Mehmetçik katili, Türkiye'ye meydan okuyan küstah" olarak nitelendirdiği Barzani yönetimine yapılan nakit para dahil çok kritik yardımlara hükümet ortağı olarak onay verdiği ortaya çıktı.

BARZANİ'NİN TALEBİ

"Çok özel" belge ve bilgilere göre DSP lideri Bülent Ecevit başkanlığındaki 57. Hükümet dönenimde Kuzey Irak'ta Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) lideri Barzani ile yapılan görüşmelerde bir takım talepler gündeme geldi. Barzani içinde bulunduğu sıkıntıları gündeme getirerek hükümetten bazı taleplerde bulundu. Barzani'nin bu talebi üzerine konu hükümet ortakları arasında çok gizli bir şekilde değerlendirmeye alındı. Sınırlı sayıda bakanın haberden olduğu karar sonrasında KDP'nin taleplerinin yerine getirilmesi benimsendi. KDP yönetimine aralıklarla yapılan nakit para yardımını da içeren liste belirlendi. Milli Savunma Bakanı MHP'li Sabahattin Çakmakoğlu'nun da "onay" imzası yer aldığı kararlara hükümetin MHP kanadı herhangi bir şerh koymadı. Buna göre; 1999-2002 yıllarında görev yapan 57. Hükümet döneminde Mesut Barzani başta olmak üzere KDP yönetimine belirli aralıklarla 8 milyon dolar nakit para yardımında bulunuldu. Yine aynı dönemde KDP'ye silah, mühimmat, araç, gereç, giyecek ve yiyecek verildi.

8 MİLYON DOLAR
KDP yönetimine yapılan tüm yardımlar devlet birimleri aracılığıyla gerçekleştirildi. Yardımlar, ilgili birimlerin yanısıra MHP'li Sabahattin Çakmakoğlu'nun sorumlu olduğu Milli Savunma Bakanlığı tarafından da kayıt altına alındı.

erdal05
31-08-2010, 01:35
bu haberler şaşırtmaz bizi....
şimdiye kadar....bahçeli'nin yalanlarına inanalar düşünsün....

cellini
31-08-2010, 09:56
kendi halkın açlıktan ölüyor,evine ekmek getiremediği için intihar ediyor.bizim başımızdakiler bize meydan okuyan bir adama yardımda bulunuluyor hemde gizli. bu nasıl iştir anlamıyorum

12eylul10
31-08-2010, 10:51
şimdide kalkmış meydanda kül bırakmıyor esiyor gürlüyor yardım ettiği kişiler bu hükümet tarafından onure ediliyormuş diye duygusuz

alperen
31-08-2010, 11:15
diyarbakıra gitmeye korkan bir genelbaşkan TÜRKİYE ye başbakanlık yapmak istiyor

erdal05
31-08-2010, 11:33
"hayır" cı zihniyetin kirli yalanları çıkıyor...
bir diğeri de zaten genel aftan bahsediyodu...terörist başı da kurtulsun diye...

bunları yapıyorlar ve bi de yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış hesabı...masum insanları suçluyolar....

zekı62
31-08-2010, 11:57
medyayı gezin bakalım -imzalı belge gören var mı?
hemen bol kepçeden atmayın arkdaşlar belge (imzalı) bulun burda yayınlayın

alperen
31-08-2010, 12:52
Bahçeli'den Talabani'ye 600 bin dolar
1 Mayıs 2000'de Türk yetkililerle Talabani arasındaki görüşmede Talabani, peşmerge maaşları için 2 milyon dolar istedi, 57. hükümet 600 bin dolar verdi.

SABAH, 57. Hükümet döneminde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de onayı ile Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani'ye yapılan yardımlardan sonra o dönemde Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) lideri olan Celal Talabani'ye yapılan yardımlara ilişkin ayrıntılara ulaştı. Halen Irak Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Celal Talabani'nin 1 Mayıs 2000'de yapılan görüşmede emrindeki Peşmerge kuvvetlerinin maaşlarını ödeyebilmek için her ay 2 milyon dolar istediği ortaya çıktı. Bu talebi çok gören dönemin 57. Hükümeti ise 600 bin dolara onay verdi. Bunun haricinde 57. Hükümetin görevde olduğu 1999- 2002 tarihlerinde Talabani yönetimine 7 milyon dolar yardımda bulunuldu. 57. Hükümet'in bilgisi dahilinde Talabani ile 1 Mayıs 2000'de Süleymaniye'de yapılan görüşmeye devletin ilgili birimlerinden temsilciler katıldı. Emrindeki peşmerge güçleri için her ay 2 milyon dolar para isteyen Talabani, ayrıca 16 adet 120 mm havan, 30 adet 82 mm havan, 90 adet 80 mm havan, 140 adet RPG-7 Roketatar, 90 adet kanas, 300 bin adet kaleşnikof piyade tüfeği ve 2680 adet tabanca ile 1 milyon adet kaleşnikof 7.62 mm mermisi, 150 bin adet RPK, 60 bin adet BKC, 15 bin adet kanas mermisi, 20 bin adet Dokça mermisi talep etti.

57. HÜKÜMET ONAYI

Talabani'nin bu talepleri üzerine konu önce hükümet üyeleri arasında gündeme geldi. Ankara'da hükümetin emri üzerine devletin ilgili birimleri gerekli çalışmayı yaptı ve Talabani'ye yapılacak yardım kalemleri ve oranları belirlendi. Temmuz 2000'de Talabani ile yapılan ikinci görüşmede yardımların yapılacağı sözü verildi. Ağustos 2000'de başlatılan yardımlar kademeli olarak iki yıl sürdü. Her kalem tek tek tutanak altına alındı.

TALABANİ'YE YAPILAN YARDIMLAR

NAKİT: KYB peşmergelerinin maaşları için 600 bin dolar. Bunun haricinde 1999-2002 arasında toplam 7 milyon dolar nakit para.
PEŞMERGE GÜÇLERİ İÇİN: Yazlık-kışlık kamuflaj, bot, fanila, çorap, palaska, matara, ayakkabı, battaniye, pantolon, başlık (kar-yün-haki), kazak (yün-haki), ceket (yün-haki-sahra),yün eldiven.
SİLAH: Kalaşnikof, Kanas, Havan 81, Havan 106, Havan 120 mm, RPG-6, LMGK- Makineli Tüfek, BKC Makineli Tüfek, Obüs 8.76x27
MÜHİMMAT: Kalaşnikof, Kanas, Havan 81, Havan 106, Havan 120 mermileri, RPG-6, LMGK- Makineli Tüfek mermisi, BKC Makineli Tüfek mermisi, Obüs 8.76x27 mermisi, el bombası, doçka (14.5)
MALZEME: Traktör, dürbün, telsiz, batarya, mobil role, jeneratör, battaniye, panço, pusula
KURU GIDA: Un, pirinç, yeşil mercimek, ay çiçek yağı, toz şeker, domates salçası, çay, kırmızı mercimek, bulgur, makarna, patates, beyaz peynir, zeytin.

BELGELER

57. Hükümet döneminde 1 Mayıs 2000'de KYB lideri Celal Talabani ile yapılan görüşmede Talabani Türkiye'den para, silah ve çeşitli yardımlar istedi. Bu taleplerin bir kısmı süreç içinde yerine getirilirken, bunlar gizli belgelerde kayıt altına alındı.

MHP'DE ŞOK

Koalisyon ortağı olduğu 57. Hükümet döneminde KDP lideri Mesud Barzani ve KYB lideri Celal Talabani'ye yapılan yardımların ortaya çıkması MHP'de şok etkisi yarattı. MHP Genel Merkezi'nin yazılı açıklamasında Barzani'ye çeşitli dönemlerde silah ve para verildiği ima edilerek devletin gizli belgelerinin açıklanması istendi. MHP'nin Barzani'ye ilişkin görüşlerinin değişmediği vurlanan açıklamada, SABAH'ın haberindeki bilgi ve belgeler yalanlanmadı aksine Barzani ile yürütülen operasyonlara atıfta bulunuldu. Bir dönemin perde arkasındaki ilişkilerin açıklanması istenerek, AK Parti döneminde de benzeri bağlantılar kurulduğu iddia edildi. Barzani'ye yapılan yardımları gösteren gizli belgelerin Başbakan tarafından açıklanması çağrısında bulunan MHP yönetimi, konuyu Habur sürecine getirerek Barzani ile yakın dönemde de pazarlık yapıldığını öne sürdü.

kaynak
Bahçeli'den Talabani'ye 600 bin dolar (Only the registered members can see the link)

wtwt99
31-08-2010, 13:04

merak etme belgeside var sabah gazetesi onuda yayınlamıs bunlar hep boylevatan elden gidiyor yargarası yaparlar ama aynı seyi kendileride yapar

veyselbakan
31-08-2010, 13:07
al birini vur ötekine arkadaşlar hiçbiri birbirinden daha masum değil açın artık gözlerinizi ben size başından beri söylüyorum şuı anda koltuğa geçip iktidar olacaklarını bilsinler hepsi gözlerini bile kırpmadan ül***i kendi elleri ile teslim ederler biz hala burada birbirimiz ile o şöyle yaptı bu böyle konuştu diye birbirimizi yiyip bitiriyoruz bunlar için değermi sorarım size????

zekı62
31-08-2010, 13:08
merak etme belgeside var sabah gazetesi onuda yayınlamıs bunlar hep boylevatan elden gidiyor yargarası yaparlar ama aynı seyi kendileride yapar
kardeş buraya imzalı belgeyi yapıştır.sabahta gördüğün adi bir Kağıtt

zekı62
31-08-2010, 13:13
illiyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin
30 Ağustos 2010 günü Sabah Gazetesi'nde çıkan
'MHP lideri Devlet Bahçeli 57. Hükümet zamanında Barzani'ye silah ve para verdi'
başlıklı habere ilişkin yazılı basın açıklaması.
30 Ağustos 2010

Başbakan Erdoğan’ın kamu bankalarından usulsüz kredi vererek yandaşlarına peşkeş çektiği Sabah gazetesinin 30 Ağustos 2010 günkü manşetinde “Barzani’ye 57. Hükümet zamanında silah ve para yardımı yapıldığına” ilişkin bir haber yer almıştır.

Sabah Gazetesi’nin ele geçirdiği “çok özel” belgelere dayandırıldığı iddia edilen bu maksatlı haber, İmralı ile referandum pazarlığında suçüstü yakalanan Başbakan’ın ve yandaşlarının içine düştükleri panik hali ve çaresizliğin bir tezahürüdür.

Başbakan’ın emrindeki bu gazetenin meslek ahlakı açısından lekeli sicili esasen bilinmektedir.

Çamura batmış olan Başbakan’ı kurtarmak telaşıyla “kozmik oda”da hayali belge avcılığına çıkması bu bakımdan yadırganmayacaktır.

PKK’nın en büyük destekçisi olan, Türkiye’ye her fırsatta dil uzatma cüretini gösteren Barzani hakkında bugüne kadar söylediklerimizin arkasındayız. Bu peşmerge reisi hakkındaki kanaatimiz hiçbir şekilde değişmemiştir.

Bu husus herkes tarafından çok iyi bilinmelidir.

Çıkan bu haberle ilgili olarak buradan sahibinin sesi maşaları değil, onları kullanan Başbakan’ı muhatap alarak kendisine seslenmek istiyorum:

1. Devletin arşivi ve gizli belgeleri AKP hükümetinin elindedir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Barzani’ye yapılan yardıma onay verdiğine ilişkin bir belge varsa Başbakan’ı bunu açıklamaya davet ediyorum.

Barzani’ye silah verilmiş midir, kimin aracılığıyla verilmiştir?

2. Irak’la ilişkiler, Barzani ve Talabani ile son onbeş yıl içinde yapılan temas ve işbirliği hakkındaki devlet arşivlerindeki bilgi ve belgeler de AKP hükümetinin elindedir.

Başbakan Erdoğan’a bu konuda şu açık çağrıda bulunuyorum:

√ Barzani hangi dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından kullanılmış, Barzani’nin peşmergeleri Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın emrinde PKK’ya karşı yürütülen mücadelede hangi görevleri yapmıştır?

√ Barzani’ye PKK ile mücadele için bu dönemde ne kadar para ve silah yardımı yapılmıştır?

√ Barzani’ye bu yardımların verildiği dönem, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in bu peşmerge reisinin “postal yalayıcısı” olduğunu söylediği dönem midir?

√ Barzani’nin desteğiyle hangi PKK yöneticileri Irak’ın kuzeyinde yakalanıp Türkiye’ye getirilmiştir?

3. ABD’nin Irak’ı işgalinden sonraki dönemde Barzani’nin PKK teröristlerine sağladığı fiziki koruma, lojistik destek ve siyasi himaye ne olmuştur?

4. AKP hükümeti bugün “ağabey” dediği, kırmızı halılarla karşıladığı Barzani’ye PKK’ya desteğini kesmesi için baskı yapmış mıdır, yaptırım uygulamış mıdır?

5. Ekim 2009’da Habur’da PKK’lı bir terörist grubunun Türkiye’ye girişinden önce AKP hükümeti Barzani ve onun aracılığıyla Kandil çeteleri ile hangi pazarlıkları yürütmüştür?

Barzani yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani Habur ihanetini AKP hükümeti ile birlikte hazırladıklarını, dönemin MİT Müsteşarı Emre Taner’in bu amaçla görevlendirildiğini açıklamıştır.

2 Kasım 2009 tarihli Türk basınında yer alan bu haber yalanlanmamıştır.

Başbakan kendisine bağlı MİT Müsteşarı’na Habur ihaneti planlaması için ne talimat vermiştir, pazarlık nasıl yürütülmüştür?

● Başbakan Erdoğan’ı dürüst ve namuslu olmaya, elinde bulunan devlet arşivindeki bu konulardaki bilgi ve belgeleri açıklamaya çağırıyorum.

Kendisi açıklamaz, bundan kaçarsa günü geldiğinde bunların açıklanacağını ve kendisinin de çok mahcup olacağını bilmesini istiyorum.

alperen
31-08-2010, 13:22
fazla söze gerek yok apo itini idamdan kurtarıp sonrada meydanlarda ip hoplayan kimOnly the registered members can see the link
evet daha bundan ötesi varmı

zekı62
31-08-2010, 13:50
fazla söze gerek yok apo itini idamdan kurtarıp sonrada meydanlarda ip hoplayan kimOnly the registered members can see the link

daldan dala atlamayalım.

veyselbakan
31-08-2010, 13:54
bence biraz sakin olalım ne dersiniz ???

zekı62
31-08-2010, 13:58
o konuyuda tartışırız ama şimdi konu başlığımız- Bahçeli onayıyla Barzani'ye yardım selamlar

alperen
31-08-2010, 13:59
daldal dala atlamıyoruz sadece bahçelinin aynı bdp gibi terörden yararlanmaya çalıştığını anlatıyoruz benim mhpye sözüm yok ama bahçelinin terörün bitmesini istemediğini bilmek için medyum olmaya gerek yok artık TÜRK milleti uyandı koyun değil ki istediğin yere süresin

zekı62
31-08-2010, 14:02
daldal dala atlamıyoruz sadece bahçelinin aynı bdp gibi terörden yararlanmaya çalıştığını anlatıyoruz benim mhpye sözüm yok ama bahçelinin terörün bitmesini istemediğini bilmek için medyum olmaya gerek yok artık TÜRK milleti uyandı koyun değil ki istediğin yere süresin

- Devletin arşivi ve gizli belgeleri AKP hükümetinin elindedir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Barzani’ye yapılan yardıma onay verdiğine ilişkin bir belge varsa Başbakan’ı bunu açıklamaya davet ediyorum.

??????

demekki koyun gibi sağa sola sürülmüş

ESES-58
31-08-2010, 14:04
siyasette her türlü çirkeflik her şekilde yapılıyor.ak geçinenlerin bu ülkede yapmayacağı yok.bahçeli tv de açıklamasını yaptı referandum yaklaştıkça çamur at izi kalsın misali rezaletler artıyor.sen karala 1 dkda aklanman epey zaman alır nasıl olsa,yazılı ve görsel medya elinde çok görmüyorum ama bu kaset ve iftiralar keser döner sap döner gün gelir hesap döner.forumdada erdal arkadaşım başta olmak üzere bazı arkadaşlar hazır kıta bekliyormuş haberi dallandırmak için

osmann
31-08-2010, 14:04
ben asker iken (1993-1994) sınır ötesinde ki barzani ve talabani aşiret güçlerine maaş bağlandığını karakol tahsis edildiğini ve erzak yardımında bulunulduğunu (ki bu erzak yardımı öyle gönül rızasi ile arada bir yapılan değil düzenli haftalık aylık şeklinde yardım idi) duymuş idik... sonralarda bunu bazı komutanlar tv ekranlarındada söylemiş idi... eee o günlerde barzani ve talabani gidi leri albaylarımızın karşısında esas duruşta dururlardı... o günlerin altından çok sular aktı... o zamanlar ağaları bizdik... onlara kol kanat germiştik... şimdilerde başka ağa buldular... düşman olduk haliyle...mesele budur...
selametle...

ESES-58
31-08-2010, 14:09

hemşerim bahçeli bdp ile aynı safta değil,ateşkes anlaşması yapmadı,haburda halayda çekmedi,bayrak isteyene sessizde kalmadı,yan gelip yatma yeride demedi,kırmızı çizgilere plastik kelepçe ve çuval misilemeside yaşatmadı.eyalet sistemide geliştirmedi,devam edin türk adını ağzına almayan türk milletine değer vermez hafifçesi bu

ESES-58
31-08-2010, 14:16
ben asker iken (1993-1994) sınır ötesinde ki barzani ve talabani aşiret güçlerine maaş bağlandığını karakol tahsis edildiğini ve erzak yardımında bulunulduğunu (ki bu erzak yardımı öyle gönül rızasi ile arada bir yapılan değil düzenli haftalık aylık şeklinde yardım idi) duymuş idik... sonralarda bunu bazı komutanlar tv ekranlarındada söylemiş idi... eee o günlerde barzani ve talabani gidi leri albaylarımızın karşısında esas duruşta dururlardı... o günlerin altından çok sular aktı... o zamanlar ağaları bizdik... onlara kol kanat germiştik... şimdilerde başka ağa buldular... düşman olduk haliyle...mesele budur...
selametle...

bende 92 lerde o taraftaydım.doğrudur olabilir ama o zamanın şartlarında.öyle gerekiyordu.düşmanımın düşmanı dostumdur.her şey o anki şartlara göredir.bu anki şartlara göre değil, ulu hakan 2, Abdülhamit hanın hamidiye alayları vardı o misal

alperen
31-08-2010, 14:34
- Devletin arşivi ve gizli belgeleri AKP hükümetinin elindedir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Barzani’ye yapılan yardıma onay verdiğine ilişkin bir belge varsa Başbakan’ı bunu açıklamaya davet ediyorum.

??????

demekki koyun gibi sağa sola sürülmüş

bahçeli vermediğini ispat etsin kimin koyun olduğu çıkar ortaya
Talabani'ye her ay 600 bin dolar (Only the registered members can see the link)
Bahçeli onayıyla Barzani'ye yardım (Only the registered members can see the link)
maden para vermedi dava açsın kanıtlasın

Bahçeli, Barzani'ye silah gönderdi mi? (Only the registered members can see the link)

Bahçeli,Böyle bir şey yapmadık niye diyemiyorsunuz?Para vererek büyüttüğünüz adamların zamanla Türkiyeye düşman hale geleceğini düşünemedin mi yoksa?Açıkça söyle de bilelim.Erdoğanın yanlışları senin haltlarını temizler mi? Bahçeli kendi açıklamasında yapmadım diyemiyor bundan büyük kanıt olur mu?

veyselbakan
31-08-2010, 14:42
bahçeli vermediğini ispat etsin kimin koyun olduğu çıkar ortaya
Talabani'ye her ay 600 bin dolar (Only the registered members can see the link)
Bahçeli onayıyla Barzani'ye yardım (Only the registered members can see the link)
maden para vermedi dava açsın kanıtlasın

Bahçeli, Barzani'ye silah gönderdi mi? (Only the registered members can see the link)

Bahçeli,Böyle bir şey yapmadık niye diyemiyorsunuz?Para vererek büyüttüğünüz adamların zamanla Türkiyeye düşman hale geleceğini düşünemedin mi yoksa?Açıkça söyle de bilelim.Erdoğanın yanlışları senin haltlarını temizler mi? Bahçeli kendi açıklamasında yapmadım diyemiyor bundan büyük kanıt olur mu?

1. Devletin arşivi ve gizli belgeleri AKP hükümetinin elindedir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Barzani’ye yapılan yardıma onay verdiğine ilişkin bir belge varsa Başbakan’ı bunu açıklamaya davet ediyorum.
adam bundan başka daha ne söylesin devletin ve hükümetin varsa bir bildiği çıkıp söylesin bu kadar basit!!!!!

alperen
31-08-2010, 14:47
bu hükümetin yanlışları bahçelinin yanlışlarını kapatmaz her fırsatta ülke bütünlüğünden bahsedip ben diyarbakıra gitmem demek ve barzaniye yardım iddaları biraz kafamı karıştırıyor.

veyselbakan
31-08-2010, 14:50
dedim ya bunların hiçbiri için burada nefes dahi tüketmeye değmez al birini vur ötekine dürüst bildiğim tek adam vardı benim için rahmetli ecevit oda vefat etti gerisi bana faso fiso geliyor!!!!

alperen
31-08-2010, 14:54
dedim ya bunların hiçbiri için burada nefes dahi tüketmeye değmez al birini vur ötekine dürüst bildiğim tek adam vardı benim için rahmetli ecevit oda vefat etti gerisi bana faso fiso geliyor!!!!

:clap2:::clap2:::clap2::evet doğru söylüyorsun benim içinde türkeş vardı.şimdiki siyasetciler tartışmaya bile değmez:45::45:

veyselbakan
31-08-2010, 16:19
tamamı ile katılıyorum sana

erdal05
31-08-2010, 17:35
siyasette her türlü çirkeflik her şekilde yapılıyor.ak geçinenlerin bu ülkede yapmayacağı yok.bahçeli tv de açıklamasını yaptı referandum yaklaştıkça çamur at izi kalsın misali rezaletler artıyor.sen karala 1 dkda aklanman epey zaman alır nasıl olsa,yazılı ve görsel medya elinde çok görmüyorum ama bu kaset ve iftiralar keser döner sap döner gün gelir hesap döner.forumdada erdal arkadaşım başta olmak üzere bazı arkadaşlar hazır kıta bekliyormuş haberi dallandırmak için
hazır kıta beklemek......doğrudur eses arkadaşım....belki haberi dallandırmak istedim....
çünkü...
bu ülkede...kürtleri yok sayarak....ırkçı bir türkçülük üzerine milleti birbirine düşürüp....kardeşliğe balta vurup...terörü dallandıran mhp'dir.....
terörün bitmemesi için...şehit kanlarından nemalanıp...kapalı kapılar ardında töreristlere yardımı dallandıran mhp'dir....
apo asılmadı diye meydanlarda erkeklik yapıp....apo'nun asılmaması için imza koyup....teröristlerin liderlerine bağlılığını dallandıranlar mhp'dir....
başörtüsünü çözeceğiz diye sözümona gene erkeklik yapıp....başı örtülü milletvekilinin başını açma ayıbını yaşayıp...başörtüsü sorununu daha da çıkmaza sokup dallandıranlar mhp'dir.....
türkiyenin doğusunda hiç olmayan....doğusunun onu sevmediği....onun da doğuyu sevmediği ...gerçek bölücülüğü dallandıran mhp'dir....

mhp bence..........şimdiye kadar belki çok oy almıştır...ama bundan sonra sivil anayasanın kabülünden sonra....ırkçılık üzerine ve terör üzerine düşüncelerini bina edemeyeceği için........
bitecektir....bitmelidir.....

osmann
31-08-2010, 17:59
bende 92 lerde o taraftaydım.doğrudur olabilir ama o zamanın şartlarında.öyle gerekiyordu.düşmanımın düşmanı dostumdur.her şey o anki şartlara göredir.bu anki şartlara göre değil, ulu hakan 2, Abdülhamit hanın hamidiye alayları vardı o misal

ben zaten şartlardan dem vurmuştum... ki bu sadece görünen kısmı. oysa, tansu çillerin meşhuurr örtülü ödenek leri ile kimbilir kimlere ne kadar verildi, bunları merak etmiyor değilim doğrusu...

evet zamanın şartlarına göre paralar verildi...
yine zamanın şartlarına göre hükümet olmak için abd den icazet alındı...

şu dinine yandımının zamanın şartlarını bir lehimize çeviremedik...
hep başkalarının şartlarına uygun...

not:geçen gün hn.ali nin bir lafını okudum."Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza,milletinize ve dininize fenalık edenleri affetmeyiniz".(Hz. ali.r.a)
alıntı yaptığım bu söz sanırım bu durumlara düşmemizin sebebidir...
selametle...

cev_cin
31-08-2010, 18:15
[QUOTE=zekı62;506497/QUOTE]

Bu belgeye göre gecici olarak durdurulmuş aponun infazı gerektiğinde derhal uygılanır diye de belirtilmiş ,e onlar asamamış yüreksizmişler AKP hükümeti güçlü ve tek başına iktidar infaz etsin de göreyim ....

cev_cin
31-08-2010, 18:19

Bu belgeye göre apo nun infazı geçici olarak durdurulmuş gerektiğinde derhal uygulanır denmiş,ozamanki iktidar yureksizmiş yapamamış diyelim ,AKP tek başına iktidar her kanınu çıkarma gücü var infaz etsin de göreyim ....

ESES-58
31-08-2010, 18:50
hazır kıta beklemek......doğrudur eses arkadaşım....belki haberi dallandırmak istedim....
çünkü...
bu ülkede...kürtleri yok sayarak....ırkçı bir türkçülük üzerine milleti birbirine düşürüp....kardeşliğe balta vurup...terörü dallandıran mhp'dir.....
terörün bitmemesi için...şehit kanlarından nemalanıp...kapalı kapılar ardında töreristlere yardımı dallandıran mhp'dir....
apo asılmadı diye meydanlarda erkeklik yapıp....apo'nun asılmaması için imza koyup....teröristlerin liderlerine bağlılığını dallandıranlar mhp'dir....
başörtüsünü çözeceğiz diye sözümona gene erkeklik yapıp....başı örtülü milletvekilinin başını açma ayıbını yaşayıp...başörtüsü sorununu daha da çıkmaza sokup dallandıranlar mhp'dir.....
türkiyenin doğusunda hiç olmayan....doğusunun onu sevmediği....onun da doğuyu sevmediği ...gerçek bölücülüğü dallandıran mhp'dir....

mhp bence..........şimdiye kadar belki çok oy almıştır...ama bundan sonra sivil anayasanın kabülünden sonra....ırkçılık üzerine ve terör üzerine düşüncelerini bina edemeyeceği için........
bitecektir....bitmelidir.....
vay be teşhis çok güzel arkadaşım demekki MHP her şeyin sorumlusu,her sorunun sebebi,alfabedende bu üç harf kalksa türkçemiz daha akıcı olur herhal,biz TÜRK üz ne suriye oluruz ne iran,ne tacik oluruz nede malezya biz yüce ALLAH ın bahşettiği sürece MÜSLÜMAN oluruz.olmayan sorunlar bu ülkede varmış gibi,milli mesele gibi gündemde tutuldu,bu meselelerle seçimler kazanıldı,rantlar yapıldı.ama şu unutuluyor bu millet türk milleti,bedevi toplumu değil

ESES-58
31-08-2010, 18:52
ben zaten şartlardan dem vurmuştum... ki bu sadece görünen kısmı. oysa, tansu çillerin meşhuurr örtülü ödenek leri ile kimbilir kimlere ne kadar verildi, bunları merak etmiyor değilim doğrusu...

evet zamanın şartlarına göre paralar verildi...
yine zamanın şartlarına göre hükümet olmak için abd den icazet alındı...

şu dinine yandımının zamanın şartlarını bir lehimize çeviremedik...
hep başkalarının şartlarına uygun...

not:geçen gün hn.ali nin bir lafını okudum."Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza,milletinize ve dininize fenalık edenleri affetmeyiniz".(Hz. ali.r.a)
alıntı yaptığım bu söz sanırım bu durumlara düşmemizin sebebidir...
selametle...

dostum seni eleştirmedim yazının doğruluğunu destekledim.güzel yazmışsın.

yakupyurt
31-08-2010, 19:28
ah su erdal kardeşteki mhp kuyruk acısı dinmek bilmiyor verdiler yine ağzına sakızı nedendir bilinmez evet oyu ile vatanımızı satmaya amerikayı koruma partisini akp yi ve yandaşlarına son pişmanlık fayda etmez gelin hayırda hayır vardır hayır siyelim herkese hayırlı referandumlar ne mutlu türküm diyebilene bu akp ye rağmen

ercişsat
31-08-2010, 19:38
gardaşlar bu belgede pkk yanlısı imralı yalağı talabani adamı başbakanın oyunudur.biz doğu anadoluda güney doğuda kaç tane pkk leşi öldürdüysek akp talabani imralı yol haritası çıktı üzerinden uyanın türk oğlu türkler başbakanınız kürdistan kuracak havarınız yok kandilden gelene davullu şehit gelince kelle diyen başbakan erdoğandır.ne mhpliyim ne başka bu memleket için can vermeye hazır bir neferim.adresim van.asayiş.jöh.

kellebekir
31-08-2010, 19:38

al bendende okadar

erdal05
31-08-2010, 20:47
ah su erdal kardeşteki mhp kuyruk acısı dinmek bilmiyor verdiler yine ağzına sakızı nedendir bilinmez evet oyu ile vatanımızı satmaya amerikayı koruma partisini akp yi ve yandaşlarına son pişmanlık fayda etmez gelin hayırda hayır vardır hayır siyelim herkese hayırlı referandumlar ne mutlu türküm diyebilene bu akp ye rağmen
ahh yakupyurt arkadaşım....bende ki kuyruk acısı keşke sen de de olsaydı....
zira bu kuyruk acısı ülkemin kuyruk acısıdır....
on yıllardır fildişi kulelerinden yurdum insanına bakıp....onları hor görme acısıdır....
ergenekon terör örgütüyle bu ülke insanının tepesinde asker dipçiğiyle...toplum mühendisliği acısıdır....
sen bilmezsin...ve darbeleri çok sever ve dahi hayırla yadedersin ama....ülkem insanı darbelerden çok çekmiş ve çok gözyaşı akıtmıştır...işte bu akıtılan gözyaşlarının acısıdır...
balyoz darbe planlarıyla...ülkemin camilerini bombalama gözü dönmüşlüğünü yapanlara bir şey yapamayan ...derin yargının çürümüşlüğünün acısıdır....
statükonun bize yaşattığı ezilmişliğin acısıdır....
heron görüntülerine rağmen...askerlerimizin ölümünü seyreden ondan nemalanan yerli hainlerin bize komuta etmesinin acısıdır....
başörtülü kızların gözyaşlarının acısıdır....
ülkemdeki bütün ceza evlerini bir nevi işkencehaneye çeviren ve burda sağdan ve soldan insanlarımınız kanına giren ....alçak düzenin acısıdır....
yurtta barış dünyada barış ilkesini tersine çevirip...dünyada da (komşularımızla) yurtta da savaş çığlıkları atıldığı için acılıyım....
dünya ülkeleri arasında...az gelişmiş ülkeler statüsüne bizi soktukları için acılıyım....
terörü...şehit kanlarımızın durdurulmasına mantıklı bir adım atmak yerine...çözümü hala silahta bulmaya çalışan mantığın acısıdır...
terör elebaşını asma imkanı varken asmayan....sonrada meydanlara ip atan zihniyetin traji-komik acısıdır....

ben tüm bu acıları bize yaşatan statükoyu ...kurulu düzeni hala savundukları için mhp'ye kızıyorum ve (tabi ki...chp - bdp'ye de)

ve bu referandumda "evet" demenin...statükoya bir gol atmak olacağını bildiğim için önemsiyorum...
statükonun tabutuna büyükçe bir çivi çakacağımız için...."evet" diyorum..

yakupyurt
31-08-2010, 22:27
kardeş senin ülkeni falan düşündüğün yok yorumlarına bakıyorum akp konu olunca heryerinden su kacırıyorsun sanki rte cok masum milletin parasını secimlerde talan eden yolsuzluğun her türlüsünü gemiciklerine yükleyip amerikayı asmıştır sen hala eski bıraktığımız yerde otluyorsun bence sende otlağını değiştir kafanı değiştiremessin kafanın içindeki beyin devre dışı kalmış gibi görünüyor hep nedense kafayı mhp ye takmışssın bu ülkede birtek milliyetci parti vardır oda mhp dir mhp kadar basına taş düşsün emi diyelim böyle bir imza atıldı neden diğerleri ecevit mesut yılmazın adı geçmiyor mhp o dönemde tek başına ikdidar kurduda bizim haberimiz yok akıllı bunları kafana sok ne mutlu türküm diyene diyebilene bu akp ve ikdidara rağmen

alperen
31-08-2010, 22:46
bölünmeyi ne kadar seven bir milletiz takım tutar gibi parti tutuyoruz sonuçta bir oy kullanacağız birbirimizin kalbini kırmaya değer mi biz bu adamlar için kendimizi yırtıyoruz ama bunlar yarin aynı masada oturup kolkola gezecekler ben bunların hiçbirinin bu ül***i düşündüğünü sanmıyorum

ESES-58
31-08-2010, 22:53
bölünmeyi ne kadar seven bir milletiz takım tutar gibi parti tutuyoruz sonuçta bir oy kullanacağız birbirimizin kalbini kırmaya değer mi biz bu adamlar için kendimizi yırtıyoruz ama bunlar yarin aynı masada oturup kolkola gezecekler ben bunların hiçbirinin bu ül***i düşündüğünü sanmıyorum

:present::present::present::present::present:

hüseyin
31-08-2010, 23:35
ahh yakupyurt arkadaşım....bende ki kuyruk acısı keşke sen de de olsaydı....
zira bu kuyruk acısı ülkemin kuyruk acısıdır....
on yıllardır fildişi kulelerinden yurdum insanına bakıp....onları hor görme acısıdır....
ergenekon terör örgütüyle bu ülke insanının tepesinde asker dipçiğiyle...toplum mühendisliği acısıdır....
sen bilmezsin...ve darbeleri çok sever ve dahi hayırla yadedersin ama....ülkem insanı darbelerden çok çekmiş ve çok gözyaşı akıtmıştır...işte bu akıtılan gözyaşlarının acısıdır...
balyoz darbe planlarıyla...ülkemin camilerini bombalama gözü dönmüşlüğünü yapanlara bir şey yapamayan ...derin yargının çürümüşlüğünün acısıdır....
statükonun bize yaşattığı ezilmişliğin acısıdır....
heron görüntülerine rağmen...askerlerimizin ölümünü seyreden ondan nemalanan yerli hainlerin bize komuta etmesinin acısıdır....
başörtülü kızların gözyaşlarının acısıdır....
ülkemdeki bütün ceza evlerini bir nevi işkencehaneye çeviren ve burda sağdan ve soldan insanlarımınız kanına giren ....alçak düzenin acısıdır....
yurtta barış dünyada barış ilkesini tersine çevirip...dünyada da (komşularımızla) yurtta da savaş çığlıkları atıldığı için acılıyım....
dünya ülkeleri arasında...az gelişmiş ülkeler statüsüne bizi soktukları için acılıyım....
terörü...şehit kanlarımızın durdurulmasına mantıklı bir adım atmak yerine...çözümü hala silahta bulmaya çalışan mantığın acısıdır...
terör elebaşını asma imkanı varken asmayan....sonrada meydanlara ip atan zihniyetin traji-komik acısıdır....

ben tüm bu acıları bize yaşatan statükoyu ...kurulu düzeni hala savundukları için mhp'ye kızıyorum ve (tabi ki...chp - bdp'ye de)

ve bu referandumda "evet" demenin...statükoya bir gol atmak olacağını bildiğim için önemsiyorum...
statükonun tabutuna büyükçe bir çivi çakacağımız için...."evet" diyorum..

agzına sağlık erdal....

gacvokem
01-09-2010, 00:22
böyle belge olmaz yalan yanlış şeylerleri burda belge diye göstermeye kalkmayın. hani bunun tarihi hani bunun sayısı, göster kardeşim resmi gzetede yanınlana nüshasını , o zaman sana hak verlim, bunun gibi onlarca belge kopyalıyıp yapıstırayım ben buraya

beydemir
01-09-2010, 01:05
zeki62 kardeş büyük bir gazetenin belge olmadan bol keseden savuracağını zannetmiyorum bu işin birde mahkeme boyutu var adamlar imzalı belgeleri mahkemeye saklıyorlardır.

beydemir
01-09-2010, 01:14
adam bundan başka daha ne söylesin devletin ve hükümetin varsa bir bildiği çıkıp söylesin bu kadar basit!!!!!
veysel kardeş devlet arşivleri her iddiada öyle açılsa o arşivler laçka olur + akp hükümeti kendi çıkarları için devlet arşivlerini kullanmış olur bu iş mahkeme boyutuna taşınırsa savcılar ve hakimler tarafından böyle birşey yapılabilir.sayın bahçeli başbakana çatacağına kendini aklamaya gitsin dün ikna odası şoku bugün barzani-talabani şoku bu şoklar böyle giderse MHP ye çok oy kaybettirir.

erdal05
01-09-2010, 01:48
kardeş senin ülkeni falan düşündüğün yok yorumlarına bakıyorum akp konu olunca heryerinden su kacırıyorsun sanki rte cok masum milletin parasını secimlerde talan eden yolsuzluğun her türlüsünü gemiciklerine yükleyip amerikayı asmıştır sen hala eski bıraktığımız yerde otluyorsun bence sende otlağını değiştir kafanı değiştiremessin kafanın içindeki beyin devre dışı kalmış gibi görünüyor hep nedense kafayı mhp ye takmışssın bu ülkede birtek milliyetci parti vardır oda mhp dir mhp kadar basına taş düşsün emi diyelim böyle bir imza atıldı neden diğerleri ecevit mesut yılmazın adı geçmiyor mhp o dönemde tek başına ikdidar kurduda bizim haberimiz yok akıllı bunları kafana sok ne mutlu türküm diyene diyebilene bu akp ve ikdidara rağmen
yazılarımda hiç ak parti lafı geçmedi....ama seninde bundan kuyruk acın olsa gerek ki...yazılarımı şaşı gözle okuyup...geçtiğini sanıyosun...
ben kurulu düzenden...statükonun yanlışlarından ve buna iman etmişlerin hayırsızlığından bahsediyorum...
eğer senin zihniyette statükoya iman eden....bu hayırsızların içersindeyse....bilemem...

sorun nedir biliyomusun...sorun her dönem iktidar yada muhalefet....mhp üst yönetiminin mutlaka bir başka partinin kuyruğuna takılmasıdır...
dün...anap...dyp....
bugün ise....chp....
inanın üzülüyorum sizin adına....insanın hiç mi kendi adına onurlu bir duruşu olmaz....

neyse...ben samimi ülkücüleri sever ve saygı duyarım....ki onlar işkencecilerini yargılama fırsatını asla geri tepmez ve referandumda "evet" oyu kullanırlar....
siz ise...darbe sever olduğunuz için....işkencecilerinize...aşıksınız....
kendiniz teröristlerle görüşür....sonra masum insanlara iftira atarsınız....
yakalanınca da...kem küm....

Volkan
01-09-2010, 08:47
konu kapanmıştır.