Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : dreambox 500s acilma sorunu

karizma_ugur
12-10-2010, 22:48
selam arkadaslar elimde dreambox 500s var serverli ama acilirken ekran geliyor geri gidiyor bu sorunu nasil halede bilirim ama yedegini almam lazim icinde server bilgisi var yardimci olursaniz sevinirim..

Admin
13-10-2010, 01:41
Cihaz hiçmi acılmıyor?Server aldıgınız yer size server bilgilerini vermesi gerekiyor bizim uyelerin bende tum yedekeri var mesela

karizma_ugur
13-10-2010, 02:00
aciliyor kapatiyor bunun baska caresi felan yokmu ben yurtdisindayim serveri kimden aldilar bilmiyorum yani baska bir sekilde box sa baglanma ihtimalim yokmu yedegi almak icin

yalcinticaret
13-10-2010, 10:02
cihaza image yükleyince büyük ihtimal sorunun kalmayacak benim cihazda durmadan açılıp kapanıyordı ya adaptör yada image dediler yazılım attım düzeldi server bilgisine gelince keşke cihaz sağlam iken addonstan tuxbox yukleyip yada ftp ile server bilgisine yedekleseydin

baretta29
13-10-2010, 18:15
Arkadaşım cihaza image veya backup yüklemeden önce cccam config yedegini almalısın yoksa server bilgilerin gider tekrar serverinle baglantı kurmak zorunda kalırsın.Cihazda menü-kurulum -uzmankurulum-iletişim bilgilerinde serverini görebilirsin ;
Serverinin çalışıp çalışmadığını anlamak için 2 yol var.
1- Internet eplorer adres kısmına bunu yapıştır. Only the registered members can see the link
Buradaki IP adresini temsili yazdım. Dreamboxun IP numarasını bilmiyorsan kumandadan Menu-kurulum-uzman kurulum-iletişim kurulumundan IP yazan yerdeki numara senin dreamboxun IP numarasıdır. Bu numarayı yukarıdaki linke yazıp enterle. Açılan sayfada (CCcam info pages) hostun altında kullandığın serverin adı, cards'ın altındaki ise serverdeki kartların sayısıdır.
Sayfa görüntülenemiyor mesajı alırsan sorun senle ilgilidir.

2- Kumanda ile sarı tuşa bas. CCcam Info-Servers kısmına gir. Soldaki renk YEŞİL, sağda ise cards sayılarını görüyorsan senin serverin kesinlikle ÇALIŞTIĞINI gösterir. Soldaki renk KIRMIZI, sağdaki cards sayıları sıfır ise senin serverin kesinlikle ÇALIŞMADIĞI gösterir.
Bir de DM 500-S’in internete bağlandığından emin olmak için kumandadan Mavi tuşla Addons dan gemini servera girmeye çalış. Cihaz gemini servere girerse nete çıkıyor demektir.

Tüm bunlara rağmen sonuç alamazsan, dreamboxa yeni imaj atıp denemelisin. Bazı durumlarda imajın yapısı bozulduğunda server çalışmaz.

karizma_ugur
14-10-2010, 12:07
arkadaslar siz beim dedigimi anlamadiniz ekran geliyor geri kapaniyor kumandadan hic bir islem yapamiyorum o yüzden ip adresini göremiyorum benim sorum su rs232 kablosuyla baglanip yedegini alma sansim varmi onu örene bilirmiyim peki.. saygilarimla

Volkan
14-10-2010, 13:01
arkadaslar siz beim dedigimi anlamadiniz ekran geliyor geri kapaniyor kumandadan hic bir islem yapamiyorum o yüzden ip adresini göremiyorum benim sorum su rs232 kablosuyla baglanip yedegini alma sansim varmi onu örene bilirmiyim peki.. saygilarimla

cihaz açılmıosa yekek alma şansınız yok. rs 232 ile yedek alınmaz.
sorununuz ya image yada adaptorde sorun var.

ilk önce sağlam 12 volt 2 amperlık bır adaptör ile cıhazı deneyın olmazsa ımage yuklemek zorundasınızx.

cccam ın yedeği yoksa bunu sadece servecıden alabilirsiniz.

şu an için baska çözum yok:

karizma_ugur
14-10-2010, 13:12
tessekürler...

Akep344
10-03-2012, 11:46
Arkadaşlar Bendede aynı sorun var ama ben şuan dreambox'un atadığı ip adresinini internetten göremiyorum alıcı kendi kendine reset atıyor image yükliyecemi biliyorum ama bir türlü ip adresini göremedim lütfen yardım eder misiniz?