rselturk Nickli Üyeden Alıntı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Koskoca üniversitenin akademik kadrosundan bir yürekli öğretim üyesi çıkmış ve önceliklerini sıralamış.Ne yani her üniversiteye bir mescit açılınca,dünya sıralamasında saygın bir yer mi ediniyorsunuz? Saygınlık ibadetle değil,çalışmayala başarıyla olur.Mısırdaki El Ezher Üniversitesi,pozitif bilimin hangi dalında tüm dünyanın takdirini kazanan bir başarıya imza attı? Bence en büyük ayıp,diğer akademisyenlerin suskunluğudur.Lütfen eğitimle ibadeti karıştırmayalım!...:nono:
ESAS BUNLARA Bakmak lazım !!
Rektörün danışmanı ‘02 Hacer’!
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Yavuz Coşkun, HCR Organizasyon ve Danışmanlık A.Ş.’nin sahibi Hacer Özil Kirişçi’yi danışmanı yaptı. Kirişçi’nin AKP Gaziantep İl yönetiminde görev yapması, tartışmalara neden oldu. Bazı akademisyenler Kirişçi’nin danışmanlığa getirilme-sinden rahatsız oldu.
“Biri Bizi Gözetliyor” adlı yarışmada “02 Hacer” olarak ünlenen Kirişçi, son AKP kongresinde il yönetimine girdi. Rektör danışmanlığı görevini, “AKP yöneticisi” olarak devam ettirmesi dikkat çekti. Kirişçi’nin üniversitedeki kantini de işlettiği iddia edildi.
04-01-2013, 17:12
world2000
dın dıye olecez yakında ne kadar meraklıyız bu ıslere
04-01-2013, 17:55
selvi64
Alıntı:
zekı62 Nickli Üyeden Alıntı
ESAS BUNLARA Bakmak lazım !!
Rektörün danışmanı ‘02 Hacer’!
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Yavuz Coşkun, HCR Organizasyon ve Danışmanlık A.Ş.’nin sahibi Hacer Özil Kirişçi’yi danışmanı yaptı. Kirişçi’nin AKP Gaziantep İl yönetiminde görev yapması, tartışmalara neden oldu. Bazı akademisyenler Kirişçi’nin danışmanlığa getirilme-sinden rahatsız oldu.
“Biri Bizi Gözetliyor” adlı yarışmada “02 Hacer” olarak ünlenen Kirişçi, son AKP kongresinde il yönetimine girdi. Rektör danışmanlığı görevini, “AKP yöneticisi” olarak devam ettirmesi dikkat çekti. Kirişçi’nin üniversitedeki kantini de işlettiği iddia edildi.
vaktiyle adalet bakanlarından birisi chp lileri (chp lilerin de alevi olanlarını) almayacağım da mhp lileri mi işe alacağım demişti.hatırlayın.
şimdi sıra akp lilerde.bu rahatsızlık niye.
04-01-2013, 19:35
zekı62
Alıntı:
selvi64 Nickli Üyeden Alıntı
vaktiyle adalet bakanlarından birisi chp lileri (chp lilerin de alevi olanlarını) almayacağım da mhp lileri mi işe alacağım demişti.hatırlayın.
şimdi sıra akp lilerde.bu rahatsızlık niye.
Akdeniz Üniversitesi vs vsRektörü Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
bunlar
09-01-2013, 22:33
rselturk
Selvi 64 Dost'u kutlarım;eveleyip gevelemeden sözü "Benim hırsızım,seninkinden daha iyidir!" demeye getirdi....:D
10-01-2013, 02:28
beydemir
arkadaşlar konuyu nerelere getirdiniz. konu mescit meselesi. 02 hacer benim hırsızım senin hırsızın meselesi değil.laf sırası gelince elhamdürillah müslümanız diyoruz konu cami mescit açmak olunca karşı çıkıyoruz bu milletin %99 u müslüman diyoruz konu ibatet olunca bazılarımız karşı çıkıyoruz bu milletin %99 u müslümansa cami veya mescide niye karşı çıkılıyor anlamadım. o ünüversitede okuyan 100 kişiden 99 u orada namaz kılacak benim bildiğim kadarıyla namaz dinin direğidir.bir müslüman üniversitede okuyan genç müslümanların namaz kılmasına neden karşı çıkar anlamadım.ben 2 şık bulabildim.
1-%1 lik kısım %99 a gelip gelmeye çalışıyor en az %99 kadar sesi çıkıyor.
2-söylendiği gibi bu mıilletin %99 u müslüman değil + birçoğu islam düşmanı dolasıyıyla namaz oruç hac zekat düşmanı
10-01-2013, 13:04
osmann
Alıntı:
rselturk Nickli Üyeden Alıntı
Koskoca üniversitenin akademik kadrosundan bir yürekli öğretim üyesi çıkmış ve önceliklerini sıralamış.Ne yani her üniversiteye bir mescit açılınca,dünya sıralamasında saygın bir yer mi ediniyorsunuz? Saygınlık ibadetle değil,çalışmayala başarıyla olur.Mısırdaki El Ezher Üniversitesi,pozitif bilimin hangi dalında tüm dünyanın takdirini kazanan bir başarıya imza attı? Bence en büyük ayıp,diğer akademisyenlerin suskunluğudur.Lütfen eğitimle ibadeti karıştırmayalım!...:nono:
"saygınlık ibadetle değil çalışma ile olur" lafı doğru bir laf.
1-üniversiteye cami açılmasındaki sebep, üniversitenin aya mekik yollaması veya dünya sıralamasında rekorları altüst etmesi amacı için değil, namaz kılmak isteyenlerin uzak camilere gitmek zorunda kalmaması içindir.
2-bugüne kadar hiçbir üniversitede cami,mescit yoktu da dünya sıralamasında önemli bir yeremi geldi? mescit açılırsa o geldiği yerde dahada gerileremi gider? daha gerisi varsa gitsin...
3-mısırdaki el-ezher üniversitesi çok çok olmasada bizdekilerden daha başarılı. kazandığı başarı oradaki camidenmi acaba? :) değil tabiki. cenabı hak zenginliği istediğine ilmide isteyene verirmiş. çalışırsa olur. çalışmazsan saray gibi camide yapsan nafile.
4-ülkede cami mescit gibi ibadethanelere karşı çıkanlara sebepleri ne olursa olsun katılmıyorum. (şayet gerek olmadığı halde cemaat kapasitesini karşılayan bir cami yanına bir tane daha yapılıyorsa karşıyım tabi.)
onlara katılmadığımı böyle sakin ve seviyeli bir şekilde anlatmama rağmen karşı taraf seviyesiz ve şiddetli anlatmaya başlarsa kalaylarım. bu memleket eskisi gibi sadece onların babalarının çiftliği değil. 70 milyonun çiftliği. çoğunluk ne derse o olur. akedemisyenler meslekleri için çalışıp çabalasında yerde sürünen üniversiteleri bir kalkındırsın. bu tip meselelere kafa yormasınlar. mescit açılır, giden gider ibadetini yapar. gitmeyen işine bakar.
bilmeyenler için söyleyeyim "yapılmak istenen mescittir, cami değil. herhangi bir binanın boş odası olabilir. minaresi olmayabilir. minberi olmayabilir. bildiğin boş oda. namaz kılma odası gibi"
10-01-2013, 13:38
zekı62
Alıntı:
beydemir Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar konuyu nerelere getirdiniz. konu mescit meselesi. 02 hacer benim hırsızım senin hırsızın meselesi değil.laf sırası gelince elhamdürillah müslümanız diyoruz konu cami mescit açmak olunca karşı çıkıyoruz bu milletin %99 u müslüman diyoruz konu ibatet olunca bazılarımız karşı çıkıyoruz bu milletin %99 u müslümansa cami veya mescide niye karşı çıkılıyor anlamadım. o ünüversitede okuyan 100 kişiden 99 u orada namaz kılacak benim bildiğim kadarıyla namaz dinin direğidir.bir müslüman üniversitede okuyan genç müslümanların namaz kılmasına neden karşı çıkar anlamadım.ben 2 şık bulabildim.
1-%1 lik kısım %99 a gelip gelmeye çalışıyor en az %99 kadar sesi çıkıyor.
2-söylendiği gibi bu mıilletin %99 u müslüman değil + birçoğu islam düşmanı dolasıyıyla namaz oruç hac zekat düşmanı
beydemir kardeş
-gelince elhamdürillah müslümanız diyoruz konu cami mescit açmak olunca karşı çıkıyoruz Diyorsuda !!
35 metre kubbe genişliği ile Türkiye'nin en büyük kubbeli camilerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii kapalı alanda 3500 açık alanda da 3500 cemaat kapasiteli olarak toplam 7000 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan tanıyor.
Kampüsün içinde devasa bir ibadet hane var ! daha ne mescidi acıyorsun
Nerde müslümanlık ! israf yok mu burda
11-01-2013, 04:03
beydemir
Alıntı:
zekı62 Nickli Üyeden Alıntı
beydemir kardeş
-gelince elhamdürillah müslümanız diyoruz konu cami mescit açmak olunca karşı çıkıyoruz Diyorsuda !!
35 metre kubbe genişliği ile Türkiye'nin en büyük kubbeli camilerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii kapalı alanda 3500 açık alanda da 3500 cemaat kapasiteli olarak toplam 7000 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan tanıyor.
Kampüsün içinde devasa bir ibadet hane var ! daha ne mescidi acıyorsun
Nerde müslümanlık ! israf yok mu burda
zeki62 kardeş tıp fakültesi morfoloji bölümüyle ilahiyat fakültesi arasındaki mesafeyi bilmiyorum ama bizim milletimiz burnunun dibindeki ibadet haneye gitmeye bile zorlanıyor eğer ilahiyat fakültesindeki cami uzak ise hiç gitmez veyahut zamanı el vermeyede bilir örneğin bir doktorun vakti olmayabilir.
bu mescit dediğimiz şey 3-4 metrekarelik bir odaya bir halı sermekten ibaret bunu büyütmeninde bir anlamı yok bunu büyütenler insanların namaz kılmasını istemeyen kesim din kardeşlerim münafıkların ve dindüşmanlarının oyununa gelmeyelim.
11-01-2013, 19:44
zekı62
Alıntı:
beydemir Nickli Üyeden Alıntı
zeki62 kardeş tıp fakültesi morfoloji bölümüyle ilahiyat fakültesi arasındaki mesafeyi bilmiyorum ama bizim milletimiz burnunun dibindeki ibadet haneye gitmeye bile zorlanıyor eğer ilahiyat fakültesindeki cami uzak ise hiç gitmez veyahut zamanı el vermeyede bilir örneğin bir doktorun vakti olmayabilir.
bu mescit dediğimiz şey 3-4 metrekarelik bir odaya bir halı sermekten ibaret bunu büyütmeninde bir anlamı yok bunu büyütenler insanların namaz kılmasını istemeyen kesim din kardeşlerim münafıkların ve dindüşmanlarının oyununa gelmeyelim.
evet usta: dediklerinde çok haklısın
İbadethanenin ismi ilahiyat fakültesi camii ve Kampüslerin içinde.
Kaldıki : Namaz ibadeti
Dokuz yerde namaz kılmak mekruhtur:
1. Yol ortasında; çünkü gelip geçenlere engel olur ve herkesin o yoldan geçme hakkı zedelenir.
2. Develerin çöküp yattığı yerde,
3. Çöplüklerde,
4. Hayvan boğazlanan yerde, (mezbahada)
5. Helâ yapılan yerde,
6. Yıkanılan yerde (gusülhanede),
7. Hamamda,
8. Kabristanda,
9. Kâbe’nin damında.
Ot, hasır, yaygı, kamıştan ma'mûl bir eşya üzerinde namaz kılmakta bir sakınca yoktur
Peygamberimizin (asm) ümmetine bahşedilmiş nimetlerden birisi de her yerde ibadetini yapabilme imkanı tanınmasıdır. Bu bakımdan temiz olmak şartıyla, her yerde namaz kılınabilir. Gasp edilen toprak üzerinde veya çalıntı bir elbise ile namaz kılmak doğru olmasa da kıldığı namaz geçerlidir.
bunun dışında : daha ne mescitmi yapalım yapmayalım ! Kapıyı ört çıkart çeketini kıbleni bul bitti :angry8: