değerli dostum ben şu şekilde anladım sorunu saniyedeki bit sayısı 9600,veri bitleri 8, eşlik yok, dur bitleri 1, akış denetimi yok, ayarlar bu şekilde olmalı. saygılar.
Printable View
aynı sorun bendede oluştu kabloyuda değiştirdim farklı bilgisayardanda denedim bir türlü olmadı
alakana teşekkürler kılavuzlu ama com 1 den böylecede bilgisayardan cihaza hiç bir şey yükleyemiyorum,kabloyu da değiştirmeme nazaran
com 1 ayarlarını dediğiniz gibi ayarladım şuanda com 1 çalışıyor sağ:clap2:: olasınız
benim değerli dostum bu verdiğim bilgiler benim bilgisayardaki orjinal bilgilerdir. yapman gereken masaüstü bilgisayarım sağtuş özellikler donanım aygıt yönetisi bağlantı noktaları iletişim bağlantı noktası com1 çift tıkla bağlantı noktası ayarları orada verdiğim işlemler benim pcdekilerin aynısı kusura bakma ama senin cihazda başka bir arıza olmasın varsayılan yükle desende aynımı birde volkan dostumun dediklerini uygulasan saygılar sunarım.
Değerli arkadaşlar herkese kolay gelsin konunun yeri burasımı değilmi bilemedim kusura bakmayın eğer yanlış ise moderatör
arkadaşlar düzeltirlerse sevinirim. hemen konuya gireyim benim sunny 7010 12.01.a5 cihazım var 2 hafta önce stream yazılımı
yükledim buraya kadar herşey normal bütün bunları bugüne kadar com1 girişi ile yapıyordum yazılımdan sonra com1 çalışmaz
oldu yazılımı tekrar sunny e çevirdim yine aynı com2 çalışıyor com girişli maos denedim com1 sağlam çalışıyor biosdan baktım
comlar sağlam fakat bir türlü com1den ne yazılım ne kke atamıyom okadar uğraştım birtürlü com1 in çözümünü bulamadım.
bilgisi olan bu konuda tecrübesi olan dostlardan bilgi ve tavsiye bekliyorum herkese saygılar sunarım. hocam bende de com 1 sorunu var biostan nasıl görebiliyoruz acaba
benim anakart elitegroup G31T-M7 yardımcı olabilirseniz sevinirim
değerli dostum senin anakart konusunda bilgim yok fakat Bilgisayar açılırken genelde -del tuşuna basarak -setup ayarlarına gir orada com1 ve com2 ayarlarına bak öncelikle açık olsunlar sonra adresleri auto mu ona bak öyleyse onlara manuael adresler ver bazan herşey normaldir ama yine de çalışmayabilir her biosta farkli olmakla birlikte integrated peripheral kisminda com portlarinin disable olmadigina emin ol. (eger oyleyse + - yada page up page down ile com1 ve com2 yap.esc ile ana menuye don.save ile cik.bilgisayar yeniden acilinca windows otomatik olarak portlari yukleyecektir. (eger bir arizasi yoksa.)BAĞLANTI NOKTASI AYARLARI kısmından daAlıntı:
Saniyedeki bit sayısı: 9600
Veri bitleri:8
Eşlik: yok
Dur bitleri:1
Akış denetimi:yok
olarak görmen lazım
inşaallaah yardımcı olmuşumdur. saygılar sunarım.
kılavuzlu ustam; senin dediğin gibi integrated peripheral bölümüne girdim,ama com portlarla ilgili bir şey yoktur sadece;
****** Port1 Adress bölümünde;
Disabled
3F8/IRQ4
2F8/IRQ3
3E8/IRQ4
2E8/IRQ3 var benimkindede 3F8/IRQ4 seçili,diğer com bağlantı ayarları normal,ilgine çok teşekkürler