aynen bence deAlıntı:
zaten güzel değildi. şahdı şahbaz oldu işte.
Printable View
ayrıca burada cengiz kurtoğlu yok
o da bunlardan ;)
Herşey tadında bırakılmalıdır. Eğer çekip sündürürseniz bu durumlara düşmeniz kaçınılmazdır. Artık köşelerine çekilmeleri gerekir. Ama söz ve beste üretimine devamla. Kendilerinin yaşlarıda bir hayli ilerledi. Arabesk şarkılarbelli bir yaşa kadar söyleniyor ama o yaştan sonra bayıltıyor insanı. İnmeleri gerekir bence de.
Saygılar.
Forever MÜSLÜM BABA...
:45:
bakınız asla ve asla arabeskın eskı sanatcıları dusus yasamaz,bunu kım soylerse soylesın ınanmam.ali tekin ture,ali seven,ali gencebay,şakır askan,muhıttın secen,selehattın ozdemır ve daha ısmını sıgdıramayacagım pek cok ustad var?bu adamlar magazınlerde tvlerde pek cıkmazlar ama beste sarkı sozu satarlar tıpkı benım gıbı.ayrrıca vvarmı hüseyin altın gıbı ses kimde var?
Orhan Abinin türkü tarzında söylediği parçalar özellikle çok hoşuma gidiyor. Bir Türk Halk Müziği kasedi yapsa, bol sazlı ve hoş istemezmiyiz yani. Abiciğim; öyle bir saz ve söz üstadı gelmedi bu aleme. Yerini doldurabilecek birini de ben henüz görmedim. Daha zamanı var diyorum. Hepsinin de yeri ayrı ayrı sanatçılardır. Müslüm ve Ferdi ninde yeri ayrıdır ve yerleri doldurulamaz. Bunların zaman içinde bir çok defalar taklitleri çıktı, ama; hiçbiri orijinalinin tadını vermedi ve vermez.
arkadaşlar bu üç sevdiğim sanatçıyı dinleyerek büyüdüm...fakat bir kenara çekilme zamanları geldide geçti bile...ne demek istediğimi bir yetmişli ****enli yıllarda okudukları birde son okudukları klasiklerdeki parçalarıyla kıyaslama yapacak olursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız..nefes,ses tonu ve gırtlak farkı...bu üçlünün bugün parça okurken komik ve aciz duruma düştükleri bariz eksileri..fakat insanoğlu neden hala olmayacak duaya amin der anlamıyorun...
türkiyede orhan GENCEBAY, zeki MÜREN ,barış MANÇO, nun yeri asla ve asla dolmaz.SELAMLAR.
müslüm gürses tarzını değiştirdi çünkü artık ses tonu fazla yukarılara çıkamıyor orhan baba genelde saz çalma taraftarı aynı şekilde artık gırtlak yavaş yavaş gidiyor ferdi de aynı şekilde zaten onlarda bazı şeylerin farkında ama neolursa olsun onlar bizim değerlerimiz ve baş tacımız rahmetli zeki müren gibi bu değerler kolay yetişmiyor biz ve bizden önceki nesiller onların şarkıları ile yetişti ve halende eski şarkıları bir yerde çaldığı zaman insanı alıp bir yerlere götürüyor bırakırlar y da bırakmazlar onların takdirine kalmış ama ne olursa olsun hepsi kalplerimizde çoktan taht kurdular zaten saygılar!