cıhazıarın hepsi ayni sadece marka degişik.
Printable View
cıhazıarın hepsi ayni sadece marka degişik.
Adsl ,pc, çanaksız kart paylaşımı
Kart paylaşım sisteminin yeni harikası
Kart paylaşımında son nokta artık ne pc nede adsl gerekmiyecek. site site dolaşıp server arama derdinizde son buluyor.
Çift board ( iki kart) sayesinde şifreli kanalların datalarını alıyor...bahsi geçen. kanalların hespsini açmaktadır.tps--nova --absat--cyfra--aljacera--show time --art-- mct ler --s.wiewler vs.vs. kesintisiz açmaktadır bu yazılanları.
Aynı görevi yapan cihazlar. bunlardır...
baff 5000 twin.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
bu da baff 6000 twin dir...
ST 5109 Chipset Processor
2mb Flash
LAN 10/100 Mbps Ethernet Girişi
Kart girişi(Tüm kartları okuyabilme özelliği)
Donarak kanal geçiş özelliği
Ekrandaki bir kareyi dondurup açılış resmi yapma
Wireless (Kablosuz) paylaşım
Sharp Tuner
Modulator
Bilgisayrdan RS 232 kablo ile yazılım yükleme
Emu yazımı aktif ve yüklenebilme imkanı
Ekranda kanal bilgisi
Çoklu dil seçeneği
Manuel ve otomatik kanal arama
Çift scart soket
Diseq motor özelliği
S/PDIF (Optik Çıkış)
İŞTE BUDA YENİ ÇIKACAK OLAN- BAFF DVB HD 1000 RECEIVER
Full MPEG DVB-S/DVB-S2 (H.264) HD uyumu
400 MIPS Based işlemci
8mb Flash
HDMI
HD USB 2.0 giriş (2 ad)
PVR harici USB(Hard Disk) kayıt özelliği
MI HD Video/Audio çıkış
LAN portundan yazılım güncelleme
LAN 10/100 Mbps Ethernet girişi
Kanal isim ve komutları için ön panel VFD Display
Programlanabilir 400 kanal TV ve Radyo
Çoklu dil menü desteği
Hızlı kanal geçişi (1sn'den kısa sürede
Kanal listesi düzenleme /Favori kanal listesi düzenleme
Gerçek renk OSD
Full Picture in Graphic Fonksiyonu
Kanal bilgisi için elektronik program rehberi
Altyazı desteği
Yazılım emülasyonu ve VBI ekleyerek desteklenmiş teleteks özelliği
Kanal ve program kilidi
2 alıcı arasında program ve kanal bilgisi transferi
Eğlenceli oyunlar
Dijital ve Dolby ses çıkışı için S/PDIF
DiseqC 1.0,1.1,1.2 ve USALS
Dual Decoding (PIP)
Servis bilgisiiçin VFD ekranı
Gerçek zamanlı saat
Çift slot reader (Kart Girişi)
Kanal izlerken geri-ileri sarma ve dondurma
S/PDIF (Optik Çıkış)
ek çanak takmadan multifeed ile 33 derece o***dir.
*TÜRKSAT 42 * EUROBİRD 33 *
birde süpriz var içinde herşeye değer...
*İYİ SEYİRLER*
bu cıhazdan ıkı yıl bende sattım kurdugum evlerde halen kullanan musterılerım var. sımdı dream cınema yazıyo ustunde yarın ne yazar bılmem benım sattıklarım dıgıbox tu ama aynı cıhaz 33 dereceden guncellıyo kendını sınyallerı denıldıgı gıbı ıyı ayarlamanız lazım sınyal kalıtesı dustugunde sıfrelerı cozmuyor ama bu makınalar hala calısmamktadır onu da soylıyım fıyat olarakta 250 ytl cıvarındadır. bende o cıvarlarda satıyorum .hotbırden eurobırd 9 a gecen kanallarıda mct paketı gıbı acıyor. bılgılerınıze.
Önce ögrenecek ve sonra görüş yazacaksınız, komik duruma düşmemek için.Alıntı:
Merih Video 37 sene evvel kurulmuş bir şirkettir.Adam gibi üretim yapar.SEOUL ve HIREMCO da Merih Video'nun markalarıdır.Bahsi geçen firma için Merih Video sadece geçmişte fason üretim yapmıştır.
Merih Video' nun bir dolu İLK leri vardır. Türkiye'de ilk analog uydu alıcısını, ilk offset çanak anteni ve ilk tuşlu telefonu bu şirket üretmiştir...
Ayrıca 1970 ve 1980 yıllarında Türkiye' de ilk video kaset kiralama sistemini de Merih Video kurmuştur, işletmiştir.
Karalama yapmaya bayılıyorsunuz, kolay çünkü.
Saygılar
D-mart Kanallarını Digi Kanallarını Açı Yor Sa Güzel Dir
arkaşlar elimde dream cinema cihazı vardır sıfır kutusunda ilgilenen arkaşlar varsa msj atsınlar yardımcı olalım
veee booooooooooommmmmmmmmm patladı:DAlıntı:
malum kanal ok.
saadece dream cinemada diğer tüm çift tunerlilerde yok.
Original Dream cinema farkıyla
her türlü şifre çözen cihaz arattırın gittigidiyorda.
ve boooom patladı.
malum kanal OK.
anladın sen onu:wave:
dikkat saadece Original Dream Cinemada .
buda daha ucuz niye açmıyor demeyin sonra.
özel bir işlem sonucu OK.dir.
her türlü şifre çözen cihaz arattırın Gittigidiyorda
Arkadaşım sana acık uyarı yapıyorum.
Forum kurallarını oku !
yok öyle bir şey aldanmayın cihazlar elinde kaldığı için dreambox tan başkasına aldanmayın
vala arkadaslar her kafadan ses cıkıyor simdi cebimde param olsa alsammı almasammı diye dusunurum valaa herkesin ortak fikri nedir ben cok merak ettim! şimdi bu uydu alınırmı alınmazmı bi yazın istersenizz
bir konu tartışılırken o kadar cılkı çıkarılıyorki firmalar arası sataşmalar birbirlerini karalamalar dalga geçmeler şimdi bu forma yeni üye olacak bir arkadaş şu yazıları okusa her halde şaşırır kalır arkadaş isteyen istediğini alır yada almaz ama mesele o değil asıl mesele ne biliyormusunuz fikirler uyuşmasada karşımızdakininde bir gururu olduğunu unutmamak karşındaki insanı cahil ve ahmak yerine koyup yazılar yazmamak fikirlerini yazarken saygı sevgi ve ahlak çerçevesinde yazılar yazmak yoksa bu uydu her türlü şifreyi çözse ne olur çözmese ne olur saygılar!
bu cihaz baff
Her Türlü şifre çözen Uydu Cihazı Internetsiz Her Türlü Şifre Çözen Uydu Cihazı İnternetsiz!!!
Fiyat: 340.00 YTL ARKADAŞLAR BU BİR SORUMSUZLUKTUR BU SİTE BİLDİGİM KADARA ÇOK CİDDİ ALDATICI BİR REKLAMA ALET OLMAZ BU ARKADAŞ BİR ŞEY SÖYLÜYOR AMMA DİLİNİN ALTINDA YAŞ BİR BAKLA VAR.... VARSA GERÇEKTEN BÖYLE BİR CİHAZIN AÇIKCA İSMİNİ CİSMİNİ YAZ KARDEŞ NELERİ ÇÖZÜYOR TAAM YAZDA ALICI TÜKETİCİ ALIRSA BİLEREK ALSIN UCUNU GÖTERİYOR YUVARLAK BİR S ÖZLE GERİSİ HİKAYE... LÜTFEN DÜRÜS OLALIM...TEMİZ SİTEMİZİ KİRLETMİYELİM BİRİLERİ BÖYLE BİR CİHAZ HAYAL EDEBİLİR AMMA HAYELLE GERÇEK AYNI DEGİL.......ÇOK DİKKAT....
Şu konuda yazan 7 sayfa yazıyı okursan anlarsın cihazın ne oldugu ne yaptıgınıAlıntı:
İkinci olarak sabit reklamları hiç bir forum engelliyemez tabi sabit olmıyan reklamları kendisi isterse gözüne takılırsa engeller.
Reklamlar reklamcı şirket tarafından gönderilir.Ne zaman ne göndercegi belli olmuor.
Alıntı:Öncelikle üstadlara selamlar ama ben bu cihazların randımanını daha göremedim doğrudur çok kurdum sözde çözüyor demeyin uydudan güncelleme yok sonu muallak ama daha önce kendi uydusundanda güncelliyordu şimdi 33 te bakalım bekleyip görecez ben yinede int yi tercih ediyorum çoğu zaman seul uydu cihazı güzel bir cihaz sıkıntı bana göre cihazın arıza durumunda yenisiyle değiştirlmesi firma alımı durdurursa güvence ne olacak ayrıca fiyatı daha hesaplı söylenenden bulabilirseniz bekle gör herzaman işe yaramıyor bazende beklememek gerekiyor nedenmi o süre işinde sizde kimsenin seyredemediği yüzlerce kanalı izliyorsunuz bide işin o tarafı var dimi. :ranger: :45: Eğerki ismi belli olan gerçekten kullanmış olduğunuz cihazlar varsa bildirirseniz
tabiki sevinirim kendi adıma.hepinize paylaşımlarınız için teşekkür ederim şimdiden:nono::
Baff firması yaklaşık 3 yıldır uydudan kart paylaşım işini yapıyor, onu tavsiye edebilirim ama hiç bir zaman şifreler ömür boyu çözülecek diye bir şey yok, bir bakarsaınız 2 yıl daha sürer bir bakarsınız 6 ay daha sürer onun için şifre çözülmesi işinde garanti yoktur.Alıntı:
saygılar
Ben cihaz hakkında iyi kötü alın almayın v.s gibi ifadeler de bulunmadım.Alıntı:
benim görüşüm piyasaya girmeye çalışan tüm firmaların yaptıgı gibi bir tutum da bulunuyor.
Bilinmesi gereken birşey var ki hiç bir zaman bu işlerin garantisi olamaz.Ben herzaman şöyle düşünmüşümdür.Örnek intel firması bir işlemci çıkartıyor daha önceden cıkartıcakları işlemci sayısını söylüyolar ama kimse çıkart o zaman işlemciyi alalım demiyor desede birşey degişmiyor.Teknoloji böyle birşey kullan at yada at ma kullan
saygılar,sevgiler :wave:
bilgiler için sağolun
arkadaş her türlü kanalı ,şifreyi çözüyor diye ÜFÜRMEYİN. bir kere o cihaz 3_4 isimle üretilen ama baff adında birleşen benim tam 3 yıldır kullandığım bi cihaz.bu kadarda şişirme cihazı.motorlu çanakta kullanıyom bu cihazı.hangi uyduda hangi paketten hangi kanalı açar tek tek söyleyim sana.püf noktalarını bile anlatayım.uydu adı değişince kanalı çözmediği gibi...hadi sky ıtalıa tps digi paketini açtırda görelim.cihaz şu an popüler amma doğrunun yanna yalan katıpta şişirmeyin...
Alıntı:
her türlü ile belgeselinden tut bilmem neyine kadar manasında yazılmıştır.
Her kanalı çözüyor denmedi. Baff cihazlarda bizim malum kanal yok bu bir.
kanal geçişleri 20 saniye ye kadar çıkıyor bu iki.
fiyatıda olsun ben onu alayım diyen arkadaşlar için 200 lira.
sınırsız sayıda temin edilir. 1 mb flasfh ile ancak o kadar olur. cihaz bozulursa garantisi yoktur.
Ayrıca Baff üretici bir firma değildir üreten firma yumatudur. zaten kendine hayırı yoktu birde paylaşımlı olunca.......anladın sen onu.
bu cihazın 2 saniyenin altında kanal geçişi var ve 2 mb dan toplam 4 mb flafh var ve original İBM işlemcilidir.
açtığı uydular nilesat hellasat eurobird9 hotbird 25 derece orbitler ve Türksat.
son yazdığımı açtır sendeki cihaza bu işi bırakırım.
Arkadaşlar forumumuz bilgi ve paylaşım forumudur, Gereksiz tartışmalara girmemeniz rica olunur, herkes bildiklerini paylaşması yeterlidir, A cihaz b cihazı iyidir tartışmalarına gerek yok herkes kesesine uygun olan cihazı alır kullanır. Kart paylaşımlı cihazlar genelde hemen hemen aynı paketleri açmaktadır. sadece araralarında fiyat farkı ve bazı teknik farklar vardır.
saygılar
son yazdığınız derken neyi kastettiniz sayın hemşerim? hangi uydu hangi kanalı? yazdığın uydular paketlerdeki bir kaç eksiğiyle paylasımda zaten.kanal geçişi hiç bir zaman öyle olmadı olmazda.sadece nilesattaki art paketi üstünde 6 saniye beklersin.ayrıca bendeki dreambox ve inpax2007ca&cı+abrakart varken şişirerek 3,5 katarak reklam yapmam yapana karşı çıkarım.çünkü reklam yapan her türlü şifreli kanalı diye yazıyor.Yiğidi öldür Hakkını inkar etme.lütfen şişirmeden ,milleti kandırarak değil, bildiklerimizi dosdoğru paylaşarak forma ve insanlara faydalı olalım.
Anlayan anladı.
arkadaşın dediği gibi boş laf ile iş olmaz.
Birbirinize saygınız olsun
Bu kadar ucuza düşmeyin sonra sonuclarına katlanırsınız.Hayır ben sonucuna katlanmak istiyorum diyorsanızda bizim hiç hiç bir önemi yok sadece piyadaki itibarınıza yazarlar yazılır.
Haberiniz olsun! Tartışın ama saygı sevgi cercevesinde
yok o cihaz 20 sn de geciyo benim ki digitürk ü acıyor filan gibi cümlelere gerek yok
SAYIN adminlerim tabii tartışalım.buralar bu iş için değilmi.ama ben sadece ve sadece kullanıcıyım.uydu konusundaki tecrübelerde ise çoğu satıcıya meydan okurum.tek zevkim varolan tecrübelerimi böyle kaliteli sitelerde paylaşmak.ama yanlış anlaşılmasın,birileride burda yanlış ve şişirme haber yaparsa kralıda olsa tepkimi veririm.bu da benim hakkım.herkese teşekkürlerimle...
Hoca burası gitti gidiyor gibi degildir malesef anlayan anladı derken ben sunu anladım bu cihaz digiturk yayınlarını çözuyor diyorsunuz herhalde peki bunu garanti ediyormusunuz surekli acacagına bir tartışma konusuda ben onunuze atayım madem bu kadar hersey yasal gibi gorunuyor bir acıklama yaparsanız sevinirim.Ozaman digiturke uye olanlar bosuna olmasın bu cihazdan alsınlarAlıntı:
Yazınızın bir örnegi;BU GARANTİYİ, EN BÜYÜK FİRMALAR DAHİ VEREMİYOR.Al dene Onay ver!
sayın felekcan,,Alıntı:
tepkinizi tabiki veriniz.Buna kimse hayır demiyor sadece bizim dedigimiz şu yazdıklarımızı düzgün uslupla yazarsak karşınızdaki insanında size yanıtı düzgün olur.
Tabiki amacım ahlak dersi vermek degil sadece tartışırken saygı sevgi gösterelim.
Benimde bu cihaz ve bu cihazı satan arkadaş hakkında düşüncelerim var.
Birkac soru ;
1."Her Türlü şifre çözen Uydu Cihazı Internetsiz" diye reklamlar veriyorsunuz ama çözdü şeyler belli başlı şeyler şimdi size oturup dünya üzerindeki tüm platformları yazarım herşeyi çözüp çözmedigi anlaşılır?Bu bir kandırmaca degil mi?
2.İnternetsiz diye birşeyi slogan yapmak mantıklı degil internet olmadan olabilir ama eurobird den sinyal alamazsa kullanan kişi cihaz hiç bişi çözmez?eee bu internet gibi degil mi ?
3.Digitürk acıyor diyorsun yada diger actıgı şeyleri farzı misal ilgili platform dava filan acsa hep o paket gitcek hemde dava sonucu o kadar parayı ödiyemcegi için batcak zaten gecmişte de böyle cihazlar yada kartlar cıkmıştı dolandırıp gitmişlerdi.Peki bu kadar şeyi güvenerek nasıl yapıyorsun ?
sayın battemperet işte olay bu..!benim tepki sebebim de budur.yani sizin o çok güzel sorduğunuz sorulara cevap versin ticaret peşinde olanlar şimdi! ben bu cihazı böyle bu şekil satmak isteyenin sesini keserim.çünkü böyle bir cihazı(baff5000tiwin,dream cinema,yumatutiwin,botech,korax 4x4..vs) 3 yıldır kullanırım,çalışma sistemi nedir,hangi yazılımla performansı iyidir..vs..cihazın kurdu olduk yani.amma hiç bir şekilde çözülemeyen sadece illegal şekilde paylaşımla izlenen ,maç+digitürk için de çözüyor bu cihaz dersen , böyle pişman ederler.herkese teşekkürlerimle....
arkadaşlar konuyu bağlayalım ben Dream Cinema kullandım ;cihaz Baff üretimi ve uydu paylaşımlıdır bazı yerli paketleri çözdügü için üretimi durdurulmuştur. bu cihazın sıfırı piyasada yoktur uydu paylaşımlı dvb alacaksanız BAFF 6000goldfta veya Yumatutwin alın hem garantisi var hemde sistem 3yıldır sorunsuz çalışıyor Saygılarımla...
Bu arada baff'nın anakartlarını YUMATU yapıyor BAFF'ında Kocaeli'de kocaman fabrikası var iki kaliteli firma birleşip alman teknolojisini kullanarak güzel bir cihaz yelpazesi yapmışlar uydudan paylaşım hakkında çok az bilgi var güzel bir konu paylaşımı oldugu düşünçesindeyim
uydudan paylaşımı destekliyoruz..:)
sevgili arkadaşlarım şunu söylemek istiyorum herne sebepolursa olsun adamlar hizmetiçin forumda paylaşım için birşeyler yapıyorlar bunu cihazne olursaolsun firmalar neyolursa olsun fazla önemiyok burada önemiolan fikirlerdir aynı zamanda beğenmezsen cihaz bana para sana geriveriliyor diyorlar önemli olan insanlardır forumdur düşüncedir herkese saygı ve sevgilerimle:wave:
bir konu actım destanlar yazılmış sizler büyüksünüz ya daha ne diyeyim hepiniz var olun özügr paylaşımın tek sitesi supersatforum.com
bende tecrübeli bi baff cı olarak diyorumki;baff 6000 gold dan uzak durun.o uyuz mıymıntı problem deposu gold yerine,baff 5000 ve 6000 tiwin den şaşmayın derim.6000 gold ve yumatu bi tarafa 5000 ve 6000 tiwin bi tarafa...daha almadan,kullanmadan anlayana ne mutlu..
bırakın kart paylasımı versinler de isterlerse butun kanalları versinler neden sikaytci oluyorsunuz keşke yumatu tvine dt verseler de izlesek alanlar bundan faydalansa iyi olmazmı
arkadaşlar yumatu twın fiyatı ne bilen varmı
adamlar çıkarmış bi gül gibi cihaz tartışıp duruyorsunuz ayrıca bu cihaz sürekli yenilikler getiriyor yeni kanallar geliyor söylermisiniz hanhi cihaz açıyor türksattaki kanalları konuş irfan kardeşim büyük sensin ama şunu söylicem sana kardeş fiyatı sürekli yükseltiyorsunuz sabit tutsanız iyi olacak bence hatay belenden şahin
evet yaa fiyatı gercekten cok pahalı ve su gunlerdede fiyatından dolayı fazla lüks durumunda fiyat konusunda indirim soz konusu olursa denene bilinir
uyudu_dunyası sayın serkan yılmaz ın bu yazısına cevap verirmisiniz?? sizi bekliyorum bende baska bir cihaz almıştım 2 ay kadar macları seyrettim ama simdi yok bu yayınlarında iddia ettiğiniz gibi garantisi yok.. cevap bekliyorum sizden:)))selamlar
alacak olanlar rahatlıkla alabilirler arkadaşlar. tek üzücü yanı yerli platforların olmayışı. yani d-smart ve digitürk gibi sistemler bulunmuyor. herkese kolay gelsin...
cihaz konusunda son gelişmeler varsa konuya yazarsanız sevinirim arkadaşlae.Nasıl alan oldumu
türk platforumlar hakkında böle konularda soru sormayın mesajınıuz editlenir cvp alamazsınız..
Arkadaşlar şimdi kuyuya bir taş atayım.
Cihazı alanlar için söylüyorum;
1-Önerilen güncelleme uydusu haricinde başka uydu denedinizmi? Biliyormusunuz?
2-Diyelimki buldunuz. Herşeyi seyrediyorsunuz, hiçmi okumuyorsunuz, bu şifreli kanalların sahipleri buna ne kadar izin verecekler.
3-Elbet sonu gelecek, bence paranız cebinizde kalsın
4-Eğer bir cihaz alacaksanız 1-2 yıldır birşekilde paylaşım devam eden değil 4-5 yıldır sürekli olanları tercih edin (marka ve yöntem belirtmeyeceğim, bu hem reklam hem diğer markalar için kötüleme olur)
5-Bu işin bedavası ve garantisi ne şimdikiler için ne de geçmişten beri kullandıklarımızda var herşeyin bir bedeli var unutmayın.
arkadaşlar yazıp çizmissiniz ne oldu bu cihazlara konuyu hortlatayım dedim:)
Twin cihazlar şu an itibiari ile paylaşıma devam etmektedir.
dream cinemada halen devam ediyormu yayınlar
Twin cihazlar satişı yapan birkaç bayii ile görüştm paylaşım desteğinin süresi ne kadar yani nezamana kadar bu kanalları açacak diye sorduğumda enaz 2-2.5 sene dedi.???ee sonra cihazları çöpemi atacağız..
Hiç bir şifreli platformun şifreleri şu zamana kadar açılacak diye kimse garanti veremez , belki 6 ay sürer belki 5 sene önemli olan kanallar açıldığı sürece ***ifiniz çıkarmanız.
yasal abonelikten size örnek vereyim , sadece showtıme paketinin yıllık abonelik fiyatı 365 dolar yani 558 Tl zaten twin cihazların fiyatları 150 tl ile 350 tl arasında değişiyor, yani sadece bir paketin yarı fiyatına cihazı alınıp kullanılıyor.
twin cihazlarda açılan paketler
13E Hotbird Uydusu - Nova Paketi (bir kısmı)
13E Hotbird Uydusu - xxxwiew Full
13E Hotbird Uydusu - xxx on Full
13E Hotbird Uydusu - Freex - Dorcel Full
13E Hotbird Uydusu - Absat
13E Hotbird Uydusu - Aljazera Sport Full
13E Hotbird Uydusu - Art full
13E Hotbird Uydusu - Cyfra Full
7W Nilsat Uydusu - Showtime Paketi
7W Nilsat Uydusu - ART PAKETİ
açılan paketlere göre toplam yasal abonelik kartların fiyatı 2 ile 2,5 milyar TL etmektedir. cihazlar hayli hayli parasını çıkarmaktadır. nekadar izlersek okadar karlı oluruz.
saygılar.
her türlü şifreyi cözerse bütün firmalar top atar sanmam
[QUOTE=TEKNİSYEN101;418918]Hiç bir şifreli platformun şifreleri şu zamana kadar açılacak diye kimse garanti veremez , belki 6 ay sürer belki 5 sene önemli olan kanallar açıldığı sürece ***ifiniz çıkarmanız.
yasal abonelikten size örnek vereyim , sadece showtıme paketinin yıllık abonelik fiyatı 365 dolar yani 558 Tl zaten twin cihazların fiyatları 150 tl ile 350 tl arasında değişiyor, yani sadece bir paketin yarı fiyatına cihazı alınıp kullanılıyor.
twin cihazlarda açılan paketler
13E Hotbird Uydusu - Nova Paketi (bir kısmı)
13E Hotbird Uydusu - xxxwiew Full
13E Hotbird Uydusu - xxx on Full
13E Hotbird Uydusu - Freex - Dorcel Full
13E Hotbird Uydusu - Absat
13E Hotbird Uydusu - Aljazera Sport Full
13E Hotbird Uydusu - Art full
13E Hotbird Uydusu - Cyfra Full
7W Nilsat Uydusu - Showtime Paketi
7W Nilsat Uydusu - ART PAKETİ
açılan paketlere göre toplam yasal abonelik kartların fiyatı 2 ile 2,5 milyar TL etmektedir. cihazlar hayli hayli parasını çıkarmaktadır. nekadar izlersek okadar karlı oluruz.
saygılar.[/QUOT
haklısın üstadım sonuna kadar katılıyorum ama gel sen bunu müşteriye anlat cihazı alan ölenedek açsın istiyor birde gelip bizlere dolandırıcı muamelesi yapmıyorlarmı işte bıçağın kemiğe dayandığı an.. tabiiki ya sabır diyoruz ama dur bakalım nereye kadar(he bu arada anlayışlı insanlarda var tabiiki)