ortalama yaş düşmüyor yükseliyor.
Printable View
avrupadaki insanların yaşam standartı ile bizim standardımız dağlar kadar farklı avrupalı emekli olunca dünyayı dolaşıyor bizdeise evin kapısın bile alamıyorsun arada dağlar dağlar var türkiyede emekliler neredeyse maske ile dolaşacak bakkala manava kasaba ev sahibine tanınmamak için saygılarımla
Emekliye ayrılan insanlarımızın nekadar neler ne sıkıntılar yaşadıklarını anlatırsak onlardan iyi ifade edemeyiz
elımızde bastonla gezerken emeklı olacagız.oysa bıraz daha erken olsa coluk cocugun gelecegı daha ıyı programlanır yatırım yapılır devlet hukumet egıtıme onem verırken ınsan haklarını yasam kosullarını goz onunde bulundurmalı.
vergı ındırımı cok surmez
evet türkiye de hangi şey hangi uygulama avrupa standart larındaki gibi de avrupa yı baz alıyoruz almak yanılgıyı büyütmekten öteye gecmez iş saatleri sağlık ücretlendirme işçi hakları tazminat vs. türkiye olarak maalesef çok gerideyiz ama konu emeklilik olunca hemen avrupa standardı bu tür şeylere acaip sinir oluyorum yaş çok fazla...sulh&saygı
ben 25 yıl para odemissem onun karsılıgını istiyorum kardesim benim paramı yiyen harvurup savuran iktidarlar ve burakratlar insanların olmeleri icin 65 yas diye bir savsatayı savunamazlar
sosyal güvenlik kurulusları yatırılan parayı odemek zorundadır mantıksızca kimse kimseyi korumasın
bu tür şeylerde hemen avrupayı örnek gösterirler.bu memlekette 50 milyon insan fakirlik sınırında yaşıyor.2450 ytl den daha az geliri olanlar fakir 670 ytl den daha az geliri olanlar da açlık sınırında aç yani.kişi başına milli geliri adaletli bir şekilde 20 bin dolarlara yükselt insanca bir yaşam kalitesi getir.o zaman yap 65....öbür dünyadan bir hesap numarası göndeririz artık.o hesaba yatırılar emeklilik maaşını!
Emekli etmeyi düşünmüyorlar zaten devlet dairesinde çalışıyorsan seni emekli etmek için ekstra % veriyorlar fakat özel sektörde yaşı bir yandan yükseltip bunun yanında 20-30 yaş arası insanların prim ödeme yoluna gidiyorlar ben bir iş veren olsam 30 yaş üzerini katiyen çalıştırmam zaten Türkiyede yaşam 60 yaş olarak belirlenmiş maksat 65 yapıp bir an önce emekli olmadan insanlardan kurtulmak fakat yüce vekillerimiz iş kendine gelince 1 dönem vekillik yapıp emekli olma yoluna bakıyorlar onlar bizim vekillerimiz ya hep bizi düşünürler kendilerini hiç düşünmezler ne yapıyorlarsa millete hizmet için yaparlar.hele birde seçim zamanı gelse nede şirin gözükürler yaşı dolanı yapsanıza emekli