resmen öl diyorlar emekli olduktan sonra yaşayıpta devlete yük olmamızı istemiyorlar.herhalde türk insanını avrupalı ve amerikalı ile bir görüyorlar.
Printable View
resmen öl diyorlar emekli olduktan sonra yaşayıpta devlete yük olmamızı istemiyorlar.herhalde türk insanını avrupalı ve amerikalı ile bir görüyorlar.
arkadaş erken emeklilige bende karşıyım ama yaşım41 işbulamıyorum maalesefbenim ülkemde işsizlik en büyük sorun hangi iş kanunu bizimlehimize çalışıyorki saygılar
:rule1: :sad: türkiye şartların da enazzından 50 55 yaşlarında emekli olmasıgerekir yoksa mezarda emekli olursun tabi mezardapara geçermi bilmem artık
:yell:
Merhaba şu anda Almanyada emeklilik yaşı 65 den 70 e çıkarılması için tartıma başlatılmış ülkemizde 65 yaş tartışması var bence ülke gerçekleri buna uygun değil 50 yaşından sonra bir kişiye kim iş verir bu mantıklı değil ileride çok problem çıkabilir insanlar çok madur olabilir benim sigorta başlangıcı 1987 yasaya göre 50 yaşında emekli olcağım şu anda yeni başlayanlara üzülüyorum eski yasaya göre olsaydı 42-43 yaşında emekli olacaktım yapacak bir şey yok benim tavsiyem herkez kendine iyi bakmalı yaşlanmayı geciktirecek önlemleri almalıdır tabiki ne kadar münkün olabilirse bu önce hayat standatı yükseltilip ondan sonra emeklilik yaşı yükseltilmeliydi malesef bizde hep bu tersten yapılıyor Allah herkeze kolaylık versin diyorum saygılarımla
Bu millet Vatan için herşey yapar. Ama bu vatanı yonetenler bu millet için daha fazlasını yapıyorlar. Anlatmak istediğimi siz anladınız...
genç iş gücünün bukadar fazla olduğu bir ülkede 60 yaşında emeklilik biraz tuhaf kaçıyor 50 sinden sonra kim çalıştırır bu insanları kim öder onların pirimini sağlık sektöründeki aşırı harcamaları denetleyemedikleri için emekciyi cezalandırıyorlar nasıl vergi kaçağını denetleyemedikleri gibi elektiriğe zam suya zam benzine zamla kapatıyorlar açığı sosyal günvenlikteki açığıda milleti emekli yapmıyarak bu açığı kapatacaklar.
1-tam iki sene 2 ay evvel konu açılmış halen güncelliğini koruyor helal olsun
2-canım emeklilik yaşı ile ilgili hükümetin-hükümetlerin açıkça geberin (afedersiniz) demesini beklemiyorsunuz herhalde...adamlar kibarca seni 60 ta 70 te emekli edeceğiz diyor...tabii yaşarsan (aynı fındığın birçok hastalığa iyi geldiği gibi...tabiii yerseniz)
selametle...