Arkadaşlar aidata dizüstü bilgisayarım var ve ben bu bilgisayardan bir türlü yazılım atmayı başaramadım.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve de yardımcı olurlarsa şimdiden tşkl.( yazılım atmak için USB 2.0 TO RS232 aldık ama yine nafile)
Printable View
Arkadaşlar aidata dizüstü bilgisayarım var ve ben bu bilgisayardan bir türlü yazılım atmayı başaramadım.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve de yardımcı olurlarsa şimdiden tşkl.( yazılım atmak için USB 2.0 TO RS232 aldık ama yine nafile)
laptoptan yazılım atmak ıcın usb yı com cevırıcı al cd yukle bılgısayara sonra com 4 olarak goruyor yazılım atabılır sın
kardeş tam net bişey söyliyemiycem ancak sorun aldığın aparatta yada laptopta değil....kup loader deki çıkış portunu ayarlaman lazım...şu an kuvvetle muhtemel COM1 portuna ayarlıdır...onu değiştirerek yazılım atmayı dene...birde bi yerde okumuştum ayrıyeten bi ayarlar yapıyolar,usb - COM çevirici gibi,ama bilmiyorum tam içeriğini...ama ona gerek kalmadanda halledebilirmisin işini net bilmiyorum....:wave:
Dostlar teşekkürler bu elimdeki büyük ihtimalle usb com çevirici ama deneyip başarmak lazım. Tekrar tşkl
dediğimiz gibi o aparat muhakkak gerekli ancak bilgisayarında onu tanıyabilmesi ve ona göre fonksiyon görebilmesi için belki küçük çaplı bir software yüklenmesi gerekebilir...ancak onuda işin erbabları bilir....:wave:
Benim de bilgisayarım aidata. Okuduğum kadarı ile usb çeviriciyi almışsın. Bilgisayarın aparatı tanıması için önce yazılımını atacaksın. Usb çeviriciye 232 kabloyu takacaksın. Bilgisayar bu kabloyu com 4 ten görüyor. Yazılımı rahatlıkla atabilirsin. Ben kullanıyorum. Fakat bu kablo ile sofcam atamazsınız. Ben bir türlü softcam atmayı beceremedim.
Laptop dan usb çeviriciyle yazılım atmak maalesef çok zor. Ben geçen sene neler yapmadım, ne parçalar aldım ama olmadı. Yalnız bazı yerlerde görmüştüm ancak işi bilen bir teknisyenin yaptığı ara kablo ile olabiliyor.
ben laptoptan yazilim yukluyorum hicbir sorun cikmiyor.satin almis oldugun usb 232 ceviricinin surucusunu yuklemen gerekiyor.hangi markaya yazilim yuklucen bilmiyorum ama yukleme loaderindeki com da 4 secenek varsa ugrastirmaz.mesele kaon tabanli,yumatu makinlarda ama next 2000 gibi makinalarin yuklama loaderinde 2 tane com secenegi vardir.onun icinde pc deki yukledigin programin cam ayarini com 1e yada com 2 ye getirmen lazim.
bunlari yaparsan hicbir sorun olmaz.
bizde yüklüyoruz arkadaşım hiçbir sorun olmuyor.com ayarlarınıda istediğimiz ayara getirebiliyoruz...lap top vista yüklüydü biz xp pro ya çevirdik o şekilde ve dönüştürücü sistemi ile yükleyebiliyoruz...
Her dönüştürücü yazılım atmaz.aldığınız yerde başka dönüştürücü varsa deneyerek alın.daha önce başıma geldi.aldığım yazılım atmadı.başka dönüştürücü aldım.yazılım atın.cd sindede doğru driveri kurun.
bencede usb çevirici veya ayarları ile ilgili bir sorun seninkisi... bende manhattan usb çevirici var. yazılım kanal listesi yada softcam atmada hiç bir markada problem yaşamadım. bazı usb çeviriciler ne yaparsan yap hiç bir şekilde kullanamıyorsun.sana tavsiyem bilinen ve denenmiş bir çevirici alıp öyle denemen. tabiki ayarlarını da düzgün yapman lazım.
Dostum bende notebook kullanıyorun digitusun usb to seri port çeviricisini aldım. sorunsuz olarak reciverıma yazılım yükledim. bundan önce çok model denedim hep sorun çıktı ve windows vista da bile sorunsuz çalışıyor. kolay gelsin
Merhaba arkadaşlar benim ASUS Duo T2130 Laptop la 2 değişik marka usb rs232 dönüştürücü ile bu marka cihazlarda dönüştürücüyü görüyor her türlü ayarları denedim ama maalesef olmadı ama olur diyen varsa bana ödemeli gönderirse çok memnun olurum.
Bana ayarların tarifini lütfen yapmayın kesin yazılım atabileceğim dönüştürücü şu marka deyin selamlar
usb çeviricim var çoğu cihazda iyi çalışıyor ama çok yavaş yüklüyor neden olabilir
Aldiginiz usb to rs 232 dönüştürücünün chip seti FTDİ ise yükleme yapabilirsiniz. Çünkü FTDİ chip seti olan dönüştürücülerin driverı (sürücüsü) com port uyumludur. Yazılım ve kanal yüklemede sorun çıkartmaz.
Ancak PROLİFİC chip seti olan usb to rs232 alırsan, malasef driver ( sürücüsü ) uyumsuzdur ve yazılım yüklemesi yapamazsınız. Bu yüzden mutlaka satıcıdan FTDİ chip setli usb to rs 232 dönüştürücü isteyin. Marka farketmez. Mühim olan chip'dir. Bildigim kadarıyla dünyada usb to rs 232 için 2 chip üreticisi var. PROLİFİC chip ve FTDİ chip
Receiver yüklemelerinde FTDİ chipli usb to rs232 kullanmalısınız.
Ben de bu iki chip setli usb to rs232 converterdan da var. S-Link usb\rs232 usb 2.0 malesef prolific chip setlidir, XP için kulanmadığım driver kalmadı ama yükleme yapamadım. Sorun conveterdan degil prolific sürücüsünden kaynaklanıyor.
Gittim yeniden bu sefer FTDİ chipli yeni bir usb to rs232 chip setli converter aldım. FTDİ chip setli converter ile yüklemeleri yapabiliyorum.
ben sorunsuz yazılım atıyorum.sorununuz büyük olasılıkla com ayarlarınızdan.elimdeki birkaç bilgiyi aşağıda veriyorum.
com portu nosu bulma:
1. BaşlatBilgisayarım sağ tıklanıpYönet seçilir.
2. Aygıt Yöneticisi seçilir.
3. Port yanındaki + tıklanır.Bağlantı yapılan port nosu görünür.
USB to RS232 çeviricide com1 yada com2 yapma:
1. Bilgisayarım(my computer) e sağ tıkla,
2. Yönet(manage) i seç.
3. Aygıt Yöneticisi(device monitor)de "ports(COM&LPT)” yanındaki + tıklanır.
4. Bağlantı yapılacak port görününce sağ tıklayıp “özellikler(properties)”i seç.
5. Açılan pencerede port ayarları(port settings) tab'ında “gelişmiş(advanced)”i seç.
6. Açılan pencerenin sol altından com port ayarını “com1” yada “com2” yap.
Denedim olmuyor. Prolific chip setlide com 1-2-3-4 ne yaptımsa olmuyor. Xp sp2 yüklü bilgisayarda en son prolific sürcüsünü yükledim olmuyor. Eger siz prolific chip setlide yükleme yapabiliyorsanız o zaman benim prolific usb to rs232 dönüştürücü bozuk.
FTDİ chip setli usb to rs232 convetrde com1, com2, com3, com4 de yükleme yapabiliyorum. Sorun çıkarmıyor.
arkadasım ben 20 ytlye dönüştürücü alldım hiçsorunsuz yüklüyorum datron laptopla