Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: - 1.5 kg ile 2kg arasında küçük piliç,
- 1 su bardağı pirinç,
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
- 100 gr tavuk ciğeri,
- Tuz ve karabiber. Tarifi: İç pilavın hazırlanışı: Önce tavuğun iç yağından bir parça alınıp tencerede kavrulur. Kavrulan yağa küçük küçük doğranmış tavuk ciğeride ilave edip pişirin sonra fıstık eklenir ve rengi değişene kadar ciğer ile kavurmaya devam edin. Sırası ile haşlanmış pirinç, kuş üzümü ve 150 gr kaynamış su, karabiber ilave edip pilavı suyunu çekene kadar pişirin. Tavuğun hazırlanması: Tavuğun içini iyice temizleyin ve ilk olarak normal bir iplikle tavuğun boğazını dikin. içini ve dışını bolca tuzlayın iç pilavı içine doldurup karnını iyice dikin. tavuğu bir toprak güvece koyun (içerisine hiçbir su eklemeden) fırınında 1*2 saat pişirin. afiyet olsun
22-02-2009, 23:07
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: - 800gr tavuk göğsü ( dilimlenmiş )
- 2 adet yumurta
- 1 kase mısır unu
- Sıvıyağ ( aycicek ya da misir yagi)
- Tuz Tarifi:
Öncelikle yumurtaları derince bir kabın içerisine kırın ve tuz ekleyerek iyice çırpın. Dilimlenmiş tavuk göğüslerini yumurtalı karışımın içine koyarak etin her yerine yumurtanın bulanmasını sağlayın. Yumurtalanmış etleri yayvan bir kaba dökmüş olduğunuz mısır ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.
22-02-2009, 23:07
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler
4 Kişilik
50 gram margarin
2 adet yufka
2 adet elma
3 kaşık bal
tarçın
Hazırlanışı
Yufkaları iri üçgenler şeklinde kesin, iç kısımlarına fırça yardımı ile margarini sürün. Elmaları soyun, rendeleyin, 3 kaşık bal ile arzuya göre tarçın ilave edin, yufka parcalarını içine yerleştirin. Yufka parçalarını sigara böreği şeklinde sarın, fırın tepsisine yerleştirin, 200°C’de 25 dk. fırınlayın.
22-02-2009, 23:08
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler
3 adet yumurta
çikolata rendesi
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet elma, kuşbaşı doğranmış
Tarifi:
Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın, diğer malzemeleri de katıp, tart kalıbına dökün. Piştikten sonra üzerine çikolata rendeleyin.
Afiyet olsun!
22-02-2009, 23:08
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler
4 adet yumurta
5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı sıvı yağ
Tarifi: Yağ ve şekeri karıştırıp, yumurtaları ilave edin. Şeker eriyince diğer malzemeleri de katıp, karıştırın. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, fırın tepsisine dizin ve orta hararetli fırında pişirin.
Afiyet olsun!
22-02-2009, 23:08
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
4 Kişilik
Tartolet Hamuru
125 g LUNA Pratik
1 su bardağı un
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı şeker
ve tuz
Çilek Sosu için
50 g çiğ krema
1 su bardağı yoğurt
nane yaprağı
1 limon suyu
250 g çilek
4-5 yemek kaşığı toz şeker
Tarifi:
Unu ve tuzu karıştırarak ortasını havuz biçiminde açın. LUNA Pratik’i küçük parçalar halinde doğrayıp unun etrafına serpiştirin. Ortasına yumurta ve şekeri koyun, yumuşak el hareketleriyle yoğurun. Hamurun bütün malzemesinin karıştığına emin olduktan sonra 30 dk. buzdolabında tutun. Çilekleri ortadan ikiye ayırın, üzerine şekerin yarısını pay ederek serpiştirin, beklemeye alın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru dörde bölün, dört adet mini tartolet kalıbına yerleştirin. 200°C’de ısıtılmış olan fırınınızda 30 dk. altın sarısı olana kadar pişirin. Bir mikserle çiğ kremayı çırpın, bıçak ile kesilecek kıvama gelince yoğurdu ekleyin, en son 1 limon suyunu ve şekeri koyun ve hepsini mikserle çırpın. Kremayı hamurların üzerlerine paylaştırın, çilekleri düzgünce yerleştirin, çileklerin bekletilme sırasında saldığı suyu dekoratif bir biçimde üzerine gezdirin, taze nane yaprağı ile servis yapın.
Afiyet olsun!
22-02-2009, 23:08
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: İç Malzemesi İçin;
250 gr. küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
125 gr. margarin
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 tutam reyhan
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Köftenin Dış Malzemesi İçin;
250 gr. yağsız kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz Tarifi:
• Önce köftenin içini hazırlayalım.
• Bir tencerede kuşbaşı eti suda hafifçe, 15 dakika kadar haşladıktan sonra bir tavaya alalım.
• Yağı ilave ederek etleri iyice kızartalım.
• İnce ince doğranmış soğanları ekleyip, sarartalım.
• Salçayı ve baharatları ilave ederek karıştıralım.
• Sonra ceviz ile maydanozu ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım.
• Köftenin dış malzemesi için; kıyma, bulgur, salça ve tuzu derin bir kaseye alalım, 1 çay bardağı ılık suyu ilave edip, çiğköfte gibi yoğuralım.
• Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım.
• Sonra da parmak yardımıyla içlerine çukurluklar açalım.
• Bir tatlı kaşığı yardımı ile iç malzemeyi içine koyalım ve tekrar köftenin ağzını kapatalım.
• Köftenin ağzını düzgün olarak kapatma işlemi yemeğimiz için çok önemlidir.
• Sos için; bir tavada veya sahanda yağı eritelim.
• Sonra salçayı ilave edip, biraz karıştıralım.
• 1 litre suyu ilave edip, bir taşım kaynatalım.
• Kaynayan suyun içine köfteleri ekledikten sonra 10-12 dakika kadar pişirelim.
• Sonra köfteleri süzdürerek çıkarıp servis tabağına alalım.
• İsterseniz suyuyla da servis yapabilirsiniz.
• Arzu ederseniz, süslemek için yanına bir kase yoğurt ve domates dilimlerini dizerek süsleyebilirsiniz.
• Yoğurdu köftenin üzerine sürmeyiniz, servis tabağının bir köşesine alınız.
22-02-2009, 23:08
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Mayalı Hamur Malzemesi 4.5 Su Bardağı Un
5 Kahve fincanı Margarin
5 Tatlı Kaşığı Toz Maya
2 Yumurta
2.5 Tatlı Kaşığı Tozşeker
3/4 Su Bardağı Ilık Su veya Süt
2 Çay Kaşığı Tuz İç Malzemesi
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
1 Demet Maydanoz
1 Çırpılmış Yumurta Üzerine Sürmek İçin : 1 adet yumurta Tarifi Mayalı Hamurun Hazırlanışı:
Su veya sütü ısıtıp 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin. Şeker eriyince ılık karışıma (35-40 derece) toz mayayı ilave edip eritin.Unu hamur kabına alın. Ortasını çukur şeklinde açıp mayalı karışımı dökerek 10 dakika bekletin.Karışıma tariflerdeki diğer malzemeleri ilave edin. Hamur yoğurma kabından ayrılıncaya dek elle veya mikserle yoğurun.Hazırladığınız hamuru temiz bie bezle örterek sıcak bir yerde kabarmak üzere dinlenmeye bırakın. Hamur yüzeyinin düzgün olmasına, üzerinde pütür çatlaklar olmamasına dikkat edin.
Poğaçanın YapılışıMayalı hamuru hazırlayıp üzerini örtün. 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Unlanmış tezgah üzerine aralıklı olarak dizip 10 dakika bekletin.Maydanozu ince kıyın. Bir kapta maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve çırpılmış yumurtayı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.Hamurların üzerine elinizle bastırın. Yarısına iç malzemesinden yerleştirip kalan hamuru üstüne kapatın. Kenarlarını elinizle bastırıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Mayalanmak üzere 25-30 dakika bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
22-02-2009, 23:09
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
2 Su Bardağı Un
250 gr Margarin
1 ,5 çay Kaşığı Kabartma Tozu veya Maya
1/3 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Şeker
Tarifi: Hamur için unu eleyerek ortasını havuz gibi açarak su ve maya ile ön hamur tutun. Mayalanmasi için 15 dk bekletip, diğer malzemeleri de ilave ederek hamuru yoğurun ve tekrar 15 dakika kadar bekletin.
Arzu ettiğiniz boyutlarda keserek çok az un serpilmiş tezgah üzerine aralıklı olarak yuvarlayarak biraz dinlendirin. Elinizle ortasını yassıltarak peynir veya kıyma koyarak istediğiniz çeşidi yapın.
Tavaya uygun olarak dizin ve iyice mayaya gelmesi için bir süre daha bekletin. Üzerlerine yumurta sürerek 200-220 derecelik fırında pişirin. Not: Arzu ederseniz üzerine susam da ekleyebilirsiniz.
22-02-2009, 23:09
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: -1 kg. kuzu pirzolası,
-2 çorba kaşığı sıvı yağ,
-2 çorba kaşığı un,
-4 adet küçük domates,
-3 -4 adet yeşil sivri biber,
-250 gr. mantar,
-Kekik,
-Tuz, karabiber ve kırmızıbiber
Tarifi:
Orta büyüklükte bir tepsiye sıvı yağı koyup kızdırın. Pirzolaları hafifçe una bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın. Domatesleri ikiye bölün ve biberleri küçük doğrayın. Domates, biber ve mantarları tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekikle karıştırın.
Sebzeleri tepsideki pirzolaların üzerine yerleştirin. 1/2 su bardağı ılık su ilave edin. Üzerine bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte pirzolalar yumuşayıp, yağına kalana kadar pişirin
22-02-2009, 23:09
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
1 paket Hazir Yayla Çorbası
5 su bardağı su
1 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
Tarifi:
Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını yayvan bir tavada kızdırıp, doğranmış tavuk göğüslerini ilave edin. Tavuklar renk değiştirene kadar kızartın. Kızaran tavukları süzgeç kaşıkla fazla yağlarından süzerek tavadan alın.
Derin bir tencereye 5 su bardağı suyu ve yayla çorbasını alıp, devamlı karıştırarak pişirin.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra içine kızarmış tavukları ilave edip, 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerini karabiber, pulbiber ve kavrulmuş fıstık ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
22-02-2009, 23:09
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: -1 kg patates
-100 gr kaşar peyniri
-150 gr Bezelye Konservesi
-4 çorba kaşığı ufalanmış lor peyniri
-1 adet havuç
-1 çorba kaşığı margarin
-1 tutam tuz ve karabiber
Tarifi:
1 adet havucu küp küp doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletip, süzün.
Patatesleri soyup, dörde kesin. Tuzlu suda haşlayıp, süzün. Soğuyunca püre haline getirin.
Dil peynirini tel tel ayırın. Derin bir kapta yumurta sarısını köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Dil peyniri, lor peyniri, bezelye, patates püresi ve bir tutam tuzu ilave edip, karıştırın.
Alüminyum folyoya havuçları serpiştirin. Üzerine hazırladığınız bezelyeli püreyi yayın.
Rulo yapıp, katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin. Daha sonra folyoyu ayırın. Bir parmak kalınlığında soğuk olarak servis yapın.
22-02-2009, 23:10
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler:
-1 kg patates
-2 kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 tutam maydanoz
-1 çorba k. salça
-2 çorba k. tereyağı
-tuz, karabiber ve pulbiber
Tarifi:
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı yemeklik kesin. Tencereye soğanı ve sarımsağı alıp soteleyin.
Maydonozu çok ince olarak kesin. Patatesle salçayı, tereyağını, tuz, karabiber pulbiber,soğan ve sarımsağı ilave edip karıştırın. 1 adet fırın poşetini tezgaha serin. Poşetin üzerine ince kesilmiş maydonozu serpin üzerine patatesi alın.Her tarafına maydonoza bulayıp rulo yapın. Buzdolabında 1 yada 2 saat bekletip.
Dilimleyerek servis edin.
22-02-2009, 23:10
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
2 dizin kuru patlıcan
1 su bardağı su
1 büyük çay bardağı zeytinyağı İçi İçin
2 su bardağı pirinç
2 büyük soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kimyon, yenibahar, kuru nane, karabiber, pul biber, tuz…
Zeytinyağı Tarifi: Derin bir tencerede haşlama suyu kaynatın. Önce biberleri atın, bir iki taşım kaynamasını bekleyip süzgeçle alın. Sonra patlıcanları atın. 5 dakika kaynatıp süzgeçle alın. Diğer tarafta bütün dolma iç malzemesini karıştırın. Sırayla patlıcan ve biberlerin içini bir parmak boşluk kalacak şekilde yeterli miktarda doldurun . Ağızlarını birleştirip yan yana dizin. Bütün dolmalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine limon tuzunu serpin. Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyip pirinçler pişene kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Limon tuzu yerine sumak ekşisi de kullanabilirsiniz.
22-02-2009, 23:10
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler:
- 1 kilo bir defa çekilmiş yağsız kıyma
- Yarım kilo iki defa çekilmiş yağlı kıyma
- 750 gr köftelik bulgur
- 250 gr. dövülmüş ceviz
- 3 adet iri soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta Tarifi: İnce kıyılmış soğanlar, kızdırılmış tereyağında kızartılır, aynı tencereye yağlı kıyma konur 4 - 5 dakika kadar daha çevrilir. Ardından dövülmüş ceviz içi, doğranmış maydanoz, karabiber katılarak içi hazırlanmış olur. Yağsız et, yumurta ve bulgurla birlikte bir saat iyice yoğurulur. Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, parçaların içleri oyularak hazırlanan içten doldurulur. Uçları dikkatlice kapatılır. (Bu işlem yapılırken eller ıslatılmalıdır) Bütün köfteler hazırlandıktan sonra kaynar suda 15 - 20 dakika haşlanır.
22-02-2009, 23:10
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler:
- 2 adet soğan
- 3 adet hazır yufka
- 1 adet iri domates
- 6 adet sivri biber
- 250 gram kadar kıyma
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Ketçap
- Kızartmak için sıvıyağ Tarifi:
Yufkaları üst üste serip tam yarısından kesin. Her iki yarım daireyi 4-5 santim genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde kesin. Soğanları, biberleri ve domatesi küçük küçük doğrayın. Doğranmış bu malzemeyi bir kaba aktarıp üzerine kıyma ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını katıp karıştırın, her yufka şeridinin ucuna bu malzemeden pay edin. Muska yaparak yufkaları sarın. Uç kısımlarını, hafiçe ıslatarak yapıştırın. Börekleri kızgın yağda kızartın, daha sonra servis tabağına aktarıp üzerine ketçap dökerek sıcak ya da ılık servis yapın
22-02-2009, 23:11
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: 2 adet hazır yufka,
1 su bardağı süt,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
Yarım kalıp beyaz pevnir,
10-15 dal maydanoz ,
Üzeri için:
1 adet yumurta,
1 su bardağı galeta unu Tarifi: Yufkalar 3 parmak eninde şerit şeklinde kesilir. Her şerit ortadan ikiye kesilir. Şeridin kenarına peynir maydanoz karışımından konur. Önce üçgen şeklinde katlanır, sonra üçgenin üzerinden şeklini devam ederek katlamaya devam edilir. Ucu suyla tutturulur. Bütün börekler şekillendirilince yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Sonra galeta unu bırakılır. Önceden ıısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
22-02-2009, 23:11
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: 1 kilo un,
3 adet yumurta,
150 gr tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı irmik,
Ceviz büyüklüğünde yaş maya,
Tuz Tarifi: İrmik bir miktar suda muhallebi gibi pişirilir. İyice piştikten sonra ocaktan alınır.
- Bir kaba ılık suda eritilmiş yaş maya, tuz, 3 yumurta, pişmiş irmik eklenerek karıştırılır. Un ve gerektiği kadar da ılık su ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alınıp, oklava ile tepsi büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsiye yufkayı koyup, tereyağı ile yağlanır. Kat kat yufkalar açılıp yağlanıp tepsiye yerleştirilir.
- Hamur bittikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürülüp kızgın fırına verilir.
- Piştikten sonra üzerine bol pudra şekeri serpip sıcak olarak servis yapılır.
22-02-2009, 23:11
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: Hamuru için
1 kilogram un
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Çok katı olmayan normal bir hamur yapılır. İçi için
500 gram orta yağlı kıyma
1 kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı ucuyla kara biber
Biraz kıyılmış maydonoz Tarifi:
Derin bir kapta un-yumurta-tuz-su karıştırılır. Normal hamur haline getirilir. Yarım saat dinlendirilir.
Küçük bezeler alınarak servis tabağı büyüklüğünde börek hamuru açılır. Açılan hamura hazırlanan iç kıyma sürülerek hamur kapatılıp ay şeklinde kesilir. Kızgın ay çiçek yağında kızartılıp servis yapılır.
22-02-2009, 23:12
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: 3 adet hazır yufka
3 adet irice patates
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuzot
1 çay bardağı kırmızı pul biber
1 çay bardağı rende kaşar peynir. Tarifi: Patatesi haşlayıp rendeleyin. Erimiş tereyağı, yumurta ve sütü patatesle iyice karıştırın. Tuzot ve peynirin yarısını patateslere katın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine patatesli harçtan yayın. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın. Dolapta yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kırmızı pul biber ekin. 180 °C ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin.
22-02-2009, 23:12
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,
½ kg hindi but kuşbaşı,
1 çay kaşığı karabiber,
3-4 yemek kaş.konserve bezelye,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kekik,
3-4 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 yumurta,
3 soğan,
1 havuç. Tarifi: Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince tereyağını
ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Kekik, karabiber ve tuzotu ekleyin. Karıştırıp bezelyeleri ilave edin. 2 adet milföy hamurunu ayırın. Tezgahı unlayıp herbir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltin. Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatın. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızartın
22-02-2009, 23:12
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: 5 adet yufka,
750 gr mantar,
4 adet kuru soğan,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı yoğurt,
3 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tuzot,
2 yemek kaşığı çörek otu.
Tarifi:
Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarları ince kıyıp soğana ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın. Süt, kalan sıvı yağ, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisini yufkayı bir kat serin. Karışımdan fırçayla sürün. 3 yufkayı tekrarlayın. Üzerine mantarları yayın. Kalan yufkaları karışımı sürerek bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
22-02-2009, 23:12
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: 3 adet yufka,
1 adet tavuk göğsü,
1 adet yumurta.
Beşamel sos için:
1 su bardağı tavuk suyu,
1 su bardağı süt,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tuzot,
1 çay kaş.kırmızı pul biber,
1 kase galeta tozu. Tarifi: Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
22-02-2009, 23:13
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
4 adet yufka,
1 adet tavuk göğsü,
1 tatlı kaşığı tuz.
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı,
2 yemek kaşığı usam.
Sosu İçin:
1,5 su bardağı tavuk suyu,
1 su bardağı süt,
1 adet yumurta,
5 yemek kaşığı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı un,
Tuz, karabiber,
1 çay bardağı su,
125 gr. margarin. Tarifi: Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin. Tavukları, karabiberi katın. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp susam ekin. 200°C’lik fırında kızartın.
22-02-2009, 23:13
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: 3 adet yufka,
6 adet domates,
8 adet sivri biber,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 su bardağı galeta tozu,
1 çay kaşığı kekik,
1 çay bardağı su,
Tuz.
Tarifi:
Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri ince kıyın. Tereyağını tavada kızdırın. Biberleri kavurun. Domatesi ekleyin. Yumuşayınca yumurtaları kırıp karıştırın. Kekik ve tuz ekleyin. Yufkayı tezgaha yayın. Sıvıyağı ve suyu karıştırıp sürün. İkiye katlayıp üzerini de yağlayın. Uzun şeritler kesip, uç kısmına yumurtalı harçtan koyun. Muska şeklinde sarın. Galeta tozuna bulayıp, yağlanmış tepsiye dizip, 180°C ısıtılmış fırında pişirin
22-02-2009, 23:13
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
1 paket mısır cipsi
4 adet taze soğan
1 Adet kabak
1 adet havuç
100 gr taze fasulye
200 gr kırmızı lahana
2 hazır yufka
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı soya yağı
1 adet yumurta Tarifi: Kırmızı lahanayı, kibrit çöpü şeklinde doğranmış kabak ve havucu, uzun doğranmış taze soğanı ve küçük doğranmış taze fasulyeyi soya yağında kavurun. Soya sosu ve tuzotla tatlandırın. Yufkaları 4’e bölün. Şişman sigara börekleri sarın. 1 yumurta beyazını suyla çırpın. Sigara böreklerini yumurta beyazına bulayın. Bir kabın içinde mısır cipsini ufalayın. Börekleri cipse bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin
22-02-2009, 23:13
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
3 adet yufka,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bar. tavuk suyu.
İç Malzemeleri:
1 adet tavuk göğsü,
100 gr. ceviz içi,
Tuz, karabiber,
1 çay kaş. çörek otu. Tarifi: Bir kapta 3 yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Yumurtalı karışımla ıslatın. İkinci yufkayı serin. Yumurtalı karışımla ıslatın. Üçüncü yufkayı da serin ve üzerine yine yumurtalı karışım sürün. Yufkanın kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. İç için tavuğu haşlayın. Etleri küçük parçalara bölün. Kıyılmış ceviz, tuz ve karabiberle harmanlayın. Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın. Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin. Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçakla kat yerlerinden üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Isıtılmış 170°C fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
22-02-2009, 23:13
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: - 3 adet yufka,
- 3 adet yumurta,
- 200 gr margarin,
- 1 demet maydanoz,
- 250 gr beyaz peynir. Tarifi: Önce margarini yağını eritin ve yumurtalarla iyice çırpın. Hazır yufkayı serin, üzerine iyice harç sürün. 4 eşit parçaya bölün. Maydanozu ince kıyıp, peyniri ezerek karıştırın. Bu iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar uç kısma koyup rulo yapın. Tepsiye dizin. Bütün yufkaları bitirdikten sonra yufkaların üzerini örtünceye kadar soğuk su koyun. 20 dakika bekletin. Kuru bezin üzerine çıkarın. Yumurta sarısı sürüp fırında kızartın.
22-02-2009, 23:14
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemler: - 3 adet yufka,
- 6 adet patates,
- 250 gr. kaşar peyniri,
- 1 çay bardağı süt,
- Tuz, kırmızı pul biber,
- 2 adet yumurta,
-2 su bardağı kızartmak için sıvıyağ. Tarifi: Patatesi haşlayıp püre haline getirin. Süt, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kırmızıpul biber ekleyip karıştırın. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Sarıları püreye katın. Yumurta beyazlarını çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Düz kısmına püre koyun. Yuvarlak kenarlarına yumurta beyazı sürün. Rulo hilane getirin. 5 cm. eninde kesin. Kızdırılmış yağda kızartın.
22-02-2009, 23:14
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
- 500 gr. kıyma,
- 3 adet soğan,
- 3 adet yeşilbiber,
- 3 adet domates,
- 1 paket un,
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
- 3 dilim bayat ekmek,
- Tuz Salatası İçin: - 1 demet maydanoz,
- 1 demet taze soğan,
- 1 adet limon,
- Bir miktar sumak ve tuz
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, Tarifi : Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin.
Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın. Tencerenin kapağını kapatın.
Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün. Ortasını havuz biçiminde açın. Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada veya sacda pişirin.
Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Dürüm biçiminde sarın. Soğutmadan servis yapın..
22-02-2009, 23:14
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
- 200 gr ıspanak,
- 2 havuç,
- 1 patates,
- 1 kereviz,
- 250 gram brokoli,
- Yarım demet maydanoz,
- 1 kahve fincanı ince bulgur,
- 1 su bardağı süt kreması,
- Toz biber ve Tuz. Tarifi: Ispanak, havuç, patates, kereviz, brokoli ve maydanozu temizleyip ince doğrayın. Sebzeleri 8 bardak kaynar suda haşlayın. Sebzeleri süzüp suyunu ayırın. Sebzeleri blenderden geçirip püre haline getirin. Sebze suyunu bir tencereye alın. Bulguru ilave edip 10 dakika pişirin. Sebze püresini ekleyin. 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edin ve tencereyi ocaktan alın.
22-02-2009, 23:14
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler
1 Kilo Patlıcan
Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
1 Kg Kuşbaşı Et (Kuzu Eti)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
4 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Tuz
Karabiber
Tarifi: Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Etleri yıkayıp tencereye koyun. Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartın. Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kızarttığınız eti koyun. Tereyağını bir tencerede eritin. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Domatesi etin üzerine dökün. 1/2 su bardağı ılık su ilave edin. Orta hararetli ateşte 15 dakika kaynatın. Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
22-02-2009, 23:14
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler
500 Gr Kıyma,
250 Gr Kaşar Peyniri,
1 Adet Kuru Soğan,
1 Su Bardağı Ekmek İçi (Ufalanmış),
1/2 Kahve Fincanı Su
Tarifi: Bir kabın içerisine kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı iki parçaya bölün. Birinci iç yumağı yağlı kağıt üzerine serin. Dilim kaşar peyniri üzerine dizin. İkinci yumağı da peynirlerin üzerine yerleştirin. Bıçağınızı ıslatarak istenilen şekilde kesin. Teflon tavada fırın ızgarasında pişirin. Üzerine istenirse ketçap ve mayonez gezdirin. Servis tabağına aldıktan sonra servise sunabilirsiniz.
22-02-2009, 23:15
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
6 Adet Tavuk Göğsü,
Yarım litre Kaynar Su,
2 Kilo Enginar 4 Adet(Küp Şeklinde Doğranmış), 4 Adeti Bütün olarak,
250 ml Beyaz Şarap,
150 Gram Mayonez,
150 Gram Yoğurt,
2 Çay Kaşığı Sarımsak,
Tuz
Maydanoz ( veya dereotu) Tarifi: Diyet göğüsleri ufak lokmalar halinde doğrayın. Doğranmış göbek enginarları kaynar suyun içine atıp, hızlı ateşte yaklaşık 5-7 dk. yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra enginarları sudan çıkarıp hafif tuzlayın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı çırpıp mayoneze ilave edin. Piliç etleri ve enginarı karıştırın ve bu karışımı mayonez ile harmanlayın. Servisi haşlanmış bütün enginarların içinde veya porsiyonluk kümeler halinde yapabilir, üzerini maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
22-02-2009, 23:15
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler
1 Adet Karnıbahar (Küçük)
4-5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Krema
1 Adet Yumurta (Sarısı)
3 Yemek Kaşığı Tereyağ
Tuzot
Pul Biber
Yarım Limon Tarifi
Karnıbaharları yarım limon suyu ve tuzot katılmış suda haşlayıp süzün. Çiçekleri küçük küçük doğrayın unu, yumurta sarısını, ve tuzu ekleyin. 5 su bardağı su karıştırın. Kıyılmış karnıbaharları katıp karıştıra karıştıra pişirin. Kremayı ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Tereyağını kızdırıp pul biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın
22-02-2009, 23:15
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler
1 Kg Semiz Otu
150 Gr Kıyma
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Margarin
Tuz
Tarifi: Öncelikle yeşil mercimeği haşlayıp süzelim. Sonra semizotunu yıkayalım ve ayıklayıp doğrayalım. Rendelediğimiz ya da yemeklik doğradığımız soğanı bir tencereye alıp yağda kavuralım. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Semizotunu ekleyelim. Tuz, salça ve haşlanan mercimeği de ilave edip kısık ateşte pişirelim.
22-02-2009, 23:15
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler
6 adet Kabak (Dolmalık)
250 gr Peynir Rendesi (Tercihen Tulum)
1/2 bardak Süt
Kuşbaşı Et (Salam İsteğe Göre)
Sosis
Dereotu
Tuz
Tarifi:
Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde firina verin. Peynir eriyince sıcak servis yapabilirsiniz.
22-02-2009, 23:15
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler
1/2 Kg Ispanak,
1 Adet Soğan,
1 Avuç Dolmalık Fıstık,
2 Adet Yumurta,
1 Bardak Mantar (İnce Doğranmış),
1 Bardak Kaşar Peyniri (Rendelenmiş),
10 Dilim Pastırma,
1 Kaşık Sıvı Yağ.
Tarifi:
Tencerede soğan ve fıstık kavrulur, parcalanmış ıspanak eklenerek ağzı kapatılır. Arada bir karıştırmak suretiyle ıspanakların hacim kaybetmeleri ve renk değiştirmeleri beklenir. Sonra mantarlar konur ve bir iki çevrildikten sonra ateşten alınır. Karışım tuz, biber konduktan sonra bir fırın kabına dökülür. Üzerine pastırma dilimleri yayılır. Yumurtalar çırpılıp üzerine dökülür, en üste de peynir serpilir. Isıtılmış fırında (200 derece) üzeri kızarıncaya dek pişer. Pastırmalı pırasa için pastırma bulunmadığında çemen tohumu veya bitkisi (Fenugreek) baharat olarak kullanılıp pastırma kokusu elde edilebilir.
22-02-2009, 23:16
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler
- 1 orta boy hindi,
- 8 - 10 adet arpacık soğan,
- 1 adet defne yaprağı,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 2 adet limon,
- 3 adet domates,
- 5 adet sivri biber,
-Tuz, karabiber, kırmızı biber İç Pilav İçin gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 2 doluca yemek kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 kuru soğan
- 200 gram kuzu ciğeri
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 3 su bardağı et suyu
- Karabiber, tarçın, tuz
Tarifi:
Öncelikle aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün. Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.
Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın. İçine 2 limon suyunu ilave edin.
Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.
Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
Sosun arta kalanını saklayın. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün. Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz. Yılbaşı için hazırlayacağınız hindinin ya da tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun.
Bknz: Tavuklu Pilav
22-02-2009, 23:16
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler - 2 bardak pirinç
- 3 bardak tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1/2 ( yarım ) tavuk
- Tuz
Tarifi
Bir tencerede 3 bardak su ile tavuğunuzu haşlayın. Tavuk iyice haşlandıktan sonra parçalara bölüp bir tarafa da bırakın.
Sonra 2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın, üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın. Sonra pirincin duru suyu çıkıncaya kadar iyice yıkayın.
Bir tencereye margarin koyup hafif kızdırın, sonra buna 3 bardak tavuğu haşladığınız suyu, pirinçleri, parçalara bölünmüş tavuğu ve tuzu ilave edin ve pirinçler suyunu çekene kadar önce kuvvetli sonra kısık bir ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip servis yapın.
22-02-2009, 23:16
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler:
- 3 adet hazir yufka,
- 1,5 su bardagi süt,
- 1 yumurta,
- 1 çay b. sıvıyağ,
İç harcı için:
- Yarım paket burgulu makarna
- 1 soğan
- yarım demet ıspanak
- 1 çorba k. tereyağı
- 1 kase karışık peynir
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
- tuz, karabiber
Üzeri için:
- Susam, çörekotu
- Haşhaş tohumu
Tarifi:
Yarım paket makarnayı haşlayın.Soğanı yemeklik kesin. Tavaya tereyağını alın. Üzerine soğanı ilave edip soteleyin. Soğanın üzerine haşlanmış olan makarnayı ilave edip bir soteleyip acaktan alıp malzemeleri karıştırma kabına aktarın.Üzerineyarım demet ıspanak ilave edin.Üzerine kaşar peynir rendesi,1 kase karışık peynirler, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.Böreğin sosu için bir kapta süt, yumurtave sıvıyağını karıştırıp bir sos hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine 1 adet yufkayı serin.Üzerine sostan dökün. Üzerine iç harçtan koyun.
22-02-2009, 23:16
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
- 5 adet yumurta,
- 2 kahve fincanı toz şeker,
- 1 kahve fincanı un,
- 3 kahve fincanı irmik,
- Yarim çay kaşığı kabartma tozu,
- Yarim kahve fincanı sıvıyağı,
- 1 çorba kaşığı limon suyu,
- Yarim limon kabuğu rendesi Şurubu icin:
-2,5 su bardağı şeker,
- Yarim limon suyu Tarifi: 2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su ile kaynatılır. Yarim limonun suyu eklenir.
10 dakika kaynatılıp altı kapatılır. Yumurta sarıları şeker ve limon kabuğu rendesi ile şeker eriyinceye kadar mikserle çırpılır. Yumurta akları ayrı bir yerde kar haline gelinceye kadar çırpılıp şekerli yumurtaya ilave edilir. İrmik, un ve kabartma tozu ayrı bir yerde karıştırılır. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenir.
Limon suyu ve sıvıyağ da bu sırada eklenir. Yağlanmış kalıba dökülerek 30-35 dakika fırında pişirilir.
Sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür. Üzerine kapak kapatılarak kabarması ve şurubu çekmesi sağlanır.
Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
22-02-2009, 23:17
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: - Ceyrek paket (60gr) margarin,
- 1 kahve fincanı ay çiçek yağı,
- 1.5 kahve fincanı toz şeker,
- 1 adet yumurta,
- 1 kahve fincanı fincanı yoğurt,
- 7 kahve fincanı fincanı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- Limon kabuğu rendesi.
Tarifi: Margarin, ay çiçek yağı ve toz şekeri mikserle açık sarı bir renk alana kadar çırpın. Yoğurt, yumurtanın sarısını ve yarım limon kabuğu rendesini ekleyip hafifçe karıştırın. Bir kapta, un ve kabartma tozunu karıştırın ve unu sıvı malzemelere ekleyin. Bütün malzemeleri karışacak şeklide elle hamuru yoğurun. Hamuru buzdolabında yarım saat bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine arada hamurun kabarması için boşluk bırakıp kurabiyeleri dizin. Bir fırçayla kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürün ve 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin. Kurabiyeleri, 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirin.
22-02-2009, 23:17
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemler:
- 3 adet patates,
- 3 adet patlıcan,
- 3 yeşil biber,
- 2 domates,
- 3 diş sarımsak,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı sıvıyağ Tarifi:
Sebzeleri yıkayın. Patatesleri soyun, patlıcanları çizgili soyun, biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini iri küp boyutunda doğrayın. Bir kızartma tavasına sıvı yağı ekleyin ve sırasıyla patates, patlıcan ve biberleri kızartın. Sos için domatesi küçük parçalara bölün, 2 diş sarımsak zeytinyağı ve tuz ile kaynatın. Kızarttığınız sebzeleri bir servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız domates sosunu ekleyin. Kızartmayı yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.
22-02-2009, 23:17
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: Şerbeti için:
- 5 su bardağı şeker,
- 3,5 su bardağı su,
- yarım limon suyu. Hamuru için: - 4 su bardağı un,
- 1 su bardağı ılık süt,
- 1 paket kabartma tozu,
- 100 gr erimiş tereyağı,
- 1 yumurta,
- 250 gram dövülmüş ceviz,
- 3 paket (500 gr) buğday nişastası,
- 150 gram eritilmiş kızgın tereyağı.
Tarifi:
Poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın.
15-20 dk dinlendirin. Sonra hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet küçük parçalar koparın. Elinizle ceviz şekli verin. Her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyun. En üsttekine nişasta serpmeyin. Böylece 16′lı veya 18′li 3 grup elde edin. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Dikdörtgen tepsinin içine de yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz. 16′lı grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri bunun üzerine serpin. Son grubu açıp en üste serin. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine -her yanına değecek biçimde- 150 gr kızgın tereyağı gezdirin. 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık, baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
22-02-2009, 23:17
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: - 1,5 paket burçak bisküvi,
- 4 yemek kaşığı tereyağı,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 2 paket krem peyniri,
- 3 yemek kaşığı limon suyu,
- Yarım su bardağı krema, Tarifi:
Bisküvileri elinizle ufalayın. Eritilmiş tereyağı ve 3 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. karışımı orta boy bir kek kalıbının tabanına iyice bastırarak yayın.
Krem peyniri geniş bir kaba koyun. mikser yardımıyla 3 dakika karıştırın. Düşük hızda karıştırmaya devam ederek 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. 3 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyerek hepsi özleşene kadar karıştırın.
Temiz bir kapta kremayı tel ile küçük köpükler oluşana kadar çırpın. Cırpılmış kremayı plastik bir spatula ile krem peynir karışımına yedirin. karışımı kek kalıbındaki bisküvilerin üzerine yayın. 1 saat buzlukta dondurun, daha sonra birkac saat buzdolabında bekletin, üzerine ince limon dilimleri koyarak servis yapın.
22-02-2009, 23:17
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler:
- 5 tane yumurta,
- 2 çay bardağı toz şeker,
- 3 çay bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 3 tatlı kaşığı kakao,
- 1 paket Dr. Oetker çikolatalı-fındıklı cremole,
- Yarım paket beyaz çikolata,
- Yarım bardağı damla çikolata,
- Yarım paket kakaolu krem şanti veya kakaolu pasta kreması.
Öncelikle yumurtaların beyazını geniş bir kaba bırakıp çırpmaya başlayalın.
Ardından kabın içerisine toz şeker ve vanilyayı atarak şeker eriyip bembeyaz olana dek tekrar karıştırin.
Sonrasında kabın içine yumurta sarılarını ekleyip güzel bir karışım olana kadar karıştırin.
En son olarak da un ve kabartma tozunu,kakaoyu ekleyelim ve mikserin en düşük ayarıyla çırpin.
Önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Pastanın arasını çok az süt ile ıslattıkdan sonra hazırladığıniz cremoleyi sürüp damla çikolatalari dizin.
Diğer katını koyup pastanın üst yüzeyine kakaolu pasta kreması veya kakaolu kremşantiyle kaplayabilirsiniz.
Donması için dolaba koyun.
Daha sonra beyaz çikolatayı benmaride eriterek yağlı kağıtdan yaptığım külahın içine doldurarak ortasından başlayarak daireler çizdin.
En son bir kürdan yardımıyla bir içe doğru bir dışa doğru çizgiler çekerek pastadaki şekilleri oluşturdun.
Son işlemin ardından yaptığımız pastayı en az 6 saat kadar dinlendirmemiz durumunda daha lezzetli olacaktir
22-02-2009, 23:18
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: Köfte harcı için - 500 gr köftelik kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
- 5 dilim bayat ekmek içi
-1 çay kaşığı tuz, karabiber Kızartmak için
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvıyağ Üzeri için
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 diş dövülmüş sarımsak.
- 1 yemek kaşığı tereyağı.
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber. Tarifi:
Öncelikle, derin bir kaba, kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, nişastayı, kabuklan çıkartılıp ufalanmış ekmek İçini, tuzu ve karabiberi koyun. Sonrada yoğurmaya başlayın.
iyice yoğurduğunuz köfte harcından pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp, iki eliniz arasında yuvarlayarak parmak şekline getirin.
Köfteleri, bir tabağa serpiştirdiğiniz una bulayarak kızgın yağda hafifçe kızartın. Sonrada kenarları yüksek orta boy bir fırın kabına yan yana dizin.
Öte yandan, üzeri için; yoğurdu, yumurtayı, unu ve dövülmüş sarımsağı iyice çırpın. Sonra bu sosu köftelerin üzerinde gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırında, köfteler iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
Çıkardıktan sonra üzerine, tereyağında 1 dakika kadar kavurduğunuz pulbiberli sosu gezdirtip servise sunun. Köftenin sosu katılaşıp muhallebi gibi olacaktır.
22-02-2009, 23:18
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemler: - 4 adet (500 gr) dana karaciğeri
- 2 adet orta boy kuru soğan,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ,
- 2 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı sirke,
- 10-12 adet taze yeşil soğan,
- 1/2 demet maydanoz. Tarifi: önce, ciğerleri kuşbaşı et formunda doğrayıp çukur bir kaba aktarın. Üzerine rendelediğiniz kuru soğanı katıp tuzu serpiştirin.
Yaklaşık 1 saat kadar ağzı kapalı halde buzdolabında bekletin. Diğer taraftan, sıvıyağı bir tavada kızdırıp ciğerlerin suyunu süzüp yıkamadan kızgın yağda çevirerek 8-10 dakika kadar kızartın. Üzerine dövülmüş sarımsağı ilave edip sir***i gezdirin. Parmak şeklinde doğradığınız yeşil soğanı da ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika daha pişirin. Ciğerleri ocaktan alıp incecik kıydığınız maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servise sunun.
22-02-2009, 23:18
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
- 750 gr kusbasi dana veya kuzu eti,
- 2 adet orta boy havuç,
- 4 adet patates,
- 1 adet soğan,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 2 adet küp doğranmış domates,
- 1,5 yemek kasigi salça,
- Tuz ve karabiber Tarifi
Kusbasi etleri suyuni cekene kadar kavurun. Yagini ve yemeklik dogradiginiz sogani ekleyin ve karistirarak soganlar diriligini kaybedene dek pisirin. Domatesleri, salca ve sebzeleri ilave edip birkac dakika cevirin.
Üzerine cikacak kadar sicak su ekleyin, tuzunu, biberini ayarlayip, kaynadiktan sonra orta ateste etler ve sebzeler yumusayana dek pisirin.
22-02-2009, 23:18
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler: Köfte için;
- Yarım kg kıyma,
- 1 dilim bayat ekmek ici,
- 1 baş soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 1 adet yumurta,
- ince kıyılmış maydanoz,
- tuz karabiber ve kimyon
- 3 tane orta boy patlıcan
- 3 tane orta boy patates sosu için; - 4 tane domates,
- 3 tane sivri biber,
- 2 diş sarımsak Tarifi:
Patlıcanları alacalı soyup, yuvarlak dilimleyin. Üzerine bolca tuz serpip, tamamen kaplayacak kadar su ekleyin ve yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayıp, süzün. Patatesleri soyup, yemeklik, küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba patatesleri koyun. Üzerine biraz tuz ve sıvıyağ serpin ve patateslerin her tarafı yağa bulanıncaya kadar karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve yağlanmış olan patatesleri pişirme kağıdının üzerine çıkarın. Patlıcanlarıda aynı şekilde derin bir kaba alın ve üzerine biraz sıvıyağ gezdirip her tarafına bulaşmasını sağlayın. Yağlanmış olan patlıcanlarıda pişirme kağıdının üzerine alın. 200 derecede ısıtılmış fırına sebzeleri pişirin. 30-35 dakika kadar pişirin ( fırında pişirmek yerine bu aşamayı yağda kızartarak ta yapabilirisiniz)
Köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp, yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra yuvarlak köfteler yapın. Bunları da pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede 20-25 dakika pişirin. Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri birkaç parçaya bölün. Sarımsakları küçük küçük doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve hepsini bir tavaya alıp 5 dakika soteleyin. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin.
Pişen patates, patlıcan ve köfteleri borcama alıp, üzerine sulandırılmış domates sosunu dökün. Fırında 15-20 dakika daha pişirip, çıkartın servis yapin.
22-02-2009, 23:19
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemelerimiz:
- 1 küçük karnıbahar,
- 100 gr kıyma,
- 2 tane havuç,
- Yemek kaşığı sıvıyağ,
- 1 baş kuru soğan,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- 1 çay kaşığı biber salçası,
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarifi: Karnıbaharı parçalara ayırıp, yıkayın. Karnıbahar kokusundan çok rahatsız oluyorsanız, kaynayan limonlu suya karnıbahar parçalarını 1-2 dakika atıp-çıkarabilirsiniz. Ama bu sekil vitamin kaybi olacaktir
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı da ekleyip kavurun. Salça ve ince yuvarlak doğranmış havuçları ilave edip kıyma ile birlikte 2 dakika kadar soteleyin. Karnıbaharı, tuzu ve limon suyunu ilave edip, karıştırın. Tenceredeki malzemenin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Karnıbahar çok çabuk eriyebilen bir sebze, pişme sırasında sık sık kontrol etmenizde fayda var.
22-02-2009, 23:19
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemler:
- 200 gram somon filetosu
- 3 çorba kaşığı krema
- 2 adet kalamar
- Tuz, karabiber Salata için:
- 1 avuç haşlanmış midye
- 7 adet karides
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı kapari
- 2 adet domates
- 1 adet dolmalık biber
- 1 adet kırmızı biber
- 4 yaprak fesleğen
- 6 yaprak roka
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber ve dereotu Tarifi: Somon filetosunu krema ile birlikte blendırdan geçirin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Hazırladığınız püreyi krema sıkacağına doldurun. Çiğ kalamarların içine doldurun. Kalamarların ağzını bir kürdan batırarak, kapatın. Dolmaları ızgarada arkalı önlü pişirin.
Uzunlamasına 3 eşit parçaya keserek, servis tabağına yıldız şeklinde yerleştirin. Salata için haşlanmış karidesleri midyeleri, küçük küçük kesilmiş sarımsakları, ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri, domatesi, çorba kaşığı kapariyi, fesleğen ve roka yapraklarım karıştırın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı dokun. Tuzunu ayarlayın, ince kesilmiş dereotu serpin.
Servis tabağına yıldız şeklinde yerleştirdiğiniz kalamar dolmasının üzerine hazırladığın salatadan koyun. Servis yapın.
22-02-2009, 23:19
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
- 1 adet kıvırcık,
- 1 adet küçük kırmızı lahana,
- 2 adet domates,
- 2 adet salatalık,
- 2 adet havuç,
- 2 adet turp
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- Tuz Tarifi:
kıvırcık yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.
Havuç ve turpu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.
Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün
22-02-2009, 23:19
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
- 1 Adet Pırasa,
- 1 Adet Kereviz,
- 1 Adet Patates,
- 3 Adet Taze Fasulye,
- 1 Adet Havuç,
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 1,5 Kase Yoğurt
- Yeteri kadar tuz, su
- 1,5 Yemek Kaşığı Un
- 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
- Yarım limon Üzeri için : - 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber Tarifi: İlk önce soğan, pırasayi, havucu, patatesi, fasulyeyi ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika kadar pişirin. Sonra diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.
Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Limonu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökerek servise sunun.
22-02-2009, 23:20
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
- 2 bardak haşlanmış Pirinc,
- Yarım kilo pırasa,
- 1 adet havuç (doğranmış),
- 2 su bardağı yoğurt,
- Yarım demet dereotu,
- 1 adet küp şeklinde doğranmış patlıcan,
- 1 domates,
- 2 şeker kaşığı kuru nane,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Tuz ve kimyon. Tarifi:
Pirincin pişmesi için 2.5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp patlıcan, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20 dakika kadar kavurun. Pirinçler pişince hazırlanmış olan bu içten pırasaların içine doldurun, fırına koymadan önce üzerlerine yoğurt dökün sonra fırın kabına dizin. 150 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
22-02-2009, 23:20
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
- 2 Çorba kaşığı margarin
- 6 Bardak et veya tavuk suyu
- 3 Adet orta boy domates
- 1,5 Kahve fincanı tel şehriye
- Yarım demet maydanoz
- Tuz Terbiyesi İçin:
- 2 Adet yumurta sarısı,
- 1 Adet limonun suyu,
- 2 Çorba kaşığı un,
2 Çorba kaşığı yoğurt Tarifi: Bir tencereye margarini koyarak eritin. Margarin eriyince rendeleyip 2 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Kalan 1 domatesi küp küp doğrayın.
Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Yumurta sarılarını, limon suyunu, unu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın. Çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin. Çok kısık ateşte kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin.
Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın. Servis kasesine aktarıp sıcak servis yapın.
22-02-2009, 23:20
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
- 250 gram margarin,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 çay bardağı ılık su,
- 1 yumurta (sarısı içine, akı dışı için),
- 1 tatlı kaşığı mahlep,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1.5 çay kaşığı tuz,
- Aldığı kadar un,
- Üzerine eklemek için 1 kase susam. Tarifi: Yumurta ve susam hariç diger malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Arzu ettiğiniz şekli verin. Yumurta akına, sonra susama batırıp,
tepsiye dizin ve 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
22-02-2009, 23:21
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzeme:
- 1 kilogram kıyma,
- 1 paket köfte harcı,
- 3 çay bardağı su,
- 4 adet patlıcan,
- 2 adet yeşil biber,
- 3 yemek kaşığı margarin,
- 3 diş sarımsak,
- Yarım demet maydanoz,
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- Bir miktar tuz ve karabiber, Sos İçin:
- 2 orta boy domates
- 1 su bardağı et suyu Tarifi: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayın. Yeşil biberlerin tohumlarını çıkarıp, çok ince ince kıyın.
Sarımsakları ve maydanozları ayıklayıp, kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Yayvan bir tencerede harcı için margarini kızdırıp, içine doğranmış patlıcanları, kıyılmış sarımsakları, çarliston biberleri, kimyonu ilave edip, patlıcanlar sönünceye kadar hepsini birlikte kavurun.
Patlıcanlar kavrulunca tuz ve karabiberi, kırmızı pul biberi, kıyılmış maydanozu ekleyip, bir taşım pişirin.
Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
Köfte için derin bir kasede kıymayı, köfte harcını ve suyu karıştırıp, yoğurun. Harç kıvamına geldikten sonra içine soğumuş patlıcanlı harcı ekleyip, yoğurun.
Patlıcanlı köfte harcına istediğiniz büyüklükte şekil verip, tabağa alın.
Yağsız tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin. Üzerleri kızaran patlıcanlı köfteleri, ısıya dayanıklı bir cam kaba veya tepsiye dizin. Patlıcanlı köftelerin üzerine doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.
22-02-2009, 23:21
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler: - 2 su bardağı pirinç,
- 4 bardak su ( veya et suyu ),
- 1 yemek kaşığı margarin,
- Dere otu,
- 1 kilo kadar iç bakla,
- 1 tatlı kaşığı un,
- 1 adet limon suyu,
- Tuz ve karabiber. Tarifi: Bakların üstündeki kalın kabuğu soyup, yıkayınız.
Pirinci ayıklayıp, tuzlu su ile yıkayınız. Bir tencereye 1 kaşık yağı, unu koyup hafifce kavurun.
Sonra limon suyunu, tuzu ve iki bardak suyu koyup baklaları içine atıp orta hararetlı ateşde baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra baklaların üzerine pilav suyunu 4 bardak su ( veya aynı miktarda et suyu ) koyunuz, kaynayınca pirinci ilave edin, tuzunu ekleyip bir kere karıştıp, normal pilav tekniğine göre pişiriniz. Suyunu çekince ocağı kapatıp demlendirin. İnce kıyılmıs dere otunu ve karabiberi katıp bir kere karıştırdıkdan sonra servis tabaklarına alın. Sıcak servis yapın.