Size göre emeklilik yaşı fazla degilmi.benim 6 yıllık sigortam var emekli olacagım tarihe baktım 2041 görunuyor yani 35 yıl sonra :(yani 61 yasında falan bu yaş oranı çok fazla degilmi??
Printable View
Size göre emeklilik yaşı fazla degilmi.benim 6 yıllık sigortam var emekli olacagım tarihe baktım 2041 görunuyor yani 35 yıl sonra :(yani 61 yasında falan bu yaş oranı çok fazla degilmi??
hemde aşırı fazla yani :devilprv:Alıntı:
Serkan Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı
Tabiki fazla 65 yasında insan yaşlı olur nasıl çalışacakki.En uygun yaş 45-50 civarı
o yaşdan sonra emekli olsan ne olmasan ne zaten o yaşdan sonra ne kadar yaşarki insan..
Yani..Bu yasanın degişmesi lazım halada artırmaya çalışıyorlar:46:Alıntı:
alperyılmaz Nickli Üyeden Alıntı
Daha çok iner çıkar. Özellikle seçim öncesi düşer. Sonra çıkar.
devlete ödenen primler boşa gidecek yaw adamlarda zaten onun üzerine yatmaya çalıştığı için yükseltiyo yaşı:(Alıntı:
alperyılmaz Nickli Üyeden Alıntı
Bugünlerde hiç prim ödemeden emekli olanları gördükçe ...
Bir hoş oluyor insan. Yazıklar olsun hainlere.
abi adam ölür hala maaşı yoktur ve prim yatırmaya devam ediyordur bir bakmışsın öldükten seneler sonra mezardan izin alabilirse emeklilik maaşını almaya gidebilir:(:(
yok böyle bir sistem avrupada boyle değil ama maalesewf bizim ülkemizde oyle..
selametle..
sizler alismistiniz erken emeklilige avrupada senelerdir 60 ustunde 45 50 yasindaki insan is hayatinin en tercubeli ve verim getiren zamani tum avrupa devletrine bakin hic birinde turkiyedeki gibi genc emeklilik yok.Erken emekli oluyorsunuz ve birde emeklilikle beraber tekrar calisiyorsunuz ve boylelikle bir kisinin yerini almis oluyorsunuz avrupada buda yok calis istersen ama kazanmis oldugun kazanci kadar emeklilik maasindan kesilir. Erken emeklilik zengin devletlerde bile yok Amerikada emekli olupta calismak icin yollara dusen yaslilar cok karavanlar ve Mobilhomlarda yasiyorlar sonra isleyen demir paslamaz demisler atalarimiz.saygilar
arkadaşım avrupanın yaşam şartlarıyla Türkiyenin yaşam şartları aynımı...Alıntı:
Tamerk Nickli Üyeden Alıntı
oradaki insanlar yağ kaymakla besleniyo zengin olduğu için ve dolayısıyla ortalama ölüm yaşı daha yükseklere çıkıyo onların ortalama ölüm yaşı 90-95 bizde ise 60-65 onlarda 60 yaşında emekli olunması doğal ama bizde değil....ayrıca Türkiye avrupanın bütün koşullarını sağlamışmıki avrupanın şartlarına göre yönetiliyo....bunlar saçmalık
İşe bastonla gidecek demektir.Alıntı:
Serkan Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı
:devilprv: :devilprv: valla arkadaşlar en zoruma giden ne biliyormusunuz borç harç aylığını yatırıyorsun borcun olmuyor adam hiç pirim yatırmıyor bir af çıkıyor noluyor ozaman zamanında yatıran enayi :crashs: :crashs: oluyor birde zamanında yatıranlara bir indirim olsa baride gönlümüzü alsalar
emeklilik yaşıda baya uzun olmaz vallahi
evet emeklilik yaşı çok fazla tepki göstermedikçe,elimizdeki var olan hakları almaya devam edeceklerdir fransada 2 -3 ay önce gençler tepkilerini ortaya koydular.yasa geri çekildi.
arkadaşlar emeklilik yaşı fazla degil.. bence erkekler 95 kadınlarda 90 yaşında emekli olmalı:624ok: böyle olursa belki bir ihtimal devletin sosyal kurumları kurtulabilir:00000004: ve emeklilerimiz hakettigi maaşı ve itibarı görür.. eger bu yaşı yakalayabilirlerse.!! ve emekli olduktan sonra uzun yıllar rahat ederler emekliligin keyfini çıkarırlar.:pepper: kimbilir belkide aldıkları maaşla şöyle bir Türkiye turu atıp yerli turizmi canlandırabilirler..:puah:
tabiki bunlar şaka..
.........................................................................
ne yapmak istediklerini anlamakta güçlük çekiyorum.. bunların türkiye gerçeklerinden hiçmi haberi yok..65 yaşında emeklilik:crashs:
memleketimizde ortlama ömür 68-70
yani 35-40 yıl prim ödeyecen ve sana eger yaşarsan 4-5 yıl maaş verecekler.
ödedigin primin çeyregini bankada biriktirsen 25 yıl emekli maaşını almaya tenezzül bile etmessin.. bu nasıl sosyal devlet bu nasıl adalet..
hani bir zamanın süper emeklileri....
bunlar bence sadece kendilerini düşünüyor.. sıradan işçilerin hiç bir önemi yok onlar için.. onlar mecliste bir kaç kez üstüste seçilince zaten emekli oluyorlar..
ama onlara kızmıyorum.. bütün suç bizlerde.. hakkını aramazsan böyle olur bence..!!!
aman sakın fazla hak aramayada kalkmayın canım memleketimizde .. sonra tüm gerçekleri ögrenirsiniz..!!!!!! elinizde olanlardan bile mahrum kalabilirsiniz..!!
benim duygu ve düşüncem bunlar...
saygılar
sözlerinize sonuna kadar katılıyorum :45:Alıntı:
emre DUMAN Nickli Üyeden Alıntı
Aynen bende katılıyorum 65 de emekli olacaksın yaşarsan tabii meclis 2 dönem seçilen emekli sayılıyordu daha varmı acaba bu sistem önce onlar kendilerini bir düzeltsin sonra vatandaşa gelsin adamlar dünyada en çok makam otosuna sahip herşey modern uçakları bile son sistem bir yazıda İngiltere başkanıda ATA uçağının aynısından istemiş adama cevap hazine sorumlularından gelmiş eğer çok istiyorsanız kendiniz alın demişler bizim böyle olayları yaşamamız için daha 40 fırın ekmek yememiz lazım EY TÜRKİYE NE KADAR ZENGİN BİR MİLLETMİŞSİN bunca sene kaynakların hiç bitmedi be!!!
sımdı 33 yasındayım basamak 2 deyım bagkurdan emeklı olabılmek ıcın 60 yasını doldurmak sart bagkur basamagı 24tane bılıyorum prım odemem bıle bıtse yıne emeklı olamıyorum hıııh valla acaba dıyorum saglık prımlerını yatırsamda emeklılık prımını ıptal ettırmek mumkunmu onuda ozel emeklılık sırketınden halletsek en azından azamı onda emeklı olabılmek ıcın 10yılı doldurmak yetıyor
Katılmamak eldemi :(Alıntı:
COEMAR Nickli Üyeden Alıntı
beyler bizlere degişim gerek yalanmı imf mi ülkemizi yönetiyo anlamadım gitti ya bu yasa mezarda emeklilik yalanmı
arkadaşlar sizlere sorarım hangi özel sektör 50 60 yaşındaki insanları çalıştırırki kapıda bekleyen binlerce genç insan varken çoğu zaten işçi çıkarıyor 40 yaşından sonra iş bulmak nerdeyse imkansız. biz önce emeğe saygıyı öğrenmemiz lazım ama nerde genç insanların emekleri sömürülüyo 3 paraya. birilerinin bi zamanlar yedikleri haram lokmaları bizlerden çıkarmaya çalışıyorlar.neyse sinirlendim yine. emeğin ve emekçinin saygı göreceği mutlu ve müreffeh türkiye için umutla.saygılar
mezarda emeklilik değilde bu taaaa ahirette emekklilik sistemine döndü valla hadi mezara razıydık ondan da vazgeçtik artık nasıl bi düzen bu anlamıyorum gerçekten
en ufak bi borcumuzu geciktirdiğimizde hiç acımadan çok katı faizler alıyorlar ama hiç düşünmöüyorlar bu insanlar bu paraları kolay mı kazanıyor zor mu kazanıyor diye!!!
ondan sonra yok hırsızlık artmış yok mafya çoğalmış isyan ediyor herkes ama bunlara teşvik edenleri de bi düşünmek lazım (hırsızlığı ve mafyayı onayladığım falan da yok ayrıca )
arkadaşlar bunca genç işsiz,iş bulamazken emekli yaşını yükseltiyorlar.bu nedemektir,işsizliği artırmak ve emekli'lerinde,emekli olduktan sonra emekliliğin tadını çıkartamadan meftaa olacaklar. ben bu sisteme karşıyım.
sistem kökten bozuk arkadaşlar maalesef.
DPT böyle diyor..!
Bakınız kabaca 0-20 ve 45 ve daha üstü nufüs ekonominin üzerinde çok ağır bir yüktür bu nufüs yiyici olarak geçer..! Nüfüs pramidi yapılırken ölçüt 0-20 ve 60 ve daha üstü nufüs dikkete alınır..! Türkiyede durum böyle çalışan nufusu artırmak artırmak artırmak aslında bir nebze doğru bir karar gibi ama emeklilik yaşı en az 50 olmalı 60 çok fazla..!
diğcek bişi yok BURASI TÜRKİYE artık vatandaştan bi canı istenmdi artık oda istenirse bu ülkede şaşmam çünki vatan için her türlü fedakarlığı yaptık.
yaw bana 88 gün prim yatırmışlar işden de ayrıldık 2 gün daha yatırsalar karnemi çıkartacaktım iki gün için :(şimdi başka bi yere girdim bi aydaha karnesiziz inşallah 1 aya kadar hasta olmam lazım olursam ayvayı yedik :)
arkadaşlar konuya bede katılıyorum en ucuz ınsan herhalde turkıuyede zaten yaş ortalaması her gaçen gun duşuyor 25 sene çalış pırım ode bıde yaş sınırı yokmu 55 olacaksın pekı yamadalyanın obur yuzu bu yasayı hazırlayanlar vıjdanları nekadar rahat * bır donem seçılmış mılletvekılı iki yıl meclıste kalsa super emeklı oluyo adale bunun neresınde hepsıne kırmızı kart::49:
arkadaşlar köşemiz hayırlı olsun bildiğimiz kadarıyla ve kaynaklardan yardıma hazırm.
haklısın arkadaşım da bunları sonuçta biz seçiyoruz bizde hata yokmu.bence primi dolan herkes emekli olmalı
evet bız seçıyoruz ama bız yemın etmıyoruz seçılmışler edıyor ne kadar yemınlerıne sadık kalıyorlar yoksa çikarlarınami bu ulke duzelmezzzz
tüm arkadaşlara selamlar ben 01/01/1983 sigorta girişliyim ve 21/03/1694 doğumluyum benden 5150 gün prim istiyorlar 7100 gün yatırılmış primim var 25 yıl doldur diyorlar 06/07/2007 de 25 yılda doluyor ama sen emekli olamazsın 2011 beklemen gerekiyor diyorlar ve beyler kendileri 2 yılda en üst kademeden kıyak emekli oluyorlar Allah aşkına adaletmi bu eskişehirden sevgiler
arkadaşlar ateş bır kıvılcımdan ıbarettır golerde damlaya damlaya oluşur hekes goruşunu beyan ederse belkı bırılerının vıjdanları sızlar gerçı onlarda oyle bır duygu yokki genede gun doğmadan neler doğar allah sonumuzu hayırli etsın
ülkemiz çok güzel bir ülke..fakat ülkemizdeki ileri gelenler kendileri ve yandaşları olmak üzere tam bir beylik sürüyorlar.asgari ücret olsun emekli maaşı olsun hepsi eksilerde bu gün asgari ücretle çalışmak zorunda olan kişiler sadakaya muhtaç durumdadır.tabiki umudumuz belki düzelir diye.eee nede olsa umut fakirin ekmeği......
benim sigorta girişim 1983 1 ayın 3 prim olarak 5150 gün isteniyor yıl olarakta 25 yıl dolacak deniyor şu anda 7200 gün primim var 25 yılıda doldurdum ama yaşım 44 yaşın küçük 47 yaşına kadar çalışacaksın diyorlar herşeyim tamam ama yaş ufak geliyor peki buna nedersiniz
yine sizin iyiymiş beyefendi....3 yılla kurtarıyosunuz....7-8 yıl beklemesi gerekenler var benim çevremde....bi işi alt yapısız yaparsan böyle olur.....sanki biz almanyayız isveçiz,tüm sosyal haklarımız mükemmel,sağlık sistemimiz harika,onun için emeklilik yaşı 65.....evet oralarda yaş 65 gerekiyo...ancak adamların her şeyi sağlam olduğu için 65 yaşını bitirmiş birisine 'artık sen yaşlısın ,çalışamazsın,geçimini sağlamak için al sana ömrünün sonuna kadar yaşlılık maaşı' diyorlar...adamın 'kenara ölüm kalım parası bi kaç kuruş atayım' gibi bi derdi olmamışki hiç.....tabiiki orada 65 yaş gayet doğal.....adam hastaneye yatıp ameliyat olduğunda bakacak kimsesi olmadığı zaman devlet o adamın evine hemşire tahsis ediyor...bizde standart sağlık hizmetleri bile doğru düzgün verilemezken bir insanın 65 yaşına kadar yaşayabileceğini nasıl garanti ediyorlar onu anlayabilmiş değilim.....:mad2: :mad2: :mad2:
evet çok doğru
evet çok fazla hatta emeklilik yok denebilir çünkü bu bölgede (akdeniz) insan ömrünün ortalaması zaten 65, eee yani burda birçok ölü emekli var..
en güzeli malulen emeklilik. kıracaksın bir iki yerini olacak bitecek. emekliliği görmemizin başka bi çaresi yok.
Evet emeklilik yası yuksek oldugu surece işsizlik devam eder
ben buna katilmiyorum cunku kac kisi emekliye ayrildiktan sonra calismaya devam ediyor yani calisma yasinda olan gencin yerini aliyor cunku emekli bir kisi patrona ucuz geliyor sosyal haklarini odemedigi icin bu tip emekliler 40 ile 50 arasi olanlar daha yaslari genc ve verilen para ile gecinilmiyor diyerek ise devam ediyor bu arada zarar ayni anda SSK yada cunku calisan emekli hakkina dusen parayi vermiyor.
evet cok yuksek bastonu elımıze aldıktan sonra emeklı olsak ne olurkı.
bu durum ne zaman duzelecek meklılıgı yasyamadan mezra gıdıcez.
benim sadece 29 senem var.sadece 5sene çalıştım.
çooook çalısmamız lazım çooooooook.:new_icon9:
avrupadaki insanların yaşam standartı ile bizim standardımız dağlar kadar farklı avrupalı emekli olunca dünyayı dolaşıyor bizdeise evin kapısın bile alamıyorsun arada dağlar dağlar var türkiyede emekliler neredeyse maske ile dolaşacak bakkala manava kasaba ev sahibine tanınmamak için saygılarımla
Emekliye ayrılan insanlarımızın nekadar neler ne sıkıntılar yaşadıklarını anlatırsak onlardan iyi ifade edemeyiz
elımızde bastonla gezerken emeklı olacagız.oysa bıraz daha erken olsa coluk cocugun gelecegı daha ıyı programlanır yatırım yapılır devlet hukumet egıtıme onem verırken ınsan haklarını yasam kosullarını goz onunde bulundurmalı.
vergı ındırımı cok surmez
evet türkiye de hangi şey hangi uygulama avrupa standart larındaki gibi de avrupa yı baz alıyoruz almak yanılgıyı büyütmekten öteye gecmez iş saatleri sağlık ücretlendirme işçi hakları tazminat vs. türkiye olarak maalesef çok gerideyiz ama konu emeklilik olunca hemen avrupa standardı bu tür şeylere acaip sinir oluyorum yaş çok fazla...sulh&saygı
ben 25 yıl para odemissem onun karsılıgını istiyorum kardesim benim paramı yiyen harvurup savuran iktidarlar ve burakratlar insanların olmeleri icin 65 yas diye bir savsatayı savunamazlar
sosyal güvenlik kurulusları yatırılan parayı odemek zorundadır mantıksızca kimse kimseyi korumasın
bu tür şeylerde hemen avrupayı örnek gösterirler.bu memlekette 50 milyon insan fakirlik sınırında yaşıyor.2450 ytl den daha az geliri olanlar fakir 670 ytl den daha az geliri olanlar da açlık sınırında aç yani.kişi başına milli geliri adaletli bir şekilde 20 bin dolarlara yükselt insanca bir yaşam kalitesi getir.o zaman yap 65....öbür dünyadan bir hesap numarası göndeririz artık.o hesaba yatırılar emeklilik maaşını!
Emekli etmeyi düşünmüyorlar zaten devlet dairesinde çalışıyorsan seni emekli etmek için ekstra % veriyorlar fakat özel sektörde yaşı bir yandan yükseltip bunun yanında 20-30 yaş arası insanların prim ödeme yoluna gidiyorlar ben bir iş veren olsam 30 yaş üzerini katiyen çalıştırmam zaten Türkiyede yaşam 60 yaş olarak belirlenmiş maksat 65 yapıp bir an önce emekli olmadan insanlardan kurtulmak fakat yüce vekillerimiz iş kendine gelince 1 dönem vekillik yapıp emekli olma yoluna bakıyorlar onlar bizim vekillerimiz ya hep bizi düşünürler kendilerini hiç düşünmezler ne yapıyorlarsa millete hizmet için yaparlar.hele birde seçim zamanı gelse nede şirin gözükürler yaşı dolanı yapsanıza emekli